Fotbal intern

Ovidiu Popescu, surpriza lui Mirel Rădoi pentru debutul preliminariilor CM 2022. Lotul complet

17.03.2021 | 10:26
Ovidiu Popescu surpriza lui Mirel Radoi pentru debutul preliminariilor CM 2022 Lotul complet
ADVERTISEMENT

Fundașul echipei FCSB, Ovidiu Popescu, este marea surpriză oferită de selecționerul echipei naționale a României, Mirel Rădoi, pentru debutul preliminariilor CM 2022.

Jucătorul ”roș-albaștrilor” este foarte bine văzut pentru polivalența sa, el putând evolua pe toate posturile din defensivă, dar și ca mijlocaș central la închidere.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Ovidiu Popescu, care a fost în centrul unui scandal la derby-ul cu Dinamo din februarie, FCSB mai dă la prima reprezentativă doi jucători: Florin Tănase și Florinel Coman.

Mirel Rădoi l-a convocat pe Ovidiu Popescu pentru meciurile din preliminariile CM 2022

În afară de Ovidiu Popescu și ceilalți doi colegi de la FCSB, în lotul de 24 de jucători convocați de Mirel Rădoi pentru primele meciuri din preliminariile CM 2022 se mai regăsesc cinci jucători din campionatul intern, doi de la CFR Cluj, doi de la Universitatea Craiova și unul de la Astra Giurgiu.

ADVERTISEMENT

Lotul complet este următorul:

  • PORTARI: Florin Niţă (Sparta Praga/Cehia, 2/0), Ionuţ Radu (Inter Milano/Italia, 0/0), David Lazar (Astra, 1/0);
  • FUNDAŞI: Vasile Mogoş (Chievo Verona/Italia, 3/0), Ionuţ Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 13/2), Alin Toşca (Gaziantep F.K./Turcia, 23/0), Vlad Chiricheş (Sassuolo/Italia, 59/0), Andrei Burcă (CFR Cluj 4/0), Mario Camora (CFR Cluj 2/0), Ovidiu Popescu (FCSB, 0/0), Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova 17/0);
  • MIJLOCAŞI: Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 25/2), Alexandru Creţu (NK Maribor/Slovenia, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoţia, 14/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 44/6), Erik Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 6/1), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 0/0), Dennis Man (Parma/Italia, 6/1), Florin Tănase (FCSB, 5/0), Florinel Coman (FCSB, 4/0), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 10/0);
  • ATACANŢI: Claudiu Keşeru (Ludogoreţ/Bulgaria, 40/13), George Puşcaş (Reading/Anglia, 20/8)

Alţi cinci fotbalişti se află pe lista de rezervă, staff-ul echipei naţionale urmând a apela la aceştia în cazul unei indisponibilităţi. Este vorba de Florin Iacob (UTA Arad 0/0), Cristian Manea (CFR Cluj 10/1), Adrian Păun (CFR Cluj 0/0), Alexandru Mateiu (Universitatea Craiova, 1/0) și Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 7/0).

ADVERTISEMENT

Șase stranieri au dispărut din lot

La începutul lunii martie, Mirel Rădoi a anunțat o listă preliminară cu stranierii pentru cele trei meciuri din debutul preliminariilor, iar dintre aceia șase nu s-au mai regăsit pe lista definitivă. Este vorba de Bogdan Țîru (Jagiellonia), Dragoș Grigore (Ludogoreț), Cristi Ganea (Aris Salonic), Adrian Rus (Fehervar), Sergiu Hanca (KS Cracovia) și Alexandru Băluță (Akademia Puskas).

România va disputa trei partide în luna martie, toate contând pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2022 din Qatar:

ADVERTISEMENT
  • 25 martie: România – Macedonia de Nord, ora 21:45 (Arena Naţională)
  • 28 martie: România – Germania, ora 21:45 (Arena Naţională)
  • 31 martie: Armenia – România, ora 19:00

Selecționerul Mirel Rădoi va rata întâlnirea cu Macedonia de Nord după ce a fost infectat cu coronavirus, iar Andrei Vochin, consilierul președintelui Răzvan Buleanu, a anunțat că speră ca tehnicianul să poată reveni la meciul cu Germania.

ADVERTISEMENT