Fotbal intern

Pablo Cortacero, noul patron al lui Dinamo! Pachetul majoritar de acțiuni a ajuns pe numele spaniolului. Exclusiv

30.09.2020 | 17:57
Pablo Cortacero noul patron al lui Dinamo Pachetul majoritar de actiuni a ajuns pe numele spaniolului Exclusiv
ADVERTISEMENT

Pablo Cortacero este noul patron al lui Dinamo și în acte. Spaniolul a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni prin achiziționarea firmei Lotus Perfect Products SRL, acționar unic George Drăghia, care deținea 82,8758 % din acțiunile clubului Dinamo.

Acum, conform actelor de la Registrul Comerțului, acționar unic este Fernadez Cortacero Pablo Manuel, de cetățenie spaniolă, născut pe 6 aprilie 1978, la Peligros, Granada, Spania.

ADVERTISEMENT

Dacă firma de apartament amintită, căreia Ionuț Negoiță îi cedase pachetul majoritar de acțiuni al lui Dinamo, avea un capital social de 200 de lei, acum acesat a crescut: „Aport la capital: 2200 LEI. Echivalent EUR capital social: 457”, conform unui raport obținut azi de FANATIK de la Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Pablo Cortacero, noul patron al lui Dinamo! Pachetul majoritar de acțiuni a ajuns pe numele spaniolului

Spaniolii fac în fiecare zi câte un pas spre preluarea integrală a lui Dinamo. Au schimbat antrenorul, au adus jucători noi, au plătit o parte din restanțele salriale, au schimbat conducerea administrativă, au schimbat componența Consiliului de Administrație și, chiar dacă auditul comandat de ei nu s-a încheiat, au cumpărat „coaforul” lui Ionuț Negoiță, care deține pachetul majoritar de acțiuni.

ADVERTISEMENT

 

acte Pablo Cortacero Lotus Perfect Products SRL
Pablo Cortacero este acționar unic al firmei Lotus Perfect Products SRL

Grupul „Rin” a vândut „perla coroanei”, firmă unică prin codurile CAEN din domeniul de activitate

Firma Lotus Perfect Products SRL și-a schimbat acționarul unic, dar nu și activitățile trecute în actul constitutiv. Pablo Cortacero se poate mândri, acum, cu o firmă unică, probabil, în lume: are ca obiect de activitate bifate toate codurile CAEN prevăzute la Registrul Comerţului!

În 13 pagini din cele 16 ale actelor firmei, sunt menționate aceste coduri CAEN, conform cărora Lotus Perfect Products SRL crește cămile,  construiește navete spațiale, cultivă de orez, oferă servicii funerare prin codul aferent activității de „pompe funebre”, dar și servicii cosmetice. Așa se explică de ce s-a despărțit atât de greu Ionuț Nogoiță de acesată adevărată „perlă a coroanei” din grupul (de la) „Rin”.

ADVERTISEMENT
acte Pablo Cortacero pentru Lotus Perfect Products SRL
Pablo Cortacero este și administratot al firmei Lotus Perfect Products SRL, conforma actelor de la Registrul Comerțului. În partea de jos a paginii se pot vedea primele din sutele de domenii de activitate ale firmei…

Capitalul social a crescut de 11 ori, de la 200 de lei la 2.200 de lei, echivalentul a 457 de euro. Pablo Cortacero a cumpărat un SRL care are activitate 0 (zero), număt de salariați 1 (unu), cifră de araceri 0 (zero), profit operațional 0 (zero), dar pierderi financiare de 133, 277 de lei, probabil din costuri bancare, pentru că, după cum se vede din acte, nu a derulat nicio afacere. Exemplu concret al „transparenței” lui Ionuț Negoiță cât timp a îngropat pe Dinamo.

Pablo Cortacero a cumpărat o firmă cu mare potențial, având în vedere că nici Ministerul Construcțiilor de Mașini de pe vremuri nu avea atâtea atâtea categorii de activități. Și se poate spune că patronul actual al lui Dinamo este primul și unicul client ras, tuns, frezat la „coaforul” lui Ionuț Negoiță.

ADVERTISEMENT

Lăsând gluma la o parte, acest act, la propriu, dar și la figurat, al lui Pablo Cortacero vine să sublinieze hotărârea spaniolilor de a face treabă, cum se spune, la Dinamo, iar plata restanțelor salariale ar fi ca o corolă a încrederii că nu se vor retrage peste o lună, două…

…Nici dacă auditul le-ar putea face surprize neplăcute, cauzate de „sinceritatea” cu care a purtat tratativele Ionuț Negoiță, patronul-cămătar ce va rămâne pata neagră din istoria de 72 de ani a lui Dinamo.

  • Nu este un secret cine a cumpărat Dinamo. Este vorba de un grup de investitori, care au investit în mai multe domenii, inclusiv în afaceri imobiliare. Le-a plăcut acest proiect și au decis să investească în acest proiect” – Pablo Cortacero
  • „Noi știm doar un singur lucru. Ne-am asumat datoriile existente ale clubului. De asta facem un audit. Vrem să vedem dacă nu sunt și alte datorii care nu ne-au fost aduse la cunoștință. Am investit bani și vom continua să investim bani” – Pablo Cortacero
  • 82,8758 % din acțiunile lui Dinamo are acum Pablo Cortacero (ceilalți acționari sunt CS FC Dinamo București al lui Nicolae Badea – 7,0319 %, Asociația Peluza Cătălin Hîldan/DDB – 10,061 % și Cornel Dinu0,0313 %)
ADVERTISEMENT