Sporturi

Ovidiu Ionescu s-a calificat la JO de la Tokyo! Cum a reușit să intre în istorie: ”Trebuie să fii și norocos”

26.04.2021 | 15:00
Ovidiu Ionescu sa calificat la JO de la Tokyo Cum a reusit sa intre in istorie Trebuie sa fii si norocos
ADVERTISEMENT

Ovidiu Ionescu obținut biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, la capătul unui turneu de calificare pe care l-a început prost, dar l-a terminat în lacrimi de fericire după ”o calificare din grupe, care se întâmplă o dată dintr-un milion” de încercări, după cum a recunoscut sportivul.

Turneul preolimpic s-a desfășurat zilele trecute în Portugalia, la Guimaraes, iar Ovidiu Ionescu a început cum nu se poate mai prost întrecerile. A pierdut primele două meciuri din grupa C, dar l-a câștigat pe ultimul.

ADVERTISEMENT

A fost suficient ca să acceadă în faza eliminatorie. În 16-imi, Ionescu a pierdut din nou, dar a fost ajutat de sistemul de calificare, care a corelat rezultatele obținute în meciurile din grupe, cu clasamentul mondial actualizat. Au urmat trei victorii la rând și implicit calificarea la turneul olimpic de la Tokyo.

Ovidiu Ionescu s-a calificat la JO de la Tokyo

Ovidiu Ionescu a obținut o calificare miraculoasă la Jocurile Olimpice și consideră acest lucru un semn divin şi că poate obține o performanță importantă la Tokyo.

ADVERTISEMENT

”Sunt printre puținii din istorie care cu trei înfrângeri reușește să se califice. Această calificare a venit destul de greu, dar cred că este mai frumos așa! Să reușești în ultimul meci, în ultima zi, când toată lumea este plecată acasă, trebuie să fii și norocos.

Calificarea aceasta la Jocurile Olimpice vine după un an foarte greu, de pandemie și pur și simplu sunt fără cuvinte, este o bucurie de nedescris. Acum îmi doresc să reușesc și o performanță la aceste Jocuri Olimpice, chiar cred în mine, sper să încheiem și cu dublu mixt să fiu calificat la doua probe”, a declarat Ovidiu Ionescu, la finalul turneului european de calificare la JO.

ADVERTISEMENT

Câți sportivi s-au calificat la JO și câte medalii speră președintele COSR că vor câștiga românii

Programate inițial în perioada 24 iulie – 9 august 2020, Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus care, anul trecut, a blocat întreg sportul mondial.

După îndelungi dezbateri și analize, Comitetul Internațional Olimpic a decis ca JO să se desfășoare în intervalul 23 iulie-8 august 2021.

ADVERTISEMENT

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, anticipează că sportivii români se vor întoarce de la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo cu cel puțin 6 medalii!

ADVERTISEMENT