Life

Ovidiu Lipan Țăndărică, proiect uriaș pentru promovarea României: ”E o provocare”

Ovidiu Lipan Țăndărică, probabil cel mai cunoscut baterist al României, a pus la punct un proiect pentru promovarea țării.
07.06.2021 | 15:01
Ovidiu Lipan Tandarica proiect urias pentru promovarea Romaniei E o provocare
Ovidiu Lipan Tandarica, alaturi de alti muzicieni celebri, au pus la punct un proiect care sa promoveze istoria si cultura Romaniei Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ovidiu Lipan Țăndărică, alături de alte nume grele din lumea muzicii, vor începe, de mâine, o serie de evenimente care să promoveze România în toată lumea.

Ovidiu Lipan Țăndărică, în mijlocul unui proiect de promovare al României

Ovidiu Lipan Țăndărică, alături de amici de-ai săi, au pus la punct un proiect intitulat ”Țara mea de glorii, țara mea de dor”, care va debuta chiar mâine cu primele evenimente dedicate promovării României în lume.

ADVERTISEMENT

”Începând de pe 8 iunie vom realiza o serie de concerte eveniment pentru promovarea culturii și a locațiilor istorice din România pe plan european”, a spus, în exclusivitate pentru FANATIK, Ovidiu Lipan Țăndărică, primul concert urmând să aibă loc la Cluj.

Mai mult decât atât, ne-a dezvăluit celebrul baterist, alături de el vor fi Mani Neumann – ”Violonistul Diavolului” –  și chitaristul Ulli Brand.

ADVERTISEMENT

Muzica pe care o vor cânta cei trei în concerte variază de la piesele originale ale artistului Ovidiu Lipan Țăndărică, de pe albumele Renașterea și Visul Toboșarului, până la piese  tradiționale românești foarte cunoscute și îndrăgite: Ciocârlia sau Balada lui Ciprian Porumbescu.

Ovidiu Lipan Țăndărică a mai dezvăluit, pentru FANATIK, că, pe lângă concertele pe care le vor avea în zone cu mare încărcătură istorică și care vor fi transmise online în toată Europa, proiectul va avea, drept completare, și un film cu valoare de documentar.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Lipan Țăndărică vrea să schimbe atitudinea față de România

Ovidiu Lipan Țăndărică a decis să se implice într-un asemenea proiect cultural de amploare, hotărât fiind să schimbe atitudinea față de România și să prezinte țara ca fiind una cu totul și cu totul specială, atât cultural, cât și istoric.

”Sunt încântat și, totodată, este o provocare pentru realizarea acestor evenimente după atâta vreme de pauză. Sigur, ne vom implica puternic și vom transmite energetic și muzical tot ce avem noi mai bun”, a mai precizat Ovidiu Lipan Țăndărică.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, ne-a explicat și managerul de proiect, impresarul Radu Groza, ”Țara mea de glorii, țara mea de dor” este un eveniment cultural realizat în premieră și dorește să scoată în față lucrurile care, de cele mai multe ori, sunt trecute cu vederea când vine vorba despre România.

Ovidiu Lipan Tandarica
Ovidiu Lipan Tandarica promoveaza cultural Romania Sursa foto: Facebook

”Proiectul dorește să marcheze istoria, cultura și identitatea poporului român. (…) Construirea acestui proiect a pornit din dorința de a aduce în atenția publicului un act cultural artistic realizat în premieră națională, o muzică cu valoare incontestabilă. Proiectul reprezintă structural obiceiuri, datini, identitate cultural românească îmbinate cultural-artistic, care va fi transpus într-un film, fiind reprezentativ obiceiurilor noastre”, a explicat, pentru FANATIK, Radu Groza.

Ovidiu Lipan Țăndărică, concerte pe bandă rulantă

”În noua formulă de colaborare, Ovidiu Lipan Țăndărică, Ulli Brand și Mani Neumann combină folclorul est-european cu jazzul, rockul şi muzica clasică, pe ritmuri moderne cu acorduri de vioară, chitară, bass şi tobe”, ne-a mai spus managerul de proiect.

Concertele în care vor cânta cei trei mari artiști vor avea loc la Cluj (8 iunie), la Miercurea Ciuc (9 iunie), la Sf. Gheorghe (10 iunie) și la Târgu-Mureș (11 iunie).

Ovidiu Lipan Țăndărică, toboșarul de geniu al rock-ului românesc

Ovidiu Lipan Țăndărică este considerat cel mai mare toboșar din România, colaborările sale cu formații legendare ale rock-ului de la noi, ”Roșu și Negru” și ”Phoenix”, fiind cunoscute de toată lumea.

Autodidact când vine vorba despre muzică, după ce a învățat acordeonul, pianul și clarinetul, Ovidiu Lipan Țăndărică a decis să se dedice tobelor, reușind să câștige premii și să devină, la doar 15 ani, copilul teribil al rock-ului românesc.

Cariera lui Ovidiu Lipan Țăndărică, întinsă pe mai bine de 5 decenii, a fost marcată și de cele câteva albume lansate solo, iar spectacolele lui din toată lumea i-au adus celebritatea pe tot mapamondul.

ADVERTISEMENT