Advertorial

(P) Spania – Franţa: duelul celor mai bune defensive pentru un loc în finala de la Berlin

Spania şi Franţa se întâlnesc marţi seară, de la ora 22:00, pentru a stabili prima echipă care îşi asigură biletul pentru marea finală de la Berlin.
09.07.2024 | 16:42
P Spania  Franta duelul celor mai bune defensive pentru un loc in finala de la Berlin

„La Roja” are un parcurs perfect până în acest moment şi a eliminat ţara gazdă în sferturile de finală, în timp ce Franţa a trecut de Portugalia, câştigătoarea din 2016, la loviturile de departajare.

Descoperă oferta de SuperPariuri pentru Spania – Franţa!

Spania fără trei titulari în semifinala cu Franţa

Spania a eliminat-o pe Germania în sferturile de finală, într-o partidă care s-a disputat pe parcursul a 120 de minute şi care a lăsat urmări grave în lotul selecţionatei conduse de Luis de la Fuente.

Pedri, unul dintre jucătorii de bază de la Barcelona, dar şi din naţionala Spaniei, a fost scos din joc rapid chiar de către Toni Kroos, fotbalist care a agăţat ghetele în cui la finalul meciului din „sferturi”. Înlocuitorul său, Dani Olmo, s-a dovedit a fi omul decisiv în meciul cu Germania, însă adevăratele probleme ale Spaniei sunt în compartimentul defensiv.

Cartonaşul primit de fundaşul central Le Normand l-a făcut indisponibil pentru meciul din semifinale, în timp ce Dani Carvajal a fost eliminat în finalul partidei şi, de asemenea, va rata semifinala cu Franţa. În locul lor, de la Fuente îi va trimite, cel mai probabil, pe veteranii Jesus Navas şi Nacho, doi jucători cu o vastă experienţă în fotbalul internaţional, însă care trebuie să le facă faţă rapizilor jucători din ofensiva Franţei.

Spania a primit doar două goluri la acest turneu final, iar ambele au venit în fazele eliminatorii: unul cu Georgia şi unul cu Germania. Ultima victorie a Spaniei împotriva Franţei într-un meci oficial datează din 2013, atunci când cele două echipe au fost în aceeaşi grupă în campania de calificare pentru Brazilia 2014.

Spania este favorită la câştigarea competiţiei. Descoperă oferta de pariuri antepost şi alege-ţi favorita!

Un gol primit, un gol marcat

Didier Deschamps este la un singur meci distanţă de a duce Franţa într-o nouă finală, însă jocul echipei sale la acest turneu final este des criticat. Deşi are o mulţime de staruri, în special în compartimentul ofensiv, francezii au trimis o singură dată mingea în poartă: Kylian Mbappe a înscris din penalty în egalul cu Polonia. Cu Austria, Franţa s-a impus datorită autogolului marcat de Wober, iar în meciul din optimile de finală, cu Belgia, Vertonghen a fost cel care a deviat, decisiv, mingea în poartă.

În acelaşi timp, Franţa a primit un singur gol pe toată durata turneului, fiind echipa cu cea mai bună defensivă. Iar acel gol a fost din penalty, înscris de Lewandowski.

Totuşi Franţa a reuşit să înscrie exact atunci când a contat. După 120 de minute cu Portugalia, într-o reeditare a finalei din 2016, toţi jucătorii desemnaţi de Deschamps au înscris de la punctul cu var şi astfel Franţa şi-a asigurat un loc în semifinalele competiţiei.

Cotele Superbet o dau pe Franţa a treia favorită la câştigarea turneului, însă tocmai jocul compact, pe alocuri plictisitor pentru publicul neutru, poate fi cel mai mare atu al campioanei mondiale din 2018.