Sport

Ovidiu Sabău și-a început treaba la ”U” Cluj. Cei trei fotbaliști care pleacă în această iarnă. Video

Ovidiu Sabău, noul antrenor al celor de la ”U” Cluj, a dezvăluit la conferința de presă numele celor trei jucători care vor pleca în această iarnă.
03.01.2023 | 17:23
Ovidiu Sabau sia inceput treaba la U Cluj Cei trei fotbalisti care pleaca in aceasta iarna Video
Ioan Ovidiu Sabău a anunțat trei plecări de la ”U” Cluj. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Pauza de iarnă din SuperLiga a venit cu mutări și la nivelul antrenorilor. Ioan Ovidiu Sabău este noul antrenor al celor de la ”U” Cluj, după despărțirea „șepcilor roșii” de Eugen Neagoe, venit pe banca Universității Craiova, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Fostul fotbalist, component al „Generației de Aur”, a dezvăluit că Ely Fernandes, Florin Purece și Roberto Romeo vor pleca în această iarnă.

Ovidiu Sabău a refuzat inițial propunerea celor de la ”U” Cluj

Ioan Ovidiu Sabău este noul antrenor al celor de la ”U” Cluj, echipă aflată în zona roșie a clasamentului din SuperLiga, mai exact pe locul 14, cu 19 puncte în 21 de meciuri. Fostul internațional român a fost anunțat ca director tehnic, din cauza litigiului clubului cu Eugen Neagoe, însă va pregăti echipa din postura de antrenor.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Sabău nu a mai antrenat din 2014, iar în cadrul unei conferințe de presă a dezvăluit motivele pentru care a ales să o antreneze pe ”U” Cluj. „Cei din conducere au considerat, analizând și alte variante, că eu în acest moment sunt cea mai bună variantă pentru club. Am fost contactat de Radu Constantea. Am spus că nu accept să preiau echipa, după care au fost niște reacții foarte pozitive din partea suporterilor.

După aceste reacții, am cerut două zile de gândire, să analizez foarte bine situația. Aveam temeri, preocupări. Principalul factor au fost suporterii. Dacă nu erau aceste reacții pozitive din partea suporterilor, pentru că ai nevoie de liniște, ai nevoie ca oamenii să te susțină.

ADVERTISEMENT

Dacă nu ar fi fost această reacție pentru mine fiind și localnic, am și eu sensibilitatea mea, am așteptări și nu aș fi acceptat”, a spus Ovidiu Sabău, la conferința de presă.

Ovidiu Sabău a anunțat trei plecări din lotul lui ”U” Cluj în această iarnă

”U” Cluj a anunțat primul transfer sub comanda lui Ovidiu Sabău. Dorinel Oancea, fundașul dreapta în vârstă de 25 de ani, a ajuns în lotul „șepcilor roșii” de la CS Mioveni. Totuși, antrenorul în vârstă de 54 de ani a dezvăluit că din cadrul formației din Cluj vor pleca trei fotbaliști.

ADVERTISEMENT

Ely Fernandes (32 ani), Florin Purece (31 ani) și Roberto Romeo (32 ani) nu fac parte din planurile lui Ovidiu Sabău pentru a doua parte a sezonului.

Fost antrenor pe banca Universității Cluj și în 2000, Ovidiu Sabău a precizat că a primit foarte multe mesaje de încurajare din partea foștilor coechipieri. „Foarte mulți mi-au trimis mesaje de felicitare. Domul Lucescu ‘Fotbalul românesc are mare nevoie de tine’. Gică Popescu, Hagi, Dan Petrescu, Lupescu, Florin Prunea, Gabi Balint. Sunt foarte mulți”, au fost cuvintele lui Ovidiu Sabău.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Sabău, planuri mărețe pe banca celor de la ”U” Cluj

În sezonul actual, Ovidiu Sabău are misiunea de a o scoate pe ”U” Cluj din zona de retrogradare a SuperLigii, însă nu exclude varianta ca pe viitor „șepcile roșii” să țintească mai sus. Totuși, tehnicianul este convins că formația ardeleană are nevoie de un buget mult mai mare.

„Se poate da. Sigur, dacă vor veni aproape de echipă și alți oameni importanți, oameni de afaceri din Cluj. Pentru că ai nevoie de un buget mult mai mare. Nu e suficient.

Să ajungi undeva la 10-12 milioane de euro, ca să aduci jucători. Să ai liniște, să ai un lot foarte valoros. Poate nu reușești în primul an, în al doilea an, dar formezi un grup foarte puternic”, a mai spus Ovidiu Sabău.

ADVERTISEMENT