Advertorial

(P) Ancelotti, faţă în faţă cu cea mai mare rivală. Ce palmares are italianul în meciurile cu Inter Milano

15.09.2021 | 13:33
P Ancelotti fata in fata cu cea mai mare rivala Ce palmares are italianul in meciurile cu Inter Milano

Inter – Real Madrid, SuperMeciul zilei de miercuri din Liga Campionilor, îl aduce pe Carlo Ancelotti înapoi pe stadionul pe care a trăit unele dintre cele mai frumoase momente din carieră, însă va juca împotriva unei mare rivale. Pentru antrenorul italian este al 33-lea meci direct cu Inter, împotriva căreia are un bilanţ pozitiv: 16 victorii, 5 egaluri şi 11 înfrângeri.

Fă-ţi cont la Superbet, SuperCâştigă Bonusul de Bun Venit de până la 500 de lei şi pariază pe meciurile din Liga Campionilor!

Parma, Juventus şi primul derby al oraşului Milano

Prima înfruntare a lui Carlo Ancelotti cu Inter a venit în sezonul 1996-1997, când tehnicianul a primit primul proiect important pe mână – continuarea muncii lui Nevio Scala la Parma, care miza pe potenţialul unor fotbalişti precum Gianluigi Buffon sau Fabio Cannavaro. Inter a învins-o fără mari emoţii pe Parma în acel meci, însă Ancelotti şi-a luat revanşa în retur, când Parma a câştigat la limită, 1-0.

După doi ani petrecuţi în Emilia-Romagna, „Carletto” era chemat în Piemont, la Juventus, mutare pe care urma să o regrete câţiva ani mai târziu. Cu toate că perioada petrecută la „Bătrâna doamnă” nu este una dintre amintirile plăcute ale lui Ancelotti, se poate lăuda cu faptul că nu a fost niciodată învins în Derby d’Italia: 3 victorii şi 2 egaluri.

În 2001 a început frumoasa poveste de iubire dintre Don Carlo şi AC Milan, care a durat 8 ani şi a fost încununată cu succese atât în Italia, cât şi în Liga Campionilor. Totuşi, începutul a fost greu. A pierdut primul derby al oraşului Milano, însă şi-a luat revanşa în sezonul următor.

Dublul-succes din Liga Campionilor

Unele dintre cele mai memorabile confruntări ale lui Carlo Ancelotti cu Inter au venit în Liga Campionilor. Primele au fost în semifinale Ligii din 2003, când Milan, chiar dacă nu a reuşit să o învingă pe Inter, ajungea în finala de la Manchester graţie golului marcat în deplasare. Pe Old Trafford, Ancelotti triumfa în faţa fostei sale echipe, Juventus.

Doi ani mai târziu, derby-ul oraşului Milano era din nou cap de afiş în Liga Campionilor, de data aceasta în faza sferturilor. Milan a câştigat turul, 2-0, iar în retur i-a fost acordată victoria la masa verde, după ce partida a fost suspendată în minutul 72, din cauza torţelor aruncate de suporterii lui Inter, care l-au lovit pe brazilianul Dida. Milan ajungea şi de data aceasta în finală, însă nu a mai avut acelaşi succes la loviturile de departajare.

Ai un SuperPariu? Hai în SuperSocial și arată-l tuturor!

Ultimul derby della Madonnina şi întâlnirile sporadice

Ultimul derby împotriva lui Inter, în calitate de antrenor al lui Milan, a fost tot o înfrângere, la fel ca primul. Inter se impunea cu 2-1 în faţa a 80.000 de spectatori. La finalul acelui sezon, în care Milan termina în spatele lui Juventus şi Inter, Ancelotti pleca de la „diavoli”.

În următorii ani, Ancelotti a mai întâlnit-o pe Inter de doar patru ori, când a stat pe banca lui Chelsea şi a lui Napoli: A pierdut de trei ori şi a câştigat o singură dată.

Real Madrid şi Inter, favoritele să se califice din Grupa D

Grupa D din Liga Campionilor, din care mai fac parte Şahtior şi Sheriff Tiraspol, începe cu SuperMeciul dintre Inter şi Real. Cele două echipe sunt favorite să se califice în fazele eliminatorii. Real vine cu un avantaj moral în Italia, datorită parcursului excelent din campionat, unde este pe primul loc. Nici Inter nu este învinsă în întrecerea internă, însă cel mai recent rezultat este egalul, 2-2, cu Sampdoria.

Inter şi Real s-au întâlnit şi anul trecut în grupe, spaniolii câştigând ambele partide, 3-2 şi 2-0.

Eşti un SuperParior şi îţi place să faci profit cu pariurile antepost? Real Madrid are cota 17 că va câştiga Liga Campionilor, în timp ce Inter Milano are cota 65.

#ÎmpreunăSuntemSuper #SuperPariuri #SuperMeciuri #SuperBonus