Sport

Pablo Cortacero revine în forță în prim plan! I-a anunţat pe şefii lui Dinamo că vrea să ajute financiar clubul. Exclusiv

Pablo Cortacero revine în prim plan. Acţionarul majoritar de la Dinamo i-a anunţat pe oficialii clubului că vrea să ajute financiar clubul. Doar că ibericul nu a adus niciun euro la club din august 2020.
11.12.2021 | 18:47
Pablo Cortacero revine in forta in prim plan Ia anuntat pe sefii lui Dinamo ca vrea sa ajute financiar clubul Exclusiv
Pablo Cortacero, bani şi sigla lui Dinamo. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pablo Cortacero revine în forţă în prim plan. Acţionarul majoritar de la Dinamo nu a mai fost în România de un an pentru a se interesa de soarta clubului în care nu a investit nici măcar un euro din august 2020, când l-a preluat.

Pablo Cortacero revine în forță în prim plan! A anunţat că vrea să ajute clubul

Însă, din informaţiile FANATIK, Pablo Cortacero i-a anunţat pe oficialii echipei că vrea să ajute financiar clubul. Mai exact, ibericul a scris un e-mail în care îşi arată disponibilitatea de a vira o sumă de bani în conturi.

ADVERTISEMENT

Evident, mail-ul trimis de Pablo Cortacero nu a fost luat în serios de cei care conduc Dinamo, mai ales că omul de afaceri iberic a tot promis că a virat sume importante în conturile clubului, care ba au întârziat pentru că nu lucrau băncile, ba că a greşit contul şi mereu banii trebuiau să ajungă “la proxima semana”.

Răzvan Zăvăleanu: “A scris un mail în care şi-a arătat disponibilitatea de a contribui la bunăstarea lui Dinamo”

Răzvan Zăvăleanu a confirmat pentru FANATIK că Pablo Cortacero şi-a arătat disponibilitatea de a ajuta financiar clubul, însă reprezentantul administratorului judiciar RTZ & Partners a declarat că nu a luat prea în serios propunerea ibericului:

ADVERTISEMENT

“A scris la un moment dat un email în care şi-a arătat disponibilitatea de a contribui la bunăstarea lui Dinamo. Nu am intrat în amănunte pentru că orice acţionar are posibilitatea să ajute Dinamo fără prea multe vorbe”, a spus Zăvăleanu pentru publicaţia noastră.

Pablo Cortacero este în continuare acţionarul majoritar de la Dinamo. Deşi nu a investit niciun euro în clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare, Cortacero deţine 72% din acţiunile clubului.

ADVERTISEMENT

Cortacero ar putea fi chemat în instanţă!

Însă, de la intrarea în insolvenţă a clubului, în iunie 2021, acţionarii au puterile limitate la societate. Dinamo este condusă în acest moment de administratorul special Iuliu Mureşan şi administratorul judiciar, RTZ & Partners, prin reprezentantul Răzvan Zăvăleanu.

Mai mult, Pablo Cortacero s-ar putea să fie chemat în instanţă pentru prăpădul pe care l-a făcut la Dinamo în perioada în care a condus clubul. FANATIK a anunţat că oficialii clubului vor să îl dea în judecată sub acuzația că a încercat în mod voit să ducă societatea pe care o conduce în incapacitate de plată.

ADVERTISEMENT

Răzvan Zăvleanu, despre prăpădul managementului iberic: “S-au acumulat datorii de 7,5 milioane de euro”

Într-un interviu acordat pentru FANATIK în luna septembrie, Răzvan Zăvăleanu a explicat în cifre mandatul de conducere al lui Pablo Cortacero de la Dinamo:

“În această perioadă s-au acumulat datorii de 7,5 milioane euro, dintre care mai mult de jumătate au fost plătite din efortul DDB-ului sau din drepturile tv sau sponsori. Dar au fost cheltuieli angajate de noua administrație.

Din punctul nostru de vedere, multe din aceste cheltuieli au fost inutile și inexplicabile și mă refer la lucruri pe care le știe oricine. Au fost angajați jucători foarte în vârstă, care nu au mai jucat de multă vreme, care nu mai erau capabili să joace, pe salarii foarte mari. Aceste salarii conjugate cu obligațiile către bugetul de stat au condus către incapacitatea de plată”, a spus Zăvăleanu.

Ultima apariţie în România a lui Pablo Cortacero a avut loc în decembrie 2020, când a participat la o şedinţă a Consiliului de Administraţie a lui Dinamo.

  • 500.000 de euro a plătit Cortacero pentru preluarea lui Dinamo, în august 2020
  • 7.500.000 de euro reprezintă datoriile acumulate de societate sub managementul ibericului
ADVERTISEMENT