Advertorial

(P) Klopp și Guardiola, din nou în lupta pentru titlu. Cum arată bătălia financiară dintre cei doi

21.08.2021 | 16:33
P Klopp si Guardiola din nou in lupta pentru titlu Cum arata batalia financiara dintre cei doi

Premier League 2021/2022 se pregătește de etapa a doua, care va începe sâmbătă, iar lumea fotbalului englez a intrat, după transferul lui Jack Grealish la Manchester City, într-o nouă dezbatere interesantă, cea legată de modul în care Jurgen Klopp și Pep Guardiola și-au construit echipele câștigătoare în ultimii ani. Alături de Chelsea, Liverpool și Manchester City sunt și în acest an favoritele Cotelor Superbet la câștigarea titlului în cel mai puternic campionat al lumii.

Guardiola cheltuie (cel) mai mult

Aducerea lui Jack Grealish, de la Aston Villa, într-o linie ofensivă din care deja fac parte De Bruyne, Sterling, Mahrez, Jesus, Ferran Torres, Foden și Bernardo Silva e considerată de mulți specialiști un “moft” al lui Pep Guardiola, care s-a asigurat că mai are la dispoziție un SuperTalent. Iar suma mare de transfer, 117 milioane de euro, l-a transformat pe mijlocașul ofensiv în cel mai scump jucător adus vreodată de Guardiola pe Etihad Stadium și a redeschis o discuție mai veche din fotbalul englez legată de sumele mari de bani cheltuite de catalan.

Marele său rival al ultimilor ani, Jurgen Klopp, a cheltuit de două ori mai puțin în perioada în care s-a duelat cu Guardiola, iar în această vară a făcut un singur transfer important, plătind 40 de milioane de euro pentru Ibrahima Konate. Puse față în față, cifrele nu-l ajută pe Pep: a cheltuit mult mai mult, a transferat aproape de două ori mai mulți jucători, iar cel mai scump fotbalist, Grealish, a costat cu 30 de milioane de euro mai mult decât “omologul” Virgil van Dijk.

Liverpool a început mai bine

Cu Grealish integralist la debutul pentru Manchester City, cetățenii lui Guardiola au început cu stângul stagiunea în care trebuie să-și apere titlul cucerit anul trecut în Premier League. Contra unei echipe a lui Tottenham care nu l-a avut pe Harry Kane, la primul meci al lui Nuno Espirito Santo, echipa din Manchester a pierdut cu 1-0, lăsându-l pe Pep Guardiola cu multe probleme de rezolvat.

De cealaltă parte, Liverpool și-a respectat statutul de mare favorită în fața nou-promovatei Norwich, pe terenul căreia a câștigat clar, 3-0, grație golurilor semnate de Diogo Jota, Roberto Firmino și Mohamed Salah. A fost o demonstrație de fotbal matur, orientat ofensiv, dar și 90 de minute care-l lasă și pe Jurgen Klopp cu o dilemă de rezolvat: Jota sau Firmino lângă Salah și Mane în linia de trei?

Liverpool și City, “soliștii” etapei în Premier League?

Sâmbătă, a doua etapă din Premier League începe devreme, de la ora 14:45, cu meciul dintre Liverpool și Burnley, partidă în care trupa lui Klopp e așteptată să ofere un nou regal ofensiv în fața unui adversar considerat modest, mai ales în deplasare. Dar istoria recentă ne arată că Burnley poate da calculele peste cap și pe Anfield, oaspeții de sâmbătă reușind să plece cu toate trei punctele în ianuarie, scor 1-0!

De la ora 17:00, în paralel cu Aston Villa – Newcastle, Crystal Palace – Brentford și Leeds – Everton, Manchester City și elita sa ofensivă va da asediul la poarta lui Tim Krul, portarul lui Norwich care nu a avut nicio șansă în fața atacanților lui Liverpool. Grealish e așteptat din nou să joace din primul minut, Kevin de Bruyne ar putea fi titular, iar fanii de pe Etihad vor putea vedea o primă reprezentație a mașinăriei “unse” de Pep Guardiola.

Ai un SuperPariu? Hai în SuperSocial și arată-l tuturor!

Te consideri inspirat sau ai un pont în care crezi? Atunci vino alături de ambasadorii Superbet Ilie Dumitrescu, Gică Craioveanu, Florin Răducioiu, Bogdan Stelea, Mihai Leu și Benny Adegbuyi în singura rețea de socializare a pariorilor. Vezi ce joacă ei, descoperă și alți pariori supervaloroși, inspiră-te de la ei și afirmă-te.

Fă-ți profilul în SuperSocial și bucură-te de ceva ce ne dorim cu toții: socializare cu folos pentru pariori!