ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Pablo Cortacero rupe tăcerea în presa din Spania: „Clubul este comparabil cu Real Madrid sau Barcelona. Obiectivul nostru este să jucăm în cupele europene”

Autor: Cosmin Crăciun | 19.09.2020 | 12:45
Pablo Cortacero rupe tăcerea în presa din Spania: „Clubul este comparabil cu Real Madrid sau Barcelona. Obiectivul nostru este să jucăm în cupele europene”
Pablo Cortacero rupe tăcerea în presa din Spania: „Clubul este comparabil cu Real Madrid sau Barcelona din Spania. Obiectivul nostru este să jucăm în cupele europene”. Sursa foto: Facebook

Pablo Cortacero rupe tăcerea în presa din Spania, după ce a preluat-o pe Dinamo și a început să schimbe lucrurile la club. Spaniolul a anunțat care sunt obiectivele echipei lui Contra în acest sezon.

ADVERTISEMENT

După lungi negocieri cu Ionuț Negoiță, Cortacero a preluat pachetul majoritar de acțiuni al lui Dinamo și și-a adus și un om de încredere la București, în persoana lui Rufo Collado, pe care l-a numit director sportiv.

Spaniolii vor să transforme total clubul și să în readucă în elita fotbalului românesc, dar nu ascund nici că au aspirații europene. Dinamo are deja un antrenor nou și a făcut câteva transferuri interesante. Mai mult, antrenorul Cosmin Contra a anunțat că urmează să fie aduși noi jucători.

ADVERTISEMENT

Pablo Cortacero rupe tăcerea în presa din Spania. Ce obiectiv are Dinamo

Dinamo este printre cele mai active cluburi din România pe piața transferurilor, odată cu preluarea clubului de către noii investitori spanioli. Aceștia au prelungit contractele a șapte dintre tinerii fotbaliști ai lui Contra și au achiziționat alți opt fotbaliști.

Dinamoviștii s-au și despărțit de oameni precum Mihai Popescu, Mihai Neicuțescu, Andrei Sin, Daniel Popa sau portarul Cătălin Straton, plecat la FCSB. Transferul goalkeeperului de 31 de ani a fost anunțat încă de aseară de FANATIK, iar astăzi clubul Dinamo a confirmat oficial mutarea.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii spanioli au reușit să îi ia un interviu lui Pablo Cortacero, în care l-au întrebat pe noul șef de la Dinamo despre planurile pe care le are pentru clubul alb-roșu. Spaniolii i-au făcut și o scurtă descriere noului patron din „Groapă”.

„Un om de afaceri din Granada, care a preluat unul dintre cele mai mari cluburi de fotbal din România. Cortacero este reprezentantul companiei cu sediul în Luxemburg, Benel International, care a achiziționat 72% din acțiunile clubului bucureștean. Acum doi ani, a vrut să achiziționeze clubul UD Almeria alături de partenerii săi, dar negocierile nu s-au finalizat cu succes”, scriu jurnaliștii de la GranadaEnJuego.

ADVERTISEMENT

Cortacero a fost întrebat despre ce planuri are pentru Dinamo și a dezvăluit care este obiectivul echipei pentru acest sezon, după ce Dinamo a adus jucători cu salarii mari. Clubul i-a transferat în această vară pe Vlad Achim (31 de ani, mijlocaș), Janusz Gol (34 de ani, mijlocaș), Borja Valle (28 de ani, mijocaș), Juan Camara (26 de ani, mijlocaș), Isma Lopez (30 de ani, fundaș stânga), Alexander Gonzalez (27 de ani, fundaș dreapta), Tomas Mejias Osorio (31 de ani, portar) și Rene Roman Hinojo (36 de ani, portar).

„Viața m-a adus din întâmplare în România, dar m-am implicat într-un proiect fantastic, care îmi oferă mii de posibilități. Sunt entuziasmat și am multă poftă de muncă.

ADVERTISEMENT

Clubul pe care l-am preluat poate fi comparat cu Real Madrid sau Barcelona. Are în spate o susținere socială enormă, dar managementul din ultimii ani a fost un dezastru. Vrem să îl transformăm într-un club de top, care să joace și în Europa, însă luăm lucrurile de la baza lor, care este academia clubului.

Obiectivul nostru, cu echipa actuală, la care vrem să mai adăugăm trei sau patru jucători noi, va fi calificarea în Europa, care este ceva foarte important pentru noi”, a spus Cortacero.

ADVERTISEMENT

Cine mai vine în conducere și ce vrea Cortacero să facă anul următor

Rolul de director sportiv al lui Dinamo este ocupat de către Rufo Collado, spaniolul născut tot în Granada și care a ajuns la club odată cu noul investitor. Acesta nu va fi, însă, singura mișcare a lui Cortacero.

„Cu Rufo, suntem acoperiți în mare măsură în ceea ce privește conducerea primei echipe. Însă, deși nu am vrut să dezvălui, pot confirma că directorul sportiv de la Cubillas, Marcos Rubino, o să vină la Dinamo pentru a conduce academia clubului. Își face bagajele, iar noi îl așteptăm să ni se alăture și să înceapă să ia decizii”, a adăugat investitorul.

Acesta a dezvăluit și când plănuiește să se mute în România și nu exclude varianta de a prelua și un club din Spania, poate chiar unul din prima divizie.

„Nu m-am mutat în România, deocamdată, dar cu certitudine voi face asta anul viitor. Împreună cu cei din compania mea, ne gândim să cumpărăm și un club din prima sau a doua divizie din Spania în următorii doi ani. Nu vrem un club care are doar potențial sportiv mare, ci suntem interesați de echipe care au și potențial social bun”, a mai spus Cortacero.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!