Fotbal intern

Pablo Cortacero nu renunță la Dinamo: “100% o să revină chiar dacă nu are niciun ban!” Exclusiv

01.03.2021 | 23:40
Pablo Cortacero nu renunta la Dinamo 100 o sa revina chiar daca nu are niciun ban Exclusiv
Pablo Cortacero nu renunță la Dinamo: "100% o să revină chiar dacă nu are niciun ban!". Exclusiv
ADVERTISEMENT

Pablo Cortacero este acționarul majoritar de la Dinamo, însă din luna august nu a mai adus niciun ban în club. Fanii din programul DDB l-au înlăturat de la conducerea clubului și au preluat controlul, în condițiile în care singurii bani care intră în club sunt cei aduși de la suporteri. Însă, din informațiile FANATIK, spaniolul are șanse uriașe să fie repus în funcție de instanțe la procesul din luna martie. 

Omul de afaceri iberic a fost destituit din funcția de director al Consiliului de Administrație de la club și nu mai are nicio funcție. Însă, Pablo Cortacero s-a adresat instanțelor pentru a fi repus în funcție și marea îngrijorare a celor care conduc acum clubul este că ibericul va avea câștig de cauză la proces.

ADVERTISEMENT

Pablo Cortacero nu renunță la Dinamo: “Chiar dacă el n-are niciun ban, nu va renunța”

În club se discută despre revenirea lui Cortacero și nu se mai pune problema dacă va reveni ci când va reveni: “O să câștige procesul pentru că nu avem ce face. Are 72% din club și, din păcate, cu 20% nu ai cum să îl răstorni. Sigur va reveni, mai ales dacă situația va fi mai calmă.

Cu salarii plătite, cu licența luată o să revină să își revendice drepturile. Chiar dacă el n-are niciun ban, nu va renunța. Astea sunt niște vise pe care le avem că nu se mai întoarce Cortacero. Se va întoarce.

ADVERTISEMENT

Și nici măcar el nu trebuie să plătească. Pentru că nu sunt ale lui. Sunt ale clubului toate datoriile. Dacă nu vrea, poate să își revendice toate drepturile fără să aducă niciun ban, doar pentru că el are 72%”, a spus unul dintre oamenii din club pentru FANATIK.

Cortacero și Couto au mers la tribunal pentru a-și recupera funcțiile la club!

Pablo Cortacero și Alex Couto au mers la tribunal pentru a-și căuta dreptatea după ce acționarul majoritar a fost destituit din funcția de președinte al Consiliului de Administrație de la Dinamo. Chiar dacă nu a adus niciun ban, Cortacero susține că a fost dat afară ilegal și cere să fie repus în funcție.

ADVERTISEMENT

Dacă va avea câștig de cauză, tot ce a semnat Constantin Eftimescu, noul președinte al Consiliului de Administrație și directorul general interimar al clubului, poate fi declarat nul. Aici intră contractele noilor jucători, aducerea managerului sportiv Marius Nicolae sau împrumutul de la DDB.

Suporterii, singurii care aduc bani la club! Următorul obiectiv: atragerea de fonduri pentru licență!

În schimb, dacă fanii din programul DDB vor câștiga procesul, atunci planul de salvare a clubului poate continua. Suporterii sunt singurii care au adus bani în club din luna august a anului trecut și până în prezent. Ultimul obiectiv este adunarea de fonduri astfel încât echipa să poată primi licența pentru sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

Fanii adună bani pentru licență și, în același timp, negociază cu creditorii lui Dinamo, astfel încât să mai scadă sumele datorate. Suporterii au calculat că trebuie să strângă aproximativ 800.000 de euro până la finalul lunii martie.

Iar datorită eforturilor făcute de fani, Dinamo trăiește. Toate sumele băgate în club de suporterii din DDB sunt cu titlu de împrumut, iar asta înseamnă că și dacă Pablo Cortacero va câștiga în instanță dreptul de a conduce, banii băgați în club de fani trebuie înapoiați.

Marius Nicolae nu crede în revenirea lui Cortacero: “Nu cred că mai are tupeu!”

Însă, mai sunt și oameni care nu cred în revenirea lui Pablo Cortacero. Managerul sportiv, Marius Nicolae a spus pentru FANATIK că nu mai crede că spaniolul are curaj să calce în România după tot ce a făcut la club:

“Nu ne temem că Pablo Cortacero se va întoarce. Nu cred că mai are tupeu să vină în România după tot ceea ce a făcut. Este adevărat că are 70% în acte, dar mi-e greu să îmi închipui că spaniolii vor veni cu pretenții după atâta timp în care nu au băgat un euro. 

Singurul mod prin care cred că Pablo Cortacero ar veni ar fi să aibă 3-5 milioane de euro, însă știți foarte bine că acest lucru nu se va întâmpla. Acest club supraviețuiește datorită suporterilor care s-au încăpățânat și nu îl lasă să moară”, a povestit Mario Nicolae pentru FANATIK.

Dinamo are probleme și pe plan sportiv. Echipa a spus adio play-off-ului după ce a pierdut cu 0-5 împotriva Viitorului. Echipa antrenată de Jerry Gane speră să câștige Cupa României, ultimul obiectiv rămas în această ediție.

  • 800.000 de euro trebuie să adune fanii pentru obținerea licenței
  • 550.000 de euro sunt banii investiți de Cortacero la Dinamo, când a preluat clubul
ADVERTISEMENT