Sport

Ovidiu Ionescu, argint european la tenis de masă! A pierdut finala cu legenda Timo Boll

23.09.2018 | 20:52
Ovidiu Ionescu argint european la tenis de masa A pierdut finala cu legenda Timo Boll

Ovidiu Ionescu a pierdut finala cu Timo Boll de la Campionatele Europene de tenis de masă. Românul a început bine partida, adjudecându-și primul set, dar experiența jucătorului din Germania s-a văzut în următoarele seturi. S-a terminat 4-1 pentru Boll, care câștigă Europenele pentru a șaptea oară în carieră.

VIDEO CU ÎNREGISTRAREA FINALEI

20:49 – Timo Boll câștigă și cel de-al 5-lea set și devine campion european pentru a șaptea oară în carieră 11-5

20:41 – Încă un set pentru Timo Boll 11-6

20:32 – Timo Boll se impune și în cel de-al treilea set 11-9

20:20 – Neamțul revine în joc și își adjudecă setul secund 11-7

20:13 – Ovidiu ia primul set fără mari probleme, scor 11-6

Ora 20:08 – A început meciul! Sportivul nostru servește primul

Ovidiu Ionescu
Ovidiu Ionescu

Ora 19:58 – Finala feminină s-a încheiat, astfel că partida dintre Ovidiu Ionescu și Timo Boll va începe în câteva minute.


Ajuns la 37 de ani, Timo Boll este unul dintre cei mai buni jucători de tenis de masă din istoria acestui sport. A câștigat de șase ori medalia de aur la Europene în proba de individual, lăudându-se totodată cu alte două medalii de aur la Campionatele Mondiale, de asemenea în proba individuală. Boll a luat anul trecut medalia de aur la Europene și în proba pe echipe.

Ovidiu Ionescu – Timo Boll live online tenis de masă

Ovidiu Ionescu traversează însă o formă excelentă la turneul final ce se desfășoară în Spania, la Alicante. Acesta a trecut în semifinale de Kristian Karlsson, scor 4-1. Karlsson este dublu medaliat la Europenele de tenis de masă, cu argint și bronz, de fiecare dată în proba de dublu, Mai are în palmares Liga Campionilor cucerită cu AS Pontoise-Cergy în 2014, dar și o medalie de bronz obținută în această primăvara la Campionatele Mondiale cu echipa Suediei.

În comparație, Boll a avut parte de o semifinală de infarct, ajunsă în set decisiv. L-a învins în cele din urmă pe Patrick Franziska, scor 4-3 (pe seturi 8-11, 14-12, 9-11, 8-11, 11-9, 11-5, 11-7). Interesant este că Franziska a condus cu 7-3 în setul decisiv, însă legendarul jucător neamț a reușit să revină spectaculos și n-a mai cedat niciun punct până la final.

În drumul său către finală, Ovidiu Ionescu a eliminat un alt nume important al tenisului de masă. S-a întâmplat în sferturile de finală, când a trecut 4-3 de bielorusul Vladimir Samsonov, de trei ori medaliat cu aur la individual la Campionatele Europene.

Din păcate, medalia pe care Ovidiu Ionescu o va lua în această finală, argint sau aur, este singura cu care delegația României va pleca acasă de la Europenele din Alicante.