Advertorial

(P) SuperLiga antrenorilor. Vom avea al 5-lea campion?

Vom avea al 5-lea antrenor care câștigă titlul în actualul format competițional, sau Dan Petrescu, Șumudică, Hagi și Edi Iordănescu vor rămâne singurii patru care au reușit performanța?
14.07.2022 | 16:33
P SuperLiga antrenorilor Vom avea al 5lea campion

Cele 7 titluri câștigate până acum în actualul format competițional al campionatului României au fost adjudecate de 4 antrenori: Marius Șumudică (alături de Astra în ediția 2015-2016), Gheorghe Hagi (cu Viitorul, acum, Farul Constanța, în 2016-2017), Dan Petrescu (cu CFR Cluj în sezoanele 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020 și 2021-2022) și Edi Iordănescu (cu CFR Cluj, în ediția 2020-2021).

Dintre ei, Dan Petrescu mai câștigase anterior, campionatul. În ediția 2008-2009, când Unirea Urziceni a devenit Campioana României!

Hagi și Dan Petrescu câștigaseră trofee internaționale, înainte să triumfe în actuala structură a eșalonului de elită din România (cu sezon regular urmat de play off, respectiv play out și cu un număr record de meciuri până la titlul de campioană: 36, în primele 5 ediții, apoi 40, începând cu ediția 2020-2021). Regele cucerise Cupa Turciei cu Galatasaray, în 2005, „Bursucul” luase Supercupa Chinei cu Jiangsu Guoxin în 2015.

Șumudică e singurul care nu câștigase niciun trofeu, înainte să triumfe în divizia de elită a României, care din ediția 2022-2023 se va juca sub titulatura de SuperLiga.

După această performanță majoră,  Marius Șumudică a schimbat echipa de 7 ori, Edi Iordănescu a ajuns selecționerul României (a trecut pe la FCSB înainte), Gică Hagi a câștigat o Cupă a României, iar Dan Petrescu a mai câștigat de alte 3 ori campionatul nostru, plus o supercupă în 2019).

Verifică aici oferta de pariuri antepost pentru SuperLigă!

Campion în România – antrenorul român al anului?

Marius Șumudică (2016), Gheorghe Hagi (2017) și Dan Petrescu (2019) au câștigat și titlul de Antrenorul român al anului. Așadar, antrenorul care a luat titlul în actuala eră a campionatului a fost desemnat și antrenorul român în 3 dintre cele 6 ani în care s-a acordat premiul (pentru 2022 se va acorda în decembrie, anul curent).

Răzvan Lucescu (în 2018), Cosmin Olăroiu și Răzvan Lucescu (au împărțit premiul în 2020) și Mircea Lucescu în 2021 sunt antrenorii români care au câștigat titlul, în dauna celor din campionatul intern.

Cei 16 magnifici

Doar Hagi și Dan Petrescu mai antrenează acum în SuperLigă. Ei sunt singurii care au titlul în palmares. Ceilalți antrenori din SuperLigă sunt Adrian Mutu (Rapid), Laszlo Balint (Universitatea Craiova), Anton Petrea (FCSB), Cristiano Bergodi (Sepsi), Liviu Ciobotariu (FC Voluntari), Andrei Prepeliță (FC Argeș), Mihai Teja (FC Botoșani), Ilie Poenaru (UTA), Marius Croitoru (FC Universitatea Craiova 1948), Alexandru Pelici (CS Mioveni), Adrian Mihalcea (Chindia Târgoviște). Nou promovatele sunt antrenate de Erik Lincar (U Cluj), Nicolae Constantin (Petrolul Ploiești), Marius Măldărășanu (FC Hermannstadt), cei care au și reușit promovarea cu aceste echipe!

Dan Petrescu (CFR Cluj) are la dispoziție cel mai mare buget, aproximativ 20 milioane euro, Anton Petrea cel mai valoros lot, aproape 30 milioane euro,  dar și cel mai tânăr lot (medie de vârstă de 23.2 ani), Liviu Ciobotariu conduce cel mai experimentat lot (media de vârstă a lui FC Voluntari e 27 ani), Pelici (CS Mioveni) are cei mai mulți români (numai 2 stranieri sunt în lotul argeșenilor).

4-2-3-1 e cel mai utilizat sistem de joc de antrenorii care pornesc la drum în SuperLiga, fiind preferat de 9 dintre ei (Dan Petrescu, Laszlo Balint, Andrei Prepeliță, Cristiano Bergodi, Adrian Mutu, Mihai Teja, Marius Croitoru, Marius Măldărășanu și Erik Lincar).

Prinde cea mai bună ofertă pentru SuperLigă!

Gata pentru superfotbal

Suntem pregătiți pentru 315 meciuri în care antrenorul poate fi decisiv! Are la dispoziție 5 schimbări și poate prin orice mutare să schimbe cursul jocului.

Pariază pe SuperLiga și trăiește alături de Superbet acest sezon care se anunță foarte solicitant pentru antrenori. Ei se vor confrunta cu mai multe pauze ca niciodată: 4 la număr (ultimele etape din Liga Națiunilor, în septembrie, faza grupelor campionatului mondial în noiembrie, sărbătorile de iarnă, în decembrie-ianuarie startul preliminariilor pentru Euro 2024, în primăvara viitoare). Pauze care pot scoate echipele din ritm și care se pot resimți în clasament.

Vom avea al 5-lea antrenor care câștigă titlul în actualul format competițional, sau Dan Petrescu, Șumudică, Hagi și Edi Iordănescu vor rămâne singurii patru care au reușit performanța?

Inspiră-te în SuperSocial pentru bilete de pariuri pe meciurile din SuperLigă!