Fotbal intern

Pablo Cortacero a vrut să preia Almeria în anul 2018! Cum a căzut afacerea

21.08.2020 | 12:24
Pablo Cortacero a vrut sa preia Almeria in anul 2018 Cum a cazut afacerea
ADVERTISEMENT

Pablo Cortacero a preluat clubul Dinamo de la Ionuț Negoiță. Însă, omul de afaceri spaniol nu a avut nicio conferință de prezentare și de o săptămână s-a lăsat liniștea în șoseaua Ștefan cel Mare, chiar dacă situația de la echipă este una foarte delicată.

Jucătorii așteaptă să li se achite salariile restante, fanii vor să aibă o întâlnire cu noii acționari majoritari, mai ales că suporterii care au cotizat pe platforma DDB dețin o parte din acțiuni. Fanilor li s-a promis o întâlnire cu spaniolii, însă cam atât deocamdată.

ADVERTISEMENT

Tandemul Pablo Cortacero – Rufo Collado a fost în negocieri în anul 2018 pentru clubul Almeria din Spania. Cortacero a vrut atunci să cumpere clubul de la Alfonso Garcia, patronul de atunci al echipei.

Pablo Cortacero a vrut să preia Almeria în anul 2018! Cum a căzut afacerea

Presa iberică scria la vremea respectivă că Pablo Cortacero este în pole position pentru a prelua Almeria, însă negocierile au intrat în impas. Cortacero spunea atunci că negocierile sunt în toi, însă patronul Alfonso Garcia îl acuza că nu a venit cu garanții financiare.

ADVERTISEMENT

Pablo Cortacero a fost atunci acuzat de un ziar spaniol că nu este un om de afaceri serios și a reacționat: “Regret profund insultele care mi-au fost adresate de un ziar pe care îl consider serios și obiectiv. Am fost jignit fără ca autorul să știe ceva despre mine sau cine sunt. 

Sunt foarte determinat pentru a merge mai departe și de a rezolva, cât mai rapid posibil, tranzacția și în acest sens am un proiect sportiv solid și profesionist, capabil să facă față rigorilor fotbalului profesionist din La Liga”, a spus atunci Cortacero.

ADVERTISEMENT

Fostul patron al Almeriei susține că nu a primit garanții financiare! Clubul a fost preluat ulterior de arabi

Însă, proprietarul de atunci al Almeriei, Alfonso Garcia, a susținut că nu a primit destule garanții financiare și după câteva luni de negocieri, tranzacția a picat. Clubul Almeria a ajuns un an mai târziu pe mâna arabilor.

Turki Al-Sheikh, din Arabia Saudită, fostul finanțator al echipei egiptene Pyramids, a preluat clubul Almeria de la Alfonso Garcia. Echipa a fost la un pas de promovarea în Primera Division, însă a pierdut barajul cu Girona.

ADVERTISEMENT

Cortacero a cerut un audit la Dinamo! Poate să se retragă în orice moment de la club

Preluarea lui Dinamo nu a fost încă oficializată, în condițiile în care Pablo Cortacero a cerut un audit al clubului pentru a vedea care sunt toate datoriile clubului. Dacă omului de afaceri spaniol nu îi vor conveni sumele pe care trebuie să le plătească, poate să plece și să își recupereze cei 300.000 de euro investiți la Dinamo, din banii din drepturile tv.

În România a rămas doar Rufo Collado, noul director sportiv al lui Dinamo, cel care l-a înlocuit pe Ionel Dănciulescu. Șefii ibericilor au luat o serie de măsuri după ce au preluat noul club. Au înființat echipa a doua și au promis că Dinamo va juca toate meciurile din acest sezon pe Arena Națională.

Joacă sau nu Dinamo pe Arena Națională?

Doar că, deocamdată nu se știe dacă meciul se poate juca acolo, în condițiile în care șefii dinamoviștilor trebuie să vireze aproximativ 30.000 de euro pentru închirierea Arenei către Primăria București, iar în acest moment spaniolii nu au mai venit cu niciun ban.

Astfel, sunt tot mai multe voci care pun la îndoială faptul că noii acționari își vor asuma finanțarea clubului Dinamo și cred că există șansa ca Pablo Cortacero să se retragă în câteva săptămâni, după rezultatele auditului.

 

ADVERTISEMENT