Sport

Ovidiu Hoban a semnat prelungirea contractului cu CFR Cluj, la aproape 40 de ani! Va egala recordurile lui Mircea Lucescu și Bogdan Stelea

Ovidiu Hoban și-a propus să bată recorduri în Liga 1. Fostul internațional român nu vrea să audă de retragere și, la aproape 40 de ani, și-a prelungit contractul cu CFR Cluj.
27.06.2022 | 10:50
Ovidiu Hoban a semnat prelungirea contractului cu CFR Cluj la aproape 40 de ani Va egala recordurile lui Mircea Lucescu si Bogdan Stelea
Ovidiu Hoban și-a propus să bată recorduri în Liga 1. Fostul internațional român nu vrea să audă de retragere și, la aproape 40 de ani, și-a prelungit contractul cu CFR Cluj. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ovidiu Hoban (39 de ani) rămânea liber de contract în această vară, dar mijlocașul lui CFR Cluj nu are de gând să agațe ghetele în cui. Fostul internațional va juca fotbal în continuare și o va face tot în Gruia.

Ovidiu Hoban, un nou contract cu CFR Cluj. Mijlocașul va juca în Liga 1 la peste 40 de ani

Conform GSP.ro, Ovidiu Hoban a semnat prelungirea contractului cu CFR Cluj. Mijlocașul va mai juca cel puțin un sezon la campioana en-titre. Când se va încheia următoarea ediție, Hoban va avea 40 de ani și jumătate, o vârstă la care doar Mircea Lucescu și Bogdan Stelea au mai evoluat în primul eșalon.

ADVERTISEMENT

Închizătorul născut la Baia Mare pe 27 decembrie 1982 evoluează din 2017 la CFR Cluj, atunci când a semnat cu ardelenii din postura de jucător liber de contract, după Hapoel Beer Sheva. În această perioadă, Hoban a îmbrăcat tricoul vișiniu de 134 de ori, perioadă în care a marcat șapte goluri și a oferit nouă pase decisive.

În sezonul următor de Liga 1, mijlocașul campioanei va avea 39 de ani și jumătate la începutul stagiunii, deci va juca cel mai probabil și după împlinirea vârstei de 40 de ani. În primul eșalon fotbalistic din România mai sunt și alți veterani. Este vorba despre Cristian Săpunaru, Mihai Roman și Marius Constantin.

ADVERTISEMENT

Ca și în cazul lui Ovidiu Hoban, lui Marius Constantin îi expirase contractul cu Universitatea Craiova, care i-a oferit prelungirea, dar stoperul, care va împlini în toamnă 38 de ani, a preferat să semneze cu FC Argeș.

Hoban, pe urmele lui Mircea Lucescu și Stelea

Ovidiu Hoban îl va depăși în ierarhia vetereanilor pe Răzvan Dâlbea, care, în sezonul 2020-2021, a jucat pentru Hermannstadt la vârsta de 39 de ani și șapte luni, cu o lună în plus decât are acum mijlocașul campioanei.

ADVERTISEMENT

Hoban îl va depăși astfel pe fostul fotbalist al sibienilor, dar, în istoria Ligii 1, au existat și jucători mai bătrâni de atât, pe care îi va fi dificil să îi întreacă.

Bogdan Stelea și-a încheiat cariera după ce a evoluat ultima dată în iunie 2009, pentru FC Brașov, când avea 41 de ani și jumătate. Cel mai vârstnic fotbalist din istoria Ligii 1 este însă Mircea Lucescu. În primăvara lui 1990, „Il Luce” a jucat pentru Dinamo în ultimul sfert de oră al unui meci cu Sportul Studențesc încheiat la egalitate, scor 1-1.

ADVERTISEMENT

Motivul? Echipa națională a României plecase în Egipt să joace un meci amical premergător Cupei Mondiale din Italia, campionatul nu s-a întrerupt, iar selecționerul Emerich Jenei convocase mulți fotbaliști de la Dinamo și de la Steaua, cele două rivale la titlu.

În lipsă de soluții, Mircea Lucescu, care era antrenor în „Groapă”, l-a schimbat pe Ionel Fulga și a intrat el în teren, la 44 de ani, nouă luni și 17 zile.

Alți veteranii din istoria Ligii 1

  • Mircea Lucescu 44 de ani, 9 luni, 17 zile 
  • Bogdan Stelea 41 de ani, 6 luni, 5 zile 
  • Costel Câmpeanu 40 de ani, 14 zile 
  • Iosif Petschovski 39 de ani, 11 luni, 9 zile 
  • Tudor Paraschiva 39 de ani, 10 luni, 19 zile 
  • Viorel Ion 39 de ani, 9 luni, o zi 
  • Ion Ciocan 39 de ani, 8 luni, 8 zile 
  • Răzvan Dâlbea 39 de ani, 7 luni, 7 zile 
  • Dorinel Munteanu 39 de ani, 5 luni, 6 zile 
  • Damian Militaru 39 de ani, 5 luni, 4 zile
ADVERTISEMENT