Advertorial

(P) Sâmbăta Supercupelor: Belgia, Rusia, Bulgaria și Polonia dau azi primele trofee

La o săptămână după ce fotbalul european a acordat cel mai mare trofeu, sezonul 2021-22 începe în mai multe campionate europene.
17.07.2021 | 10:47
P Sambata Supercupelor Belgia Rusia Bulgaria si Polonia dau azi primele trofee

Fluierul de start se dă cu Supercupele, meciurile-finală în care se acordă și primele trofee interne. România a deschis balul acum o săptămână, iar azi va reîncepe fotbalul și în Belgia, Rusia, Bulgaria și Polonia.

Supercupa Bulgariei: debut cu un trofeu pentru Rotariu?

Două Supercupe a câștigat Dorin Rotariu în 2 ani și jumătate petrecuți în Kazahstan, la Astana. Tocmai transferat în Bulgaria, la Ludogoreț, fostul dinamovist poate începe aventura de la sudul Dunării cu încă o medalie. Rotariu nu a jucat încă pentru campioana Bulgariei, fiind rezervă în cele două meciuri disputate în preliminariile Champions League, dar poate fi pe teren azi, în Supercupă. Pentru Keșeru, golgheterul all-time al lui Ludogoreț, acesta ar putea fi al nouălea trofeu câștigat în Bulgaria.

Chiar dacă domină fotbalul bulgar, având 10 titluri consecutive, Ludogoreț are un procentaj de numai  50% în Supercupe: 4 câștigate, 4 pierdute. Adversara de azi, ȚSKA Sofia, e cea care i-a eliminat sezonul trecut în semifinalele Cupei.

Supercupa Belgiei: cu ochii pe Vanaken, singurul belgian din campionatul intern care a jucat la European

Printre marile favorite înaintea turneului, naționala belgiană a fost oprită în sferturile de finală ale Europeanului de Italia. În lotul plin de vedete aduse din marile ligi și-au făcut loc doar 2 fotbaliști din campionatul intern: Simon Mignolet și Hans Vanaken, ambii de la Brugge. Doar Vanaken a intrat și pe teren, introdus în locul lui De Bruyne în ultimele minute ale meciului cu Finlanda. Ca mijlocaș ofensiv, starul lui Brugge a fost de două ori golgheterul Belgiei și de două ori cel mai bun fotbalist al campionatului. La 28 ani, pentru Vanaken poate fi ultima perioadă de transferuri în care poate face pasul spre un mare campionat european.

Supercupa este specialitatea celor de la Brugge în Belgia. Din 18 prezențe au câștigat trofeul de 15 ori, un procentaj incredibil de peste 80%! Genk în schimb are doar 2 trofee din 8 Supercupe jucate. Brugge – Genk poate fi cea mai spectaculoasă partidă a weekend-ului: 11 meciuri consecutive între ele de „GG sau 3+”, pariu văzut atât de sigur încât are cota Superbet la numai 1.37!

Supercupa Rusiei: Zenit – Lokomotiv, al treilea an consecutiv

Fotbalul din Rusia s-a obișnuit să înceapă cu un meci între Zenit Sankt Petersburg și Lokomotiv Moscova. Ele și-au disputat Supercupele din 2019 și 2020 și o vor face și acum, tot cu Zenit în postura de campioană. Echipa din Sankt Petersburg e considerată și în acest an mare favorită la câștigarea titlului, cu cotă de doar 1.45 la pariurile antepost Superbet pentru 2021-22. Zenit are prima șansă și în Supercupă, chiar dacă nu se bazează pe brazilianul Malcom – plecat la Tokyo cu naționala olimpică.

Supercupa Poloniei: Legia, record negativ: 7 Supercupe în 10 ani, toate pierdute

Din nou campioni, alb-verzii din Varșovia au ajuns la 15 titluri în Ekstraklasa, cele mai multe din istoria Poloniei – depășindu-le pe Wisla și Gornik (14). În ciuda succesului din campionat, Legia pare blestemată în Supercupa Poloniei. A jucat de 7 ori în ultimul deceniu și a pierdut de fiecare dată! Seria negativă e chiar mai veche, Legia având în total doar 4 Supercupe din 14 jucate și a reușit să ridice trofeul o singură dată atunci când începea din postura de campioană. Poate întrerupe această serie azi, cu Rakow Czestochowa, echipă veche de 100 de ani dar care a luat primul trofeu din istorie abia acum, în Cupa Poloniei.