News

Ovidiu Vizante a demisionat de la conducerea CFR Călători

Ovidiu Vizante, directorul CFR Călători, a demisionat de la conducerea companiei
16.09.2021 | 21:35
Ovidiu Vizante a demisionat de la conducerea CFR Călători
Ovidiu Vizante a demisionat de la conducerea CFR CălătoriColaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ovidiu Vizante se afla în fruntea CFR Călători din luna aprilie a acestui an. El a semnat o notificare de încetare a contractului de mandat încă de la sfârșitul lunii august

Aceasta va intra efectiv în vigoare începând cu 1 octombrie. Vizante l-a înlocuit la conducerea companiei pe Dan Costescu, care s-a aflat în funcție între ianuarie 2020 și aprilie 2021.

Ovidiu Vizante a demisionat de la conducerea CFR Călători

Potrivit Economenia, care a obținut documentul oficial semnat de Vizante, acesta și-a semnat demisia în data de 27 august.

ADVERTISEMENT

Contactat de Antena 3, directorul CFR Călători a refuzat să comenteze: „nu știu ce ați aflat dumneavoastră, întrebați în altă parte, vă rog mult”

În schimb, potrivit sursei citate, Consiliul de Administrație al companiei a aprobat, joi, demisia acestuia. Ovidiu vizante era susținut în fruntea companiei de USR-PLUS.

ADVERTISEMENT

Scandalul în care a fost implicat Ovidiu Vizante

Acesta s-a remarcat, la finalul lunii iunie, printr-un scandal care a făcut valuri în presă. Oficialul de la CFR le-a transmis reporterilor să caute ei soluții, după ce 30 de copii au stat blocați 8 ore într-un tren.

„Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren”, a spus acesta. Ulterior, și-a prezentat scuze pentru derapaj..

ADVERTISEMENT

Declarația a declanșat și contre între guvernanți. Atât Dan Barna, liderl USR PLUS, cât și ministrul Transporturilor de la acea vreme, Cătălin Drulă, l-au susținut în continuare.

În schimb, nu de aceeași părere a fost și premierul Florin Cîțu: „dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă,” a scris premierul pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Drulă a înțeles aluzia, dar nu a fost de acord cu șeful Exectutivului: „principiile pe care funcţionez şi echipa mea funcţionează cât timp sunt aici sunt pe bază de profesionalism şi eficienţă. Asta înseamnă că actul de management se judecă aşezat, la rece, nu după o greşeală de moment, o declaraţie oricât de nefericită a fost”.

„Domnul director de la CFR Călători şi-a prezentat scuze public ieri şi pentru mine subiectul e încheiat. Dar domnul director are o evaluare de dat, vom face o evaluare pentru toți managerii pe care i-am adus în Ministerul Transporturilor și vom vedea apoi. Nu sunt rudă cu domnul Vizante,” a adăugat.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri