Advertorial

(P) Carlos Alcaraz țintește primul titlu la Roland Garros: Vezi cum arată cotele favoriților!

Carlos Alcaraz și Iga Swiatek sunt principalii favoriți la Roland Garros 2023. Al doilea turneu de Grand Slam al anului este programat între 28 mai și 11 iunie la Paris, unde cei mai buni tenismeni din lume vor încerca să dea tot ce au mai bun.
26.05.2023 | 14:40
P Carlos Alcaraz tinteste primul titlu la Roland Garros Vezi cum arata cotele favoritilor

Chiar dacă Simona Halep lipsește, România va fi reprezentată pe tabloul principal de Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Patricia Țig, iar lista poate fi completată în urma calificărilor.

Se anunță un Roland Garros deschis oricărui rezultat inclusiv la masculin, unde în ultimele două decenii proba a fost dominată categoric de Rafael Nadal. Campion anul trecut, Nadal are probleme medicale și nu va participa în acest sezon la French Open. În schimb, proba feminină începe din nou cu Iga Swiatek din postura de favorită, așa cum s-a întâmplat și anul trecut când a câștigat trofeul.

Carlos Alcaraz e considerat urmașul lui Nadal

În condițiile în care Rafael Nadal va împlini 37 de ani în această vară și este măcinat de probleme medicale, specialiștii își pun adesea întrebarea legată de urmașul său. Iar răspunsul aflat pe buzele multor specialiști este Carlos Alcaraz. Campion la US Open 2022, dar și la Indian Wells 2023 și Madrid 2023, ibericul este și principala alegere a bookmakerilor pentru titlul de la Roland Garros.

În oferta de pariuri tenis 2023 pregătită de Unibet, Alcaraz primește cota 2.35 să se impună în premieră la Openul Franței. În cazul în care crezi că Novak Djokovic se va impune poți miza pe cota 3.00, iar pe lista cu favoriți îi mai găsim pe Holger Rune (cota 12.00), Jannik Sinner (cota 12.00), Stefanos Tsitsipas (cota 12.00) și Andrey Rublev (cota 29.00).

Dincolo de aceste cote antepost, la Unibet poți paria zi de zi pe durata Roland Garros atât pre-eveniment cât și live, dar și să profiți de promoții precum creșteri de profit live de 10%, direct pe tichet sau Uniboost. Cotele sunt printre cele mai mari de pe piață, iar întreaga ofertă este disponibilă și de pe mobil, grație aplicației Unibet Pariuri Sportive.

În ce privește lupta pentru trofeu, Carlos Alcaraz se va afla doar pentru a treia oară pe tabloul principal la Roland Garros. Cel mai bun rezultat l-a obținut anul trecut, când a ajuns în sferturile de finală, în timp ce în 2021 s-a oprit în turul 3. Titlul de la Madrid îi dă însă mare încredere că poate fi campion, chiar dacă la Roma s-a oprit tot în turul 3 și a afirmat că are nevoie de o resetare mentală.

Al doilea favorit al întrecerii, Novak Djokovic, are doar două titluri câștigate la Roland Garros, la edițiile din 2016 și 2016. În plus, el mai are patru finale pierdute, în timp ce anul trecut a fost eliminat în sferturile de finală. Jocul lui Djokovic s-a îmbunătățit însă pe zgură și merită luat în calcul pentru trofeu, mai ales că Rafael Nadal a anunțat că nu va participa.

Stefanos Tsitsipas poate fi câștigătorul surpriză

Roland Garros a oferit în istorie multe surprize, iar un jucător care are șansa să facă acest lucru în 2023 este grecul Stefanos Tsitsipas. Acesta se poate mândri cu o finală la Roland Garros în 2021, a mai disputat una și în acest an la Australian Open, dar până acum nu a pus mâna pe trofeu. Anul acesta a ajuns în fazele superioare la Monte Carlo, Madrid și Roma și poți paria pe el la cota 12.00 oferită de Unibet.

Iga Swiatek e alegerea multor specialiști

La feminin, lucrurile par a fi destul de clare. Iga Swiatek pornește de departe ca favorită și are cota 1.75 la Unibet să se impună. Pe lista cu favorite se mai află Aryna Sabalenka (cota 5.00), Barbora Krejcikova (cota 16.00), Ons Jabeur (cota 18.00), Elena Rybakina (cota 18.00) și Paula Badosa (cota 24.00).

Iga Swiatek a câștigat deja trofeul în 2020 și 2022 și este jucătoarea care a dominat tenisul feminin în ultimul an și jumătate. Conduce detașat în clasamentul WTA, dar a arătat recent că supremația sa poate fi pusă la îndoială, dovadă fiind succesul Arynei Sabalenka din finala de la Madrid. Totuși, Swiatek e favorită la Roland Garros și poți paria pe ea pe cota 1.75.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.