Fotbal intern

Pablo Cortacero nu mai este președintele Consiliului de Administrație al lui Dinamo! Pleacă și Iorga

27.11.2020 | 17:37
Pablo Cortacero nu mai este presedintele Consiliului de Administratie al lui Dinamo Pleaca si Iorga
Pablo Cortacero nu mai este președintele Consiliului de Administrație al lui Dinamo! Cine i-a luat locul
ADVERTISEMENT

Consiliul de Administrație al clubului Dinamo s-a întrunit astăzi, 27 noiembrie, și a decis schimbarea din rolul de președinte al spaniolului Pablo Cortacero. Noul lider va fi Constantin Eftimescu.

Eftimescu a ajuns la Dinamo în 2011, fiind adus de Nicolae Badea, cel care tăia și spânzura în Ștefan cel Mare la acea vreme. În vârstă de 68 de ani, el este un fost fotbalist al alb-roșiilor.

ADVERTISEMENT

Alături de clubul alb-roșu, Eftimescu a cucerit șapte trofee ca jucător, însă din 2011 face parte și din conducerea clubului și acum a ajuns chiar în fruntea Consiliului de Administrație.

UPDATE, 27 noiembrie, ora 17:40 / Marius Iorga va pleca de la Dinamo. Viitorul fost șef al departamentului de scouting a fost anunțat astăzi că a intrat în preavizul de 15 zile, iar după această perioadă nu va mai fi angajatul clubului alb-roșu. la fel ca Bogdan Bălănescu, cel care a devenit director general la FC Voluntari, Marius Iorga a fost acuzat de suporterii dinamoviști pentru multe dintre eșecurile din ultimii ani ale clubului. Cu Iorga și Bălănescu în birouri, Dinamo a ajuns aproape de retrogradare.

ADVERTISEMENT

Pablo Cortacero nu mai este președintele Consiliului de Administrație al lui Dinamo. Cum a fost posibil

Haosul și incertitudinea continuă să domnească la Dinamo. Deși clubul din Ștefan cel Mare a reușit să scape într-un final de amenințarea depunctării în Liga 1, nisipurile mișcătoare din „Groapă” nu îl iartă nici pe patronul Cortacero. Chiar dacă nu a mai fost văzut la față de luni bune și singurele lucruri pe care le-a făcut pentru club au fost multe promisiuni deșarte, Cortacero anunțase cu surle și trâmbițe că a convocat o Adunare Generală a Acționarilor pentru data de 21 decembrie.

Doar că, până atunci, avea să aibă loc și o ședință a Consiliului de Administrație, prezidat chiar de către spaniol. Acesta a fost, însă, dat jos din rolul de președinte al C.A., conform Prosport, care a anunțat și plecarea lui Marius Iorga. Publicația a dezvăluit că în ședința de astăzi, 27 noiembrie 2020, a Consiliului, s-a votat înlocuirea lui Pablo Cortacero cu fostul portar, Constantin Eftimescu.

ADVERTISEMENT

Din Consiliul de Administrație al societății SC Dinamo 1948 SA, așa cum este denumirea completă a clubului Dinamo, fac parte Pablo Cortacero, deja fostul președinte, Constantin Eftimescu, noul președinte, Cristi Hîldan, Cornel Țălnar și Cornel Dinu. La ședința de astăzi nu au fost prezenți decât Eftimescu, Hîldan și Țălnar. Dinu a absentat, iar despre Cortacero nu se știe dacă a intrat în contact cu cei prezenți prin intermediul videoconferinței.

Pe lângă îndepărtarea spaniolului din rolul de președinte al C.A., în timpul ședinței de azi s-a decis și mutarea birourilor clubului de la RIN la o locație apropiată de stadionul Dinamo. De asemenea, s-a discutat și despre bugetul clubului pentru sezonul 2020-2021.

ADVERTISEMENT

Cum a scăpat Dinamo de depunctare

Dinamo a evitat în ultimul moment pierderea la Comisii a nu mai puțin de șase puncte din totalul de nouă strânse în actualul sezon al Ligii 1. Pentru câini, gura de oxigen a venit din partea deținătorilor drepturilor TV, care ar fi virat în avans 800.000 de lei în conturile clubului. Banii au fost folosiți pentru a achita datoriile către terți, în baza cărora FRF amenința clubul cu pedepse dure.

Informația a fost dezvăluită de aceeași sursă, care a anunțat că Pablo Cortacero nu a avut niciun rol în obținerea acestei sume. Mai mult decât atât, cel care s-a zbătut a fost fostul secretar general, Bogdan Bălănescu. FANATIK a anunțat în exclusivitate că deja fostul oficial dinamovist a făcut acest ultim gest pentru club înainte de a pleca.

Pentru alb-roșii, viitorul încă este incert. O nouă ședință a Consiliului de Administrație va avea loc peste două săptămâni, însă momentan continuă să nu existe fonduri în club pentru plata salariilor sau a facturilor curente. De asemenea, nu se știe ce se va întâmpla cu A.G.A din 21 decembrie, din moment ce omul care a convocat-o a fost îndepărtat din fruntea C.A.

ADVERTISEMENT