Advertorial

(P) Două SuperCampioane pe un loc! Vezi Oferta Specială Superbet pentru play-off-ul UCL

18.08.2021 | 16:56
P Doua SuperCampioane pe un loc Vezi Oferta Speciala Superbet pentru playofful UCL

A doua zi a manșei tur a play-off-ului Ligii Campionilor 2021/2022 va sta sub semnul SuperMeciului dintre Benfica Lisabona și PSV Eindhoven, două foste campioane ale Europei în secolul trecut, dar și două echipe obișnuite cu aerul tare al fazei grupelor. În paralel se joacă Malmo – Ludogoreț și Young Boys – Fenerbahce, partide între patru formații pentru care accederea la “masa bogaților” e echivalentă cu o stagiune deja reușită!

Vezi Oferta Specială Superbet pentru ziua de miercuri din Liga Campionilor!

Benfica – PSV, meciul plin de istorie!

Puncte de referință ale școlilor de fotbal din Portugalia și Olanda, Benfica Lisabona și PSV Eindhoven se află, în ultimii ani, în căutarea gloriei obținute în secolul 20, când se numărau printre reprezentantele de seamă ale fotbalului european. Portughezii au câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1961 și 1962, apoi au strâns un șir interminabil de finale pierdute, în timp ce bătrânii suporteri ai batavilor nu au cum să uite succesul istoric din 1988. Benfica și PSV au împreună 127 de trofee și 31 de prezențe în grupele Ligii Campionilor, dar prezentul nu e la fel de strălucitor: portughezii și-au întrerupt anul trecut seria impresionantă de zece prezențe consecutive printre cele mai bune cluburi ale Europei, în timp ce PSV stă de ani buni în umbra europeană a rivalilor de la Ajax Amsterdam, jucând ultima dată în grupe în sezonul 2018/2019.

Malmo și Ludogoreț vor să revină în elită

Dacă portughezii și olandezii sunt obișnuiți cu grupele, pentru Sportul Rege din Suedia, respectiv Bulgaria o asemenea performanță vine, de obicei, la interval mare de timp. Malmo, primul club al lui Zlatan Ibrahimovic, a jucat ultima dată în grupe în sezonul 2015/2016, după ce cu un an mai devreme întrerupsese o pauză de…25 de ani!

Un club mult mai tânăr, cu mai puțin impact pe plan european, Ludogoreț nu are rival pe plan intern, însă diferența dintre Europa și Bulgaria e una mare, iar ultimele șase încercări de a ajunge în grupe au fost sortite eșecului. De altfel, clubul condus acum (și) de Cosmin Moți e doar al doilea din Bulgaria care a prins grupele în actualul format, după Levski Sofia în 2006/2007.

Young Boys – Ferencvaros. “Război” elvețiano-maghiar

Învingătoare de manieră clară în dubla cu CFR Cluj (1-1 în Gruia, 3-1 în Elveția), Young Boys Berna, care traversează cea mai bună perioadă din istoria clubului, se ia la trântă cu istoria: trupa din Capitală are patru titluri la rând, întrerupând o serie de opt triumfuri ale lui Basel (2009-2017), dar marea miză e reprezentată de accederea în grupe. Acolo unde “Băieții Tineri” din Berna nu au mai fost din 2018.

Venită pe o rută impresionantă, cu o victorie de răsunet în dubla cu Slavia Praga (2-0 acasă, 0-1 în deplasare), Ferencvaros are misiunea de a confirma momentul de grație traversat de fotbalul din Ungaria vecină. Echipă la care se investește constant, iar sumele pompate sunt mari pentru această regiune a Europei, Ferencvaros a ajuns și anul trecut în grupe, punând capăt unei perioade de secetă de zece ani în care fotbalul maghiar a privit la televizor duelurile dintre forțele Europei.