Advertorial

(P) Ce cote la pariuri au sportivii români la Olimpiada de la Tokyo

Condițiile extraordinare au ca și consecință evenimente extraordinare. Să sperăm că așa se va întâmpla și în cazul celei de-a XXXII-a ediții a Jocurilor Olimpice de Vară, care se va desfășura în perioada 23 iulie – 8 august 2021, la Tokyo, în Japonia.
23.07.2021 | 14:34
P Ce cote la pariuri au sportivii romani la Olimpiada de la Tokyo

Amânate cu un an, cu cele mai draconice măsuri de securitate și, în mod excepțional, fără spectatori în tribune, întrecerile de la acest eveniment promit să aducă spectacol, dar și performanțe de top.

Printre cei peste 11.000 de sportivi înscriși în cele 339 de probe din 33 de sporturi se regăsesc și 101 sportivi români. Intrat într-un con de umbră, cu o regresie constantă a numărului de medalii obținute, culminând cu doar 4 podiumuri la ediția din 2016 de la Rio, sportul românesc așteaptă un declick care ar putea veni chiar de la Tokyo.

Surpriza poate veni din fotbal

A trebuit să treacă 56 de ani pentru ca fotbalul românesc să revină la Jocurile Olimpice. Ca o coincidență, precedenta prezență a fost tot la Tokyo. Atunci, reprezentativa noastră a terminat a cincea în ierarhie, după 4 victorii, o remiză și o înfrângere în fața Ungariei, echipa care a câștigat titlul olimpic.

Având la dispoziție un lot format din mulți jucători care sunt titulari la echipele de club, selecționerul Românie poate forța o performanță istorică, in ciuda faptului că bookmakerii caselor de pariuri online nu ne dau șanse mari, cota afișată de Unibet pentru câștigarea titlului olimpic de către tricolori fiind de 31.00.

Pentru câștigarea Grupei B, în care vor întâlni Coreea de Sud, Noua Zeelandă și Honduras, în oferta de pariuri Unibet pentru Jocurile Olimpice este afișată cota 3.75. Tricolorii U23 debutează în competiție joi, 22 iulie, de la ora 14:00, în compania echipei similare a Hondurasului.

Ana Maria Popescu – un titlu olimpic cât un Oscar pentru întreaga activitate

La 36 de ani, Ana Maria Popescu va participa la a cincea Olimpiadă din carieră. Când afirma că se așteaptă la 8 medalii, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic Român, se baza, cu siguranță, și pe un podium obținut de Ana Maria în proba de spadă. Dar visul ei este acela de a cuceri titlul olimpic la individual, singurul care îi lipsește din impresionantul palmares. Confirmând poziția de lider al ierarhiei mondiale la spadă, bookmakerii Unibet i-au acordat statutul de favorită 1 a competiției, cu o cotă de 4.50.

Sportiva noastră a avut șansa să câștige aurul olimpic la Beijing, în 2008, dar a fost învinsă în finală de germanca Britta Heidemann. În 2016, la Rio, alături de Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu, Ana Maria Popescu (fostă Brânză) a urcat pe cea mai înaltă treptă a podiumului olimpic în proba pe echipe. Cu un titlu la Tokyo, la ultimul concurs al carierei, Ana Maria ar încheia un capitol al uneia dintre cele mai frumoase povești a sportului românesc.

Robert Glință sau tânăra speranță David Popovici?

Înotul nu ne-a răsfățat cu foarte multe medalii olimpice, dar performanțele extraordinare ale Dianei Mocanu la Sydney 2000 (aur la 100 și 200 m spate) și Cameliei Potec la Atena 2004 (aur la 200 m liber) vor rămâne mult timp în  inimile noastre.

Calificat în probele de 100 și 200 m spate, Robert Glință are șansa de a da peste cap calculele hârtiei și să urce pe podium. Șansele mai mari sunt în proba de 100 m, unde în pariurile antepost pentru Olimpiadă pregătite de Unibet primește cota 31.00 pentru aurul olimpic și 8.00 pentru a urca pe podium.

Speranțele delegației României se leagă și de tânărul de doar 16 ani David Popovici. Proaspăt campion european de juniori la 50 m, 100 m și 200 m liber și deținător a două recorduri mondiale de juniori, el s-a calificat pentru probele de 100 și 200 m liber. În ambele probe are statutul de al 4-lea favorit. Pentru prima probă, pe platforma online Unibet primește cota 4.50 pentru a câștiga și cota 1.80 pentru a urca pe podium, iar pentru cea de-a doua primește cota 6.00 pentru victorie și cota 2.15 pentru a urca pe podium.

Va confirma canotajul la Jocurile Olimpice?

Cu cele 9 echipaje calificate, canotajul furnizează cel mai mare număr de sportivi români la Olimpiada de la Tokyo (36). De această disciplină se leagă și speranțele României pentru a obține aurul olimpic. Fetele din echipajul de Dublu Vâsle Feminin, Nicoleta Ancuța Bodnar și Simona Geanina Radiș, sunt creditate cu a doua șansă în opinia agenției de pariuri online Unibet, cu cota 2.50.  Specialiști sunt de părere că fetele noastre au aceleași șanse ca și neozeelandezele Donogue și Osborn.

În ciuda cotei 26.00 afișată de Unibet pentru ca barca de 8+1 feminin să se impună în proba regină a canotajului, istoria ne-a demonstrat că oricare dintre echipaje se poate impune dacă atinge vârful de formă în ziua finalei. Motivate de rezultatele obținute de barca noastră la precedentele ediții, puternicele componente ale echipajului nostru vor profita de șansa pe care o au și vor face tot posibilul pentru a urca pe podium.

Cotele la pariuri pot suferi modificări în orice moment.