Alegeri 2024

(P) Contre dure între europarlamentarul Cristian Terheș și eurodeputata Karen Melchior pe tema „combaterii violenței împotriva femeilor”

Europarlamentarul român, lider al PNCR, care deschide lista Alianței AUR la europarlamentare, schimb de replici cu reprezentanta Danemarcei în Parlamentul European.
06.06.2024 | 19:44
P Contre dure intre europarlamentarul Cristian Terhes si eurodeputata Karen Melchior pe tema combaterii violentei impotriva femeilor
Cristian Terheș, contre cu eurodeputata daneză Karen Melchior Sursa foto: Facebook / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Discuția în contradictoriu a avut loc în cadrul unei dezbateri pe tema combaterii violenței împotriva femeilor. Președintele Partidului Național Conservator Român (PNCR) s-a arătat contra „lipsei de definire clară a termenilor” atunci când se vorbește despre femei și bărbați, considerând că femeile trans nu pot pretinde că sunt femei.

Cristian Terheș, contre cu eurodeputata daneză Karen Melchior

Cristian Terheș, președinte al Partidului Național Conservator Român (PNCR), a susținut în intervenția sa că „e aberant să acceptăm că un bărbat care se pretinde femeie e și femeie, acest lucru punând femeile în pericol”.

ADVERTISEMENT

„Dragi colegi, combaterea violenței împotriva femeilor este o chestiune extrem de serioasă, iar pentru că implică aspecte care țin de aplicarea legii, e imperativ ca termenele să fie expres definite.

Combaterea violenței împotriva femeilor. Am ascultat cu foarte mare atenție ceea ce s-a spus în acest plen despre femei.

ADVERTISEMENT

Din păcate această realitate clară, obiectivă, ontologică, diferită de un bărbat, a ajuns astăzi să fie considerată o chestiune elastică, o chestiune subiectivă. Orice bărbat astăzi care se pretinde a fi femeie, în accepțiunea acestei legi, se dorește a fi femeie.

Zilele trecute s-a votat la Bruxelles o rezoluție care privește introducerea așa-zisului ‘drept la avort’ în Carta Fundamentală a drepturilor Uniunii Europene.

ADVERTISEMENT

În respectiva rezoluție se precizează că femeile și alte persoane care rămân însărcinate trebuie să aibă drept la avort. Eu vă întreb, ce altă persoană în afară de o femeie poate rămâne însărcinată?

Pentru că dacă se vorbește despre violență împotriva femeilor trebuie spus clar că un bărbat care se pretinde femeie, nu poate fi femeie. Mulțumesc”, a susținut europarlamentarul în cadrul intervenției sale, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanții europarlamentarului.

ADVERTISEMENT

Karen Melchior, europarlamentar danez, membră a grupului Renew Europe, a solicitat să intervină după declarațiile lui Cristian Terheș. Eurodeputata, pe care reprezentanții PNCR o cataloghează drept neomarxistă, a argumentat că definițiile biologice nu sunt strict bipolare și că, datorită acestui fapt, definițiile bărbatului și femeii sunt flexibile.

„Dragă coleg, ai menționat că există flexibilitate între definiția bărbaților și femeilor. Acesta este un fapt științific: biologia nu este bipolară. Nu există doar femei și doar bărbați. Toți avem cromozomi. Toți avem hormoni.

Și aceștia ne definesc cum arătăm, cum apărem și dacă suntem capabili să fim bărbați și femei și, prin urmare, bărbații pot fi însărcinați și femeile sunt femei, chiar dacă au fost desemnate ca băieți și bărbați la naștere, pentru că femeile trans sunt femei”, a declarat Karen Melchior.

Cristian Terheș a avut, conform regulilor de desfășurare a dezbaterilor din Parlamentul European, dreptul să răspundă la interpelarea eurodeputatei daneze.

„Nu sunt eu cel care spune că, atunci când vorbim despre umanitate, vorbim despre bărbați și femei. Există Declarația Universală a Drepturilor Omului ce statuează acest lucru. Așadar, apucă-te și schimbă asta.

În plus, dacă susții că un bărbat care pretinde că este o femeie este o femeie și că un bărbat poate rămâne însărcinat, te rog explică întregii lumi cum biologic acest lucru este posibil.

Mai mult, acum câteva luni, am discutat despre Convenția de la Istanbul, care incriminează mutilarea genitală. Deci, cum aplici această lege unui bărbat care nu are un clitoris, sau labii mari ori mici?

Explică asta pentru că ceea ce spui tu nu are niciun sens din punct de vedere biologic, rațional și practic”, a spus Cristian Terheș în răspunsul la interpelarea colegei sale.

Material susținut de Partidul Național Conservator Român – Alianța AUR CMF 41240006

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”