Fotbal intern

Ovidiu Popescu, amendat în ziua derby-ului Dinamo – FCSB! Câți bani trebuie să dea

10.02.2021 | 15:58
Ovidiu Popescu amendat in ziua derbyului Dinamo  FCSB Cati bani trebuie sa dea
ADVERTISEMENT

Fundașul Ovidiu Popescu a fost amendat chiar în ziua derby-ului Dinamo – FCSB din optimile de finală din Cupa României, după incidentul de săptămâna trecută de la meciul din campionat în care a lovit şi a rupt, în drum spre vestiare, placajul de deasupra intrării.

Imediat după ultimul fluier al arbitrului Sebastian Colțescu, care a consființit  victoria celor de la FCSB, în drumul spre vestiare, fundașul celor de la FCSB a lovit violent o pancartă cu însemnele lui Dinamo, pe care a făcut-o bucăți.

ADVERTISEMENT

Managerul sportiv al lui Dinamo, Marius Nicolae, i-a transmis jucătorului de la FCSB că așteaptă ca acesta să achite contravaloarea pagubelor. Ba chiar l-a încurajat, mai în glumă, mai în serios, să încerce o carieră în sporturile de contact.

Amendă pentru Ovidiu Popescu după incidentul de la Dinamo – FCSB din campionat

După ieșirea nervoasă de la meciul Dinamo – FCSB, Ovidiu Popescu a fost amendat de Comisia de Disciplină din cadrul FRF cu 5.000 de lei, decizia fiind făcută public chiar în ziua marelui derby din Cupa României.

ADVERTISEMENT

”Dinamo 1948 SA vs. FC FCSB – Incidente – În baza art. 52.1. a, cu aplicarea art. 12, 14 bis şi 15 din RD, se sanţionează jucătorul Ovidiu Popescu (FCSB) cu penalitate sportivă de 5.000 lei”, este decizia comisiei, conform lpf.ro.

Articolul 52 prevede comportarea jignitoare, calomnioasă şi declaraţii care afectează imaginea fotbalului. În primul paragraf se arată că fapta unei persoane, care este jucător sau antrenor, care prin orice mijloace, cum ar fi gesturi sau cuvinte jignitoare, aduce atingere onoarei, reputaţiei, demnităţii sau imaginii publice a unei persoane, se sancţionează cu măsura suspendării de la 2 la 6 jocuri.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Popescu, ironizat de Cornel Dinu

Articolul 12 prevede sancţiuni aplicabile deopotrivă persoanelor fizice şi juridice. Acestea pot fi avertisment, mustrare, penalitate sportivă, restituirea distincţiilor sau munca în folosul fotbalului.

Articolul 14 bis se spune că sancțiunile corespunzătoare prevăzute la art. 12, 13 și 14 se pot corobora și aplica și de sine stătător în cazul în care fapta de natură disciplinară este lipsită de orice pericol sau pericolul este minim ori, după caz, persoana sancționabilă dovedește lipsa culpei.

ADVERTISEMENT

La articolul 15 se arată că avertismentul constă în notificarea verbală sau scrisă prin care se atrage atenţia celui în cauză să ia măsurile necesare pentru a nu mai săvârşi încălcări ale reglementărilor din domeniul fotbalului, o dată cu menţionarea faptului că la o nouă abatere se va aplica o sancţiune mai gravă.

Fosta glorie a lui Dinamo, Cornel Dinu l-a ironizat pe Ovidiu Popescu după acest incident și a spus că are informații conform cărora jucătorul a avut mari probleme la examenul auto, pe care nu a reușit să-l treacă, obținând un punctaj de cascadorii râsului.


  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 10,50 este cota pentru „Dinamo se califică la penalty-uri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT