Advertorial

(P) Bogăţia şi risipa din derby-ul nordului Londrei! Arsenal – Tottenham, mai mult decât un meci de fotbal

24.09.2021 | 12:39
P Bogatia si risipa din derbyul nordului Londrei Arsenal  Tottenham mai mult decat un meci de fotbal

Arsenal – Tottenham nu este doar una dintre cele mai mari rivalităţi din fotbalul englez, dar şi unul dintre cele mai intense derby-uri din fotbalul mondial. Iar rivalitatea celor două cluburi din nordul Londrei a depăşit demult graniţele sportului. Acum, Arsenal şi Spurs se duelează şi în sponsorizări, stadioane sau valoarea brand-ului.

Fă-ţi cont la Superbet, ia-ţi Bonusul de Bun Venit şi bucură-te şi de un extra bonus de 50 de lei la primul pariu!

Arsenal – Tottenham: Derby-ul cu numărul 204

Duminică după-amiaza, de la ora 18:30, Premier League prezintă un nou episod din derby-ul nordului Londrei. Un meci care le prinde pe cele două echipe în situaţii diametral opuse.

Tottenham a câştigat primele trei meciuri ale sezonului şi le-a pierdut pe ultimele două, în timp ce Arsenal a pierdut primele trei înfruntări şi a reuşit să lege două victorii consecutive. În ciuda formei de moment, Spurs este peste marea rivală în clasament.

Vezi aici SuperPariurile disponibile pentru Arsenal – Tottenham. 

Dar cum s-a ajuns, mai exact, la această situaţie? Banii au un cuvânt greu de spus, mai ales când vine vorba despre două dintre cele mai mari echipe din Premier League.

Spurs câştigă duelul antrenorilor şi jucătorilor

Nuno Espirito Santo a semnat în vară cu Tottenham, după mai multe sezoane petrecute la Wolverhampton. Experienţa acumulată pe banca „lupilor” l-a pregătit pentru o echipă mai mare în Premier League şi, momentan, suporterii şi conducerea lui Spurs au încredere în tehnicianul portughez, plătit cu peste 8 milioane de euro anual. Însă Tottenham este un club cu pretenţii şi presiunea este infinit mai mare decât era la Wolves.

În schimb, Mikel Arteta este deja obişnuit cu cererile de demisie din partea suporterilor, însă conducerea „tunarilor” îl sprijină în continuare pe antrenorul basc, în ciuda faptului că performanţele au lipsit cu desăvârşire în ultimele sezoane.

Tottenham nu i-a luat faţa marii rivale doar în ierarhia din Premier League, ci şi în ceea ce priveşte valoarea lotului. Fără foarte mari transferuri în ultimii ani, lotul lui Arsenal este apreciat la aproape 550 de milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt. Aceeaşi publicaţie consideră că lotul lui Tottenham valorează aproape 700 de milioane de euro.

Harry Kane – numărul 1 din derby-ul nordului Londrei

Harry Kane este cel mai valoros jucător de la Tottenham – cotat la 120 de milioane de euro – şi în ciuda demersului făcut de jucător în vară, Spurs a reuşit să îl păstreze pentru cel puţin încă un sezon. Iar Espirito Santo are toate motivele să-l dorească în continuare pe căpitanul naţionalei Angliei.

Kane este cel mai bun marcator din istoria derby-ului Arsenal – Tottenham, cu 11 reuşite. SuperPariul Harry Kane înscrie, Tottenham câştigă şi ambele echipe marchează are cota 9.50 în oferta Superbet.

În cealaltă parte, vedeta lui Arsenal este tânărul Bukayo Saka, cotat la 60 de milioane de euro, însă „vulpoii bătrâni” Aubameyang şi Lacazette nu trebuie ignoraţi. Atacantul francez a marcat în ultimul meci direct din Premier League, terminat cu victoria lui Arsenal, 2-1.

Tottenham Hotspur Stadium – Bijuteria de peste 1 miliard de euro

Arsenal își dispută meciurile de acasă pe stadionul Emirates din cartierul Islington, în timp ce Tottenham joacă pe stadionul Tottenham Hotspur din cartierul vecin Haringey. Cele două stadioane se află la 6,4 km unul de celălalt. Însă situaţia nu a fost întotdeauna aşa.

Până în 2006, Arsenal a disputat meciurile de pe teren propriu pe legendarul „Highbury”, dar s-a mutat într-o „casă” mai frumoasă şi mai nouă, care a costat la acea vreme 458 de milioane de euro. Însă noul stadion nu a fost acceptat foarte uşor de către toţi suporterii, tocmai datorită istoriei pe care o avea bătrânul „Highbury”.

Din 2019, Tottenham joacă pe noul White Hart Lane, denumit oficial Tottenham Hotspur Stadium. O bijuterie care a costat peste un miliard de euro şi pe care s-au jucat meciuri de NFL, dar au fost organizate şi concerte şi alte evenimente importante. Tottenham nu s-a putut bucura foarte mult de noua arenă din cauza pandemiei şi încă nu a reuşit să vândă drepturile pentru numele stadionului, ceea ce Arsenal a reuşit cu doi înainte de a se juca primul meci pe noul stadion.

Noul stadion, finala jucată în Liga Campionilor şi faptul că Tottenham încă îl are pe unul dintre cei mai buni atacanţi din lume, Harry Kane, au făcut ca valoarea brand-ului să fie superioară rivalilor – 721 milioane euro versus 673 milioane euro.

Va reuşi Arsenal a doua victorie consecutivă în derby sau este timpul ca Tottenham să întrerupă seria de înfrângeri din campionat? Intră în aplicaţia Superbet şi pariază pe meciurile din Premier League pentru un SuperCâştig.

#ÎmpreunăSuntemSuper #SuperDerbyuri #SuperBilete