Life

Ozana Barabancea a botezat al șaselea copil! Ce a făcut jurata de la „Te cunosc de undeva” în cimitirul unei mănăstiri

Ozana Barabancea a botezat al șaselea copil! Jurata de la Te cunosc de undeva a recitat în cimitirul unei mănăstiri din Moldova, o poezie scrisă de cântăreața de muzică populară Nicoleta Voicu.
22.06.2022 | 10:05
Ozana Barabancea a botezat al saselea copil Ce a facut jurata de la Te cunosc de undeva in cimitirul unei manastiri
Ozana Barabancea a botezat un copil. Soprana a efectuat un pelerinaj în Moldova. Sursa foto: arhiva personală.
ADVERTISEMENT

Ozana Barabancea a botezat în weekend, un copil. Evenimentul a avut loc în București, la scurt timp după ce jurata de la emisiunea Te cunosc de undeva a revenit dintr-un pelerinaj efectuat la mănăstirile din Moldova. În cimitirul unei mănăstiri, soprana a recitat o poezie.

Ozana Barabancea a botezat o fetiță

Ozana Barabancea a creștinat mai mulți copii. Până acum, jurata de la emisiunea Te cunosc de undeva de la Antena 1, a botezat nu mai puțin de 6 copii. Cea de a șasea finuță a ei a primit botezul în weekend, la o biserică din București.

ADVERTISEMENT

Micuța se numește Anatolia Maria. La ceremonie, vedeta a spus rugăciunea Crezul, tare și răspicat. Însă, ea a fost atât de emoționată, încât în timpul botezului, jurata a izbucnit în lacrimi.

Toți finuții Ozanei sunt din București, mai puțin una dintre ele, născută la Moldova. Din cei șase copii botezați de soprană, doi sunt băieți și patru fetițe. soprana este și ea mamă a doi copii, Andrew și Gloria.

ADVERTISEMENT

”Anatolia Maria este numele ei, a șasea finuță a mea”, a declarat jurata de la Te cunosc de undeva, Ozana Barabancea pentru FANATIK. Soprana a făcut parte, anul acesta, și din juriul Selecției Naționale Eurovision. 

Ozana Barabancea a recitat o poezie la mormântul lui Zoe Dumitrescu Bușulenga de la Mănăstirea Putna

Jurata de la Te cunosc de undeva abia se întorsese dintr-un pelerinaj pe la mănăstirile din Moldova. Ea a trecut pe la mormintele marilor duvohnici ai României, precum: Pimen, Proclu, Iustin Pârvu și Cleopa, pentru a le aprinde o lumânare.

ADVERTISEMENT

La Mănăstirea Putna, Ozana Barabancea a recitat o poezie la mormântul unei mari personalități, Zoe Dumitrescu Bușulenga, care s-a călugărit. Poezia recitată de Ozana la mormântul acestui regretat om de cultură este scrisă de Nicoleta Voicu.

”Avem o colaborare de mai bine de 7 ani. Poezia se numește ‘E atâta Dumnezeu în mine’. A fost ideea lui Capatos să punem poezia aceasta și pe o pe linie melodică. Încă nu am avut timp să ne ocupăm de ea”, a declarat pentru FANATIK, cântăreața de muzică populară Nicoleta Voicu.

ADVERTISEMENT

Ozana Barabancea: ”I-am recitat poezia Nicoletei Voicu, pentru că suntem iubitoare de România”

Întrebată de ce a recitat poezia la mormântul lui Zoe Dumitrescu Bușulenga, jurata de la Te cunosc de undeva a spus că, a avut mai multe motive pentru care a făcut acest lucru. În primul rând, femeia, care s-a călugărit, era născută în aceeași zi cu Ozana Barabancea, pe 20 august.

”Pentru că de mult doream să ajung la ea la mormânt, am ascultat-o vorbind într-o filmare în care își exprima îngrijorarea față de tendința societății de a renunța la carte. Atunci am concluzionat că nu orice ‘progres’ este o evoluție.

Era născută tot pe data de 20 august ca și mine. Mi-a inpirat mult respect această femeie. Am ratat vizita la chilia sa de la mănăstirea Văratec, dar acum, văzându-i mormântul am fost foarte fericită că îi pot aprinde o lumânare.

I-am recitat poezia Nicoletei Voicu, pentru că suntem iubitoare de România. Am avut un sentiment foarte plăcut. I-am mai citit și o scriere de a mea. Tot în spiritul iubirii de țară, de neam și de istorie”, a declarat pentru FANATIK, soprana Ozana Barabancea.

Cum a devenit academicianul Zoe Dumitrescu Bușulenga… Maica Benedecta! Povestea incredibilă a acesteia

Zoe Dumitrescu Bușulenga a fost un mare om de cultură, care a ales să se călugărească la vârsta de 85 de ani. Mormântul ei a devenit loc de pelerinaj pentru credincioși!

Retrasă în ultimii șase ani de viață la Mănăstirea Văratec, locul ei de suflet, Zoe Dumitrescu și-a dedicat mare parte a vieții cercetării operei lui Mihai Eminescu. În 2005, marele om de cultură a devenit Maica Benedicta. A fost un model pentru foarte multți români care i-au cunoscut opera. A avut la bază studii juridice și filologice. Ar fi ajuns o muziciană de renume, dacă o boală ca tuberculoza nu o făcea să renunțe la pasiunea pentru muzică.

Înmormântată în incinta mănăstirii Putna, locul de veci al marelui critic literar a devenit loc de pelerinaj pentru sute de credincioși, care se reculeg la mormântul maicii și îi aprind o lumânare.

Retrasă în ultimii șase ani de viață la Mănăstirea Văratec, locul ei de suflet, Zoe Dumitrescu, care și-a dedicat mare parte a vieții cercetării operei lui Mihai Eminescu, a făcut pasul, la 85 de ani, spre straiele monahale, devenind în 2005 maică Benedicta, așa cum amintea publicația Cuvântul Ortodox.

Înmormântată în incinta mănăstirii Putna, locul de veci al marelui critic literar a devenit loc de pelerinaj pentru sute de credincioși, care se reculeg la mormântul maicii Benedicta. Ea a murit pe data de 5 mai 2006 la Mănăstirea Văratec.

ADVERTISEMENT