Advertorial

(P) Taj Mahal, vizitat anual de peste 7 milioane de oameni: Ce merită să știi înainte să îl vezi

Peste 7 milioane de oameni vizitează anual Taj Mahal, cel mai popular obiectiv turistic din India.
30.03.2023 | 12:58
P Taj Mahal vizitat anual de peste 7 milioane de oameni Ce merita sa stii inainte sa il vezi

Pentru mulți oameni, a vizita Taj Mahal reprezintă un vis, iar oameni din toate colțurile lumii ajung să vadă acest templu grandios care are o istorie de câteva sute de ani.

Taj Mahal a fost construit în anii 1630 și este un templu dedicat iubirii. A fost ridicat la dorința lui Shah Jahan, care a dorit să-i aducă un omagiu soției sale, Mumtaz Mahal. Peste 20 de mii de muncitori au lucrat pentru a construi acest templu impresionant. Durata construcției a fost de 22 de ani. Mai mult, una dintre legende spune că degetele muncitorilor au fost tăiate odată cu finalizarea lucrărilor, în așa fel încât ei să nu mai poată construi vreodată un templu de o asemenea frumusețe.

Când e cel mai bun moment să vizitezi Taj Mahal?

India are o climă atipică, astfel că nu tot timpul vei putea să te bucuri de frumusețea Taj Mahal. Cea mai bună perioadă pentru a vizita Taj Mahal este la începutul verii din India, din martie până în iunie. În schimb, din noiembrie până în februarie nu este o perioadă tocmai bună pentru a vizita Taj Mahal pentru că este multă ceață. Ca zile, cele mai bune în care poți ajunge la Taj Mahal sunt între luni și joi. În schimb, vinerea este închis pentru rugăciuni, iar aglomerația din weekend este mult prea mare. Programul Taj Mahal începe la ora 6:00 și se încheie la ora 19:00.

Cât costă intrarea la Taj Mahal în 2023?

Prețul de intrare la Taj Mahal în 2023 pentru cetățenii străini este de 1.100 de rupii, echivalentul a 12.5 euro. În acești bani vei primi și o husă pentru încălțăminte și o sticlă de apă. În schimb, tinerii sub 15 ani au parte de intrare gratuită.

Care sunt obiectele interzise la Taj Mahal?

Din dorința de a proteja acest obiectiv turistic, autoritățile din India au impus numeroase restricții. Spre exemplu, bagajele voluminoase sunt interzise. Se poate intra doar cu pungi mici, care conțin lucruri esențiale. Printre acestea nu se află însă alimente, țigări, băuturi, încărcătoare de telefoane mobile ori trepiede. La intrarea în Taj Mahal este disponibilă o zonă de vestiare în care pot fi lăsate obiectele personale interzise. Telefonul și camera foto pot fi luate în interiorul Taj Mahal, alături de sticla de apă primită când ai cumpărat biletele. Accesul mașinilor este interzis pe o rază de 500 de metri față de Taj Mahal, deoarece indienii vor să protejeze templul. Un studiu a demonstrat că poluarea este un factor major ce duce la deteriorarea obiectivului turistic, iar accesul mașinilor a fost interzis.

Taj Mahal apare și în filme și jocuri

Taj Mahal face parte din cele 7 minuni ale lumii moderne, motiv pentru care este prezent în numeroase filme și jocuri. Printre cele mai cunoscute filme care au avut scene realizate aici se află Mars Attacks!, Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief, Slumdog Millionaire, Octopussy și The Bucket List.

De asemenea, Taj Mahal este chiar și simbol într-un joc de păcănele online disponibil pe NetBet, primul operator licențiat după schimbarea legislației. Industria de casino s-a dezvoltat mult în ultimii ani și a creat jocuri din numeroase domenii, iar turismul nu este ignorat nici el. Un exemplu în acest sens este slotul Around the World, dezvoltat de compania Endorphina. Cei care joaca pacanele online pe NetBet apreciază formatul inedit pe care acest joc îl are. Pe lângă Taj Mahal, simboluri în acest joc mai sunt și alte obiective turistice ca Marele Zid Chinezesc, Piramidele din Egipt și Colosseum din Roma. Templul apare și în jocuri de societate ca Imhotep și 7 Wonders.

Mădălin Ionescu rupe tăcerea după ce a apărut în emisiunea lui Cătălin Măruță:...
Mădălin Ionescu rupe tăcerea după ce a apărut în emisiunea lui Cătălin Măruță: „Cel mai penibil moment din televiziune”
E gata:
E gata: "telenovela" s-a încheiat! Leo Messi a pus "STOP" negocierilor și și-a ales destinația
Meseriile în care salariile din România au ajuns cât în Franţa sau Germania....
Meseriile în care salariile din România au ajuns cât în Franţa sau Germania. Atrag şi străini, care primesc chiar şi 7.000 de euro lunar
Afacerea cu care George Copos a dat lovitura în România. A făcut un...
Afacerea cu care George Copos a dat lovitura în România. A făcut un profit uriaş şi se pregăteşte să stabilească un nou record
Irinel Columbeanu a dat lovitura! S-a cuplat cu o milionară
Irinel Columbeanu a dat lovitura! S-a cuplat cu o milionară
Câți bani poți scoate într-o zi de pe card. Cine impune limita și...
Câți bani poți scoate într-o zi de pe card. Cine impune limita și cum poți retrage din cont o sumă mai mare
GALERIE FOTO | Cea mai sexy voleibalistă din lume, fotografii cu un costum...
GALERIE FOTO | Cea mai sexy voleibalistă din lume, fotografii cu un costum minuscul, la plajă. A strâns zeci de mii de aprecieri
„Aș fi făcut la fel ca Putin”. Ce a urmat după ce a...
„Aș fi făcut la fel ca Putin”. Ce a urmat după ce a salutat decizia preşedintelui rus de a invada Ucraina
Chef Florin Dumitrescu a lovit cu capul în figură un concurent, care s-a...
Chef Florin Dumitrescu a lovit cu capul în figură un concurent, care s-a ales cu traumatism cranio facial
Flavius Nedelea a spus DE CE s-a despărțit, de fapt, de Anamaria Prodan:...
Flavius Nedelea a spus DE CE s-a despărțit, de fapt, de Anamaria Prodan: „Nu mai sunt șanse”
Veste șoc pentru Nicolae Guță! I-a dat cu ciocanul în cap și a...
Veste șoc pentru Nicolae Guță! I-a dat cu ciocanul în cap și a ajuns în stare gravă la spital
Anunț ȘOC despre PUTIN! Au confirmat: Liderul de la Kremlin a fost....
Anunț ȘOC despre PUTIN! Au confirmat: Liderul de la Kremlin a fost....
Suntem rușinea Europei! Cum arată granița dintre România și Bulgaria din apropierea litoralului?
Suntem rușinea Europei! Cum arată granița dintre România și Bulgaria din apropierea litoralului?