Sport

Ovidiu Perianu visează frumos după convocarea la naționala U21: „Îmi doresc să ajung în Premier League”. Video

Fotbalistul FCSB-ului, Ovidiu Perianu, are planuri mari după convocarea la naționala U21 și vrea să ajungă în Premeier League.
08.09.2021 | 12:19
Ovidiu Perianu viseaza frumos dupa convocarea la nationala U21 Imi doresc sa ajung in Premier League Video
Ovidiu Perianu, obiective îndrăznețe după convocarea la națională: „Îmi doresc să ajung la un club de top din Premier League”. Video
ADVERTISEMENT

Mijlocașul central de 19 ani abia așteaptă să debuteze pentru România U21 într-un meci oficial.

Convocat în premieră de Florin Bratu la tineret, Ovidiu Perianu are două meciuri la România U23 și este evaluat la 500.000 de euro conform transfermarkt. La FCSB, a jucat patru partide în acest sezon și mai are contract cu echipa pregătită de Edi Iordănescu până în vara lui 2024.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Perianu e încrezător în calitățile sale: „Sunt agresiv, tehnic și inteligent!”

Ovidiu Perianu a vorbit pentru FRF TV despre convocarea la națională și dorința sa cea mai are: să joace la un club important din Europa, de preferabil în Premier League: „Îmi doresc să ajung la un club de top din Europa, în Premier League și să câștig foarte multe trofee. Cred că mi se potrivește stilul englezesc. Sunt agresiv, tehnic și inteligent. Mai am de lucru la poziționarea în teren”.

Puștiul crescut la Bârlad s-a văzut la doar 11 ani în București, departe de familie, iar acea perioadă a fost una dintre cele mai dificile din viața lui Ovidiu Perianu: „De mic îmi doream să ajung fotbalist. Am primit întrebarea asta la școală și asta am răspuns.

ADVERTISEMENT

Când am venit la București la 11 ani m-am adaptat foarte greu. Primele șase luni plângeam aproape încontinuu după părinți și prieteni. Stăteam în chirie în Baicului”.

Convocarea lui Florin Bratu l-a făcut mândru pe tatăl lui Perianu: „E dinamovist și e un idol pentru el”

Tatăl lui Ovidiu Perianu a avut un motiv în plus de fericire după convocarea fiului său, fiind dinamovist. Florin Bratu a jucat pentru Dinamo în perioada 2005-2006 și 2010-2011, iar fostul atacant e unul dintre idolii tatălui său: „Vă dați seama că o să am puține emoții când o să debutez într-un meci oficial. Tata e dinamovist și mi-a zis că e foarte fericit că Florin Bratu m-a convocat la națională. E un idol pentru el și mereu îmi zicea despre el că îi place foarte mult că e un atacant pur și marchează multe goluri”.

ADVERTISEMENT

De altfel Perianu a fost la un pas să ajungă la Dinamo și trebuia să plece în cantonament cu „alb-roșiii”: „Perianu era la Dinamo de vreo trei luni de zile. Voiau să-l ia, dar nu era perioada de legitimare. Cineva de la Bârlad mi-a zis că Perianu este la Dinamo, prin acel cineva am reușit să ajung la el, iar în ziua în care trebuia să plece în cantonament cu Dinamo l-am luat eu”, a povestit Mihai Badea, primul antrenor al lui Perianu pentru as.ro.

„Cei de acolo îl așteptau să plece în cantonament, iar el era la mine. M-a sunat antrenorul celor de la Dinamo să mă întrebe: ‘Perianu, al meu, e la tine?’. I-am zis: ‘Da. Și a rămas la noi”, a mai surprins Mihai Badea în același interviu.

ADVERTISEMENT

Mihai Pintilii e modelul lui Ovidiu Perianu

Ovidiu Perianu e mijlocaș defensiv la fel ca fostul căpitan al FCSB, Mihai Pintilii, pe care îl consideră un idol și îl are ca model: „Mă simt bine, dar trebuie, cum să zic, să rămân cu picioarele pe pământ, să-mi văd de treaba mea. Pintilii îmi dă sfaturi, mă ajută mult, e mentorul meu, îi mulțumesc. Îmi doresc să ajung poate mult mai mare decât el. Și căpitan”.

Tânărul jucător a mărturisit și ce a făcut cu primii bani câștigați din fotbal și a declarat că nu a pierdut niciodată valoarea banilor: „Primii bani, mai mulți, i-am strâns și mi-am cumpărat o mașină. Un Volvo S60, la mâna a doua. Am dat pe el 12.000 de euro. Nu mă atrag cele de fițe acum.

Nu am vrut să mă arunc la mașini scumpe. Am zis să iau o mașină normală, care să mă ajute. Apoi, când voi strânge mai mulți bani, să-mi iau pământ ca să-mi fac o casă. Știu valoarea banului. Vreau să-mi fac casă la mine la țară, lângă părinții mei, s-au întors și ei de mulți ani. Vreau să-i sprijin și pe ei, și pe frații mei, toată familia”, a declarat în urmă cu ceva timp Ovidiu Perianu pentru gsp.ro.

La 11 ani, când am ajuns în București, luni întregi plângeam privind, singur, la tavan. Părinții mei erau plecați la muncă în Italia, eu cu cei doi frați ai mei am trăit la bunici. Bunica avea multe jucării de pluș. Și le rupeam capul ălora, că n-aveam minge, și-mi făceam mingi din capetele jucăriilor, jonglam cu ele prin casă. – Ovidiu Perianu

ADVERTISEMENT