Advertorial

(P) Start de sezon pentru Man și Mihăilă! Frosinone – Parma e diseară, cu Live Stream, pe Superbet

20.08.2021 | 15:37
P Start de sezon pentru Man si Mihaila Frosinone  Parma e diseara cu Live Stream pe Superbet
ADVERTISEMENT

Frosinone – Parma deschide sezonul 2021-22 din Serie B. Dennis Man și Valentin Mihăilă sunt favoriți la revenirea în prima ligă italiană, mai ales după ce Parma și-a păstrat o mare parte din jucătorii pe care i-a avut anul trecut. Pe lângă ei, în Serie B se mai bat pentru promovare și fundașii Nedelcearu și Mogoș, ambii transferați de Crotone în vară – și ea, retrogradată în vară din Serie A. Meciul dintre cei 4 internaționali români va fi abia la finalul anului, în etapa 19. Până atunci, Parma și Crotone au misiunea de a aduna cât mai multe puncte pentru a reveni în eșalonul de elită.

Man și Mihăilă au cele mai mari cote din Serie B

În ciuda retrogradării, extremele Parmei și-au păstrat o cotă de piață ridicată, de nivelul primei ligi. Dennis Man e cotat de Transfermarkt la 10 milioane de euro, Valentin Mihăilă la 8,5 milioane. Sunt liderii din Serie B în topul valorii de piață, la o distanță considerabilă de urmăritori! Pe locul 3 vin alți doi fotbaliști parmegiani, Roberto Inglese și Yann Karamoh, cu 6 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Cu cote ceva mai mici, dar tot cu șanse serioase la promovare, sunt și Ionuț Nedelcearu și Vasile Mogoș. Crotone i-a adus pe cei doi apărători în vară: pentru „Nede” a plătit peste 1 milion de euro, Mogoș a venit gratis de la Chievo. Marius Marin va rămâne la Pisa, formație considerată una de mijlocul clasamentului de către bookmakeri. Ultimul senior român din Serie B are o situație mai complicată: Romario Benzar a revenit la Lecce după împrumutul de la Viitorul Constanța, însă fundașul nu a fost inclus în lotul echipei din primul tur al Coppa Italia.

Serie B va avea și 4 tineri români, toți născuți după 2000. Cel mai cunoscut e tot la Parma: Reinaldo Radu, fundaș dreapta de 19 ani. Reinaldo e vărul lui Ionuț Radu, portarul lui Inter, și a fost promovat la echipa de seniori în vară. Tot acum au făcut pasul către echipa mare portarul Alexandru Borbei (18 ani) și atacantul Cătălin Burnete (17 ani), ambii la Lecce; în timp ce Pordenone l-a transferat de la Torino pe mijlocașul Mihael Onișa (21 ani).

ADVERTISEMENT

Exemplul Hagi: cum pasul către Serie B a fost unul în față

În pauza de vară s-a discutat mult despre pasul în spate făcut de Man și Mihăilă, care ar fi nevoiți să joace un an în liga a doua. Contraargumentul e adus chiar de cel mai mare fotbalist român. Hagi a rămas la Brescia în 1993, după ce echipa a retrogradat, și a pus umărul la promovarea imediată. La finele sezonului 93-94, după succesul din „B”, Hagi a impresionat o lume întreagă la Mondialul American și s-a transferat la Barcelona.

11 români au promovări în palmares. Printre ei: Hagi, Răducioiu sau Pușcaș

Sezonul 1993-94 a fost primul în care fotbaliștii români au reușit promovarea, la Brescia fiind Gheorghe Hagi și Ioan Ovidiu Sabău. Tot cu Brescia a promovat și Răducioiu, în 2000, aflat însă la finalul carierei. Mai recent, exemplele lor au fost urmate de Adrian Stoian, Mihai Bălașa, Alex Mitriță sau George Pușcaș – toți ajunși în națională ulterior.

ADVERTISEMENT

Singurul care are mai multe promovări în carieră e Paul Codrea: cu Palermo în 2004 și apoi, în 2011, cu Siena. Mijlocașul a mai obținut una pe teren, în 2005, cu Torino, dar „Il Toro” nu a primit licența pentru Serie A în acea vară și a mai stat un an în liga secundă.

Lista românilor care au promovat din Serie B:

1993-94: Gheorghe Hagi (30 meciuri / 9 goluri), Ioan Ovidiu Sabău (25/6) – ambii Brescia

1999-2000: Florin Răducioiu (13/1) – Brescia

2003-04: Vali Năstase (16/1), Paul Codrea (8) – ambii Palermo

2010-11: Paul Codrea (6) – Siena

2011-12: Sergiu Suciu (4/1) – Torino

2015-16: Adrian Stoian (33/5), Mihai Bălașa (29/2) – ambii Crotone; Alexandru Mitriță (18/1) – Pescara

ADVERTISEMENT

2016-17: George Pușcaș (17/4) – Benevento, Deian Boldor (9/1) – Verona

Românii din Serie B se văd pe Superbet!

Meciurile acestui sezon de Serie B sunt disponibile pe site-ul Superbet sau în aplicația Superbet cu Stream Live! Lupta pentru promovare începe diseară cu Frosinone – Parma, iar duminică pot fi urmăriți Nedelcearu și Mogoș în Crotone – Como.

 

 

 

ADVERTISEMENT