Life

Ce așteptări are jurata Ozana Barabancea de la Selecția Națională a Eurovisionului: „M-aș bucura să câștigăm cu o piesă etno”

Ozana Barabancea este în juriul Eurovision România, iar ca expertă în muzică, vedeta a vorbit cu FANATIK despre provocările concursului din acest an.
10.01.2022 | 16:51
Ce asteptari are jurata Ozana Barabancea de la Selectia Nationala a Eurovisionului Mas bucura sa castigam cu o piesa etno
Ozana Barabancea, în juriu la Eurovision
ADVERTISEMENT

Ozana Barabancea speră ca România să impresioneze la Eurovision, după trei ratări consecutive ale calificării. Artista face parte din juriul din acest an, iar lucrul pe care va pune cel mai mult accent în jurizare este creativitatea.

Cântăreața a vorbit pentru FANATIK despre așteptările sale privind concursul muzical european. I-ar plăcea să fim reprezentați de o melodie etno, însă șansele sunt mari și pentru alte genuri muzicale.

ADVERTISEMENT

Ozana a ascultat melodiile care se luptă pentru trofeul Eurovision România și a rămas plăcut impresionată de ceea ce a auzit.

Ozana Barabancea, în juriu la Eurovision: „Voi ține cont de creativitate”

A constatat cât de multe tinere talente are România, iar speranța că am putea scrie istoria în show-ul care va avea loc în primăvară la Torino este destul de mare.

ADVERTISEMENT

„Voi ține cont de creativitate. M-au impresionat cele cu tentă etno. Un etno sofisticat. Un etno nu neapărat detaliat, dar care are și o tentă modernă. E fantastic să întâlnesc această întrepătrundere între etno și modern. Eu m-am uitat la creație, nu doar la voce. Poți să ai o voce mică și să faci lucruri minunate cu ea. Dacă îți asumi textul și ai un mesaj, poți da lovitura. Am văzut foarte mulți tineri. Sunt  foarte talentați”, a declarat Ozana Barabancea pentru FANATIK.

Întrebată cu ce fel de melodie crede că am putea da lovitura, Ozana spune că una etno ar fi o variantă bună de încercat. De asemenea, artista ne-a spus că ar fi bine să cântăm în limba română, căci acest ”risc” s-a dovedit a fi unul câștigător în cazul multor țări care au îndrăznit să nu vină cu melodii într-o limbă de circulație internațională.

ADVERTISEMENT

„Ar fi bine să câștigăm cu o melodie în română”

„M-aș bucura că câștigăm cu o piesă etno. Dacă venim cu un stand modern, ar fi ideal. Să fie modern și acustic și vizual. Eu sper să da. Nu există rețetă pentru Eurovision, dar miza e foarte mare.

Ar fi bine să câștigăm cu o melodie în română. Nu toată lumea trebuie să cânte în engleză sau franceză”, a mai spus Ozana Barabancea.

ADVERTISEMENT

Ozana și-a încercat norocul, la rândul ei, la Eurovision România, însă acum nu o mai tentează concursul din postura de participantă. Nu pentru că nu ar avea o compoziție cu care să ajungă la inimile oamenilor, ci pentru că își dorește să iasă în față și alte tinere talente.

Semifinala Selecției Naționale Eurovision România se va ține în două etape, cu deadline-ul pe 12 februarie, când va avea loc un show live transmis de TVR.

Dan Helciug, Carmen Trandafir, Cezar Ouatu, Dora Gaitanovici, Ciro de Luca, Cream, Minodora și Aldo Blaga se numără printre cei mai cunoscuți participanți din acest an.

 

ADVERTISEMENT