Sport

Ioan Ovidiu Sabău, despre Gică Hagi la echipa națională: „Nu îl văd să vină! E incompatibil cu FRF”

Ioan Ovidiu Sabău a vorbit despre posibila venire a lui Gică Hagi la naționala României, însă nu crede că o astfel de mutare se poate realiza. Acesta crede că „Regele” nu e compatibil cu FRF.
19.11.2021 | 20:29
Ioan Ovidiu Sabau despre Gica Hagi la echipa nationala Nu il vad sa vina E incompatibil cu FRF
ADVERTISEMENT

Fostul internațional nu crede nici în varianta ca Mirel Rădoi să mai rămână, spunând că este un om de caracter și l-a înțepat pe Mihai Stoichiță, directorul tehnic de la FRF, despre care a spus că doar el mai crede într-o astfel de răsturnare de situație.

Ioan Ovidiu Sabău l-a lăudat pe Gică Hagi pentru ce a reușit la Farul, recunoscând că proiectul său este cel mai bun din fotbalul românesc al ultimilor mulți ani.

ADVERTISEMENT

Ioan Ovidiu Sabău, despre Gică Hagi la echipa națională

Ioan Ovidiu Sabău a vorbit despre posibilitatea ca Gică Hagi să vină la echipa națională, însă a explicat motivul pentru care nu crede că se poate realiza o astfel de mutare:

„E o părere personală. Nu am vorbit cu Gică, dar nu văd să vină la națională, nu e compatibil cu cei din Federație.

ADVERTISEMENT

El vrea să conducă, vrea să facă ce a făcut la Academia lui, a crescut mult ca antrenor, știe să construiască ceva, e singurul care a făcut un asemenea proiect în România”.

„Pentru domnul Stoichiță mai au valoare discuțiile cu Rădoi, deși selecționerul a spus de mai multe ori că pleacă.

ADVERTISEMENT

Omul ăsta are demnitate, știe ce înseamnă să rămână după ce a spus că pleacă, dar ei pot să încerce să negocieze, nu cred că mai rămâne”, a mai spus Ioan Ovidiu Sabău, la TV LookSport.

Ce le lipsește jucătorilor români

Ioan Ovidiu Sabău a vorbit și despre principalele probleme pe care jucătorii români le întâmpină atunci când întâlnesc adversari mai puternici: „Jucătorii trebuie să aibă competiție puternică, nu ai cum să te formezi într-o competiție slabă, când nu ai adversari puternici.

ADVERTISEMENT

Contează forța fizică în fotbalul modern, dacă ai și tehnică și ești și inteligent deja ajungi la cel mai înalt nivel”.

„Adversarii arată bine din punct de vedere fizic, poate că la noi se neglijează acest aspect, noi mergem pe alte criterii, pe tehnică, doar că nu îi antrenăm la ritm și contact cu adversarul. Diferența se face la lupta corp la corp.

Jocul foarte rapid e important, asta a făcut Hagi la Farul. Mergeau din una-două atingeri, e clar că lucrează cu jucătorii la antrenamente astfel de faze”, a mai spus Ioan Ovidiu Sabău.

ADVERTISEMENT