Advertorial

(P) Anglia – numărul 1 la World Cup Qatar 2022?

Cupa Mondială din Qatar se joacă între 20 noiembrie și 18 decembrie și pune față în față 32 de echipe de top. Anglia e cea mai valoroasă dintre ele.
26.09.2022 | 23:24
P Anglia  numarul 1 la World Cup Qatar 2022

Chiar dacă Italia nu a obținut calificarea, la turneul final se vor întâlni echipe naționale care au jucători evaluați la peste 6 miliarde de euro în total.

Anglia este pe primul loc în topul celor mai valoroase echipe naționale, lotul său fiind evaluat la 1.29 miliarde de euro. Britanicii sunt urmați foarte aproape de campioana mondială en titre, Franța, al cărei lot este evaluat la 1.06 miliarde de euro.

Apoi, pe locul trei este Brazilia, cu 963 de milioane de euro, Germania, cu puțin peste 824 de milioane de euro și Portugalia, cu 772 de milioane de euro. Cele 3 sunt primele și în topul favoritelor, conform cotelor la pariuri Cupa Mondiala afișate deja de bookmakeri, însă nu în această ordine. Brazilia este mare favorită la câștigarea trofeului, având cota 6.00. Selecao este urmată de Franța (cota 7.00), Anglia (cota 8.00), Argentina (cota 8.50), Spania (cota 9.50), Germania (cota 11.00), Belgia (cota 15.00) și Olanda (cota 15.00).

Echipele vor miza pe valoarea superioară a loturilor, care sunt evaluate la sute de milioane de euro sau chiar miliarde. Așadar, descoperă în rândurile următoare care sunt cele mai valoroase echipe naționale ce vor fi prezente la Cupa Mondială din Qatar.

Cele mai valoroase echipe sunt următoarele:

 1. Anglia – 1.29 miliarde de euro

Conform evaluărilor făcute de cei de la Transfermarkt, lotul Angliei este evaluat la 1.29 miliarde de euro. Cei mai bine cotați fotbaliști englezi sunt Harry Kane și Phil Foden, ambii cu câte 90 de milioane de euro. Ei sunt urmați de fundașul dreapta Trent Alexander-Arnold, mijlocașul central Declan Rice și Jude Bellingham, toți cotați la 80 de milioane de euro.

Englezii au de luat o revanșă după ce au pierdut finala de la EURO 2020 chiar pe stadionul Wembley și sunt motivați să aibă un parcurs cât mai lung la turneul final din Qatar. Anglia are o singură Cupă Mondială în palmares, la ediția din 1966.

Franța – 1.06 miliarde de euro

Franța este a doua echipa națională care trece de borna miliardului de euro când vine vorba despre evaluarea lotului. De departe cel mai valoros fotbalist este atacantul lui PSG, Kylian Mbappe, a cărui cotă de piață este de 160 de milioane de euro.

Dublu decât ocupantul locului 2, Christopher Nkunku, evaluat la 80 de milioane de euro. Pe locul trei este Kingsley Coman, evaluat la 60 de milioane de euro. Franța are două titluri mondiale în palmares, unul câștigat în 1998, când a găzduit turneul final, iar celălalt la ediția din 2018, ce a avut loc în Rusia.

Brazilia – 963 de milioane de euro

Este cea mai valoroasă echipă națională din afara Europei. Brazilienii au un lot evaluat la aproape un miliard de euro, iar jucătorul cu cea mai bună cotă este Vinicius Junior de la Real Madrid. Acesta este evaluat la 100 de milioane de euro și îl depășește pe cel mai bun marcator din lotul Braziliei, Neymar, care e cotat la 75 de milioane de euro.

Apoi, fundașul central Marquinhos are o cotă de piață de 70 de milioane de euro, conform Transfermarkt. Brazilia, principala favorită la ediția din Qatar, are în palmares cinci titluri mondiale, câștigate în 1958, 1962, 1970, 1994 și 2002. Au trecut două decenii de așteptare, iar fanii Braziliei doresc să vadă echipa ridicând un nou trofeu.

Germania – 824.5 milioane de euro

Aflată pe locul 11 în clasamentul FIFA, Germania nu traversează cel mai bun moment al său, dar este genul de echipă care e capabilă oricând să câștige un turneu mondial. Jucătorul cu cea mai bună cotă este mijlocașul defensiv Joshua Kimmich de la Bayern Munchen, evaluat la 80 de milioane de euro.

El este urmat de Kai Havertz de la Chelsea, cotat la 70 de milioane de euro, și de colegii săi de la Bayern Munchen, Leon Goretzka, Serge Gnabry și Jamal Musiala, toți evaluați la 65 de milioane de euro. Germania are patru titluri mondiale în palmares, la edițiile din 1954, 1974, 1990 și 2014.

 Portugalia – 772 de milioane de euro

Cel mai valoros jucător al lusitanilor este Bruno Fernandes, evaluat la 85 de milioane de euro. Pe locul doi se află Bernardo Silva de la Manchester City, cu 80 de milioane de euro, și Rafael Leao, cu 70 de milioane de euro. Având în vedere vârsta înaintată și forma mai slabă din ultima perioadă, Cristiano Ronaldo e evaluat la 30 de milioane de euro. Cel mai bun rezultat al lusitanilor la turneul final este locul 3 din 1966.

 Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.