Fotbal intern

Pablo Cortacero și ceilalți spanioli care se laudă că au preluat Dinamo pot pleca în câteva zile! Cine a dat, de fapt, cei 300.000 de euro, care pot fi recuperați din drepturile TV. Exclusiv

19.08.2020 | 21:00
Pablo Cortacero si ceilalti spanioli care se lauda ca au preluat Dinamo pot pleca in cateva zile Cine a dat de fapt cei 300000 de euro care pot fi recuperati din drepturile TV Exclusiv
ADVERTISEMENT

Pablo Cortacero, în primul rând și ceilalți spanioli care-i sunt alături în ceea ce se pretinde cumpărarea lui Dinamo, ar putea ieși din acest proiect cât de curând! Ar fi o adevărată lovitură pentru unul dintre cele mai mediatizate subiecte din 2020.

Din informațiile FANATIK, Cortacero nu este în acest moment patronul lui Dinamo, între el și Ionuț Negoiță nesemnându-se niciun act care să demonstreze acest lucru. Spaniolii doar se ocupă de club în aceste zile, așteptând răspunsuri de la Registrul Comerțului și rezultatul auditului pe care l-au cerut!

ADVERTISEMENT

Pablo Cortacero și ceilalți spanioli care administrează Dinamo așteaptă joi, 20 august, actele de la Registrul Comerțului. E posibil ca „marea vânzare” să nu se mai producă!

Joi, într-o zi de 13, luna august, Dinamo a emis un comunicat oficial în care a anunțat că Pablo Cortacero este noul acționar majoritar al roș-albilor. Textul, însoțit și de o declarație a urmașului lui Ionuț Negoiță, vorbește pompos despre „marea lovitură”.

Ei bine, marea vânzare a lui Dinamo este ceva ce nu există practic în acest moment. Spaniolii au primit din partea lui Ionuț Negoiță dreptul de a conduce clubul în săptămânile următoare. Pentru acest lucru s-a făcut un act între părți, chiar la „Rin”, printre pahare de șampanie, act care trebuie validat la Registrul Comerțului.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că joi, 20 august, la o săptămână după descătușarea de la „Rin”, Registrul Comerțului va oferi un răspuns oficial. Ar fi primul pas, măcar teoretic, pentru mutarea acțiunilor de la Negoiță la Cortacero.

Dacă spaniolilor nu le convin rezultatele auditului, spun „pas” și-și recuperează banii din drepturile TV de la LPF

Urmează apoi ca părțile să aștepte rezultatele auditului pe care l-au solicitat. Pentru a vedea cu exactitate cât sunt datoriile pe care le pune Ionuț Negoiță în „plasa” spaniolilor. Pentru că, vă vine sau nu să credeți, Cortacero și băieții lui nu știu încă sigur acest lucru.

ADVERTISEMENT

Astfel că există chiar și varianta ca spaniolii să rămână perplecși de ce au de achitat și să-și ia tălpășița mai repede chiar decât anticipa și cel mai pesimist fan al lor. Și pentru că datoriile ar fi mari, dar și pentru că, se pare, nu prea i-ar da banii afară din casă pe iberici. S-a vehiculat informația că ei au împrumutat deja Dinamo cu 300.000 de euro, dar nu va fi nicio problemă să-și recupereze „investiția”.

Au o hârtie de la Ionuț Negoiță că dacă nu se înțeleg să cumpere Dinamo, își iau banii înapoi din drepturile TV ale clubului pentru sezonul care începe în acest week-end.

ADVERTISEMENT

Dorin Șerdean, „creierul” din spatele întregii afaceri de vânzare a lui Dinamo. A plătit el cei 300.000 de euro în numele spaniolilor?

Și apropo de cei 300.000 de euro despre care se spune că ar fi scoși din conturile firmei din Luxemburg a lui Cortacero și trimiși în conturile de la „Rin” ale lui Negoiță. Sunt informații că de fapt ei au fi fost achitați de către Dorin Șerdean!

FANATIK a scris despre Șerdean că este de fapt „creierul” întregii afaceri. El este cel care i-a reprezentat pe spanioli la discuțiile cu Negoiță încă de la bun început. Are o firmă și în Spania, unde i-ar fi cunoscut pe cei care azi apar peste tot ca marii salvatori ai lui Dinamo. Ca noii patroni.

Șerdean și Cornel Țălnar, amici din copilărie, au fost cei mai vizibili pe „zona de București”, în timp ce Cosmin Contra, care întregește trio-ul românesc, a urmărit cu atenție de la Madrid derularea evenimentelor.

Și apropo de Șerdean, despre care se spune că e avocat, dar are de fapt doar studii de ASE. Șerdean este singurul care a ieșit cu declarații și pe TV, și pe on-line. El se comportă ca viitorul președinte al lui Dinamo (sau șef al clubului, cum doriți să citiți), funcție despre care spune că i-a fost oferită și că ar înclina să o accepte… Oferită de cine?

De ce Ionuț Negoiță nu a făcut nicio conferință de presă alături de „noul patron”, Pablo Cortacero, dar nici acesta nu a avut vreo apariție publică?

Numeroasele semne de întrebare despre această presupusă vânzare a acțiunilor lui Dinamo (fără acte, însă) către Pablo Cortacero și ceilalți spanioli sunt alimentate inclusiv de Ionuț Negoiță.

Chiar dacă acesta răsuflă ușurat pe toate canalele că a scăpat de „beleaua” Dinamo, marele șef de la „Rin”, rătăcit în jungla fotbalului, nu a catadicsit să-i predea ștafeta lui Cortacero. Așa cum a făcut Nicolae Badea cu el, când i-a pus „dog-ul” în brațe la capătul conferinței de presă de prezentare din 13 martie 2013. Cam mulți de 13 legați de „coada” lui Negoiță, ca să nu mai punem și 13 august 2020 sau locul 13 pe care a „înfipt” el Dinamo în ultima rușine de sezon!

E simplu de ce Negoiță nu a făcut nicio conferință braț la braț cu Cortacero, iar acesta din urmă a plecat imediat în Spania și nu a avut nicio apariție publică. Pentru că Dinamo nu s-a vândut spaniolilor! Vorba lui Bălănescu, care nu se vrea plecat de la „Rin”: „Când îi veți vedea pe spanioli într-o poză cu Ionuț Negoiță, să mă anunțați și pe mine!” Chiar așa, domnu’ Negoiță, unde e poza?

I-au prelungit contractul lui Gigi Mulțescu ca variantă de back-up după tergiversarea discuțiilor cu Cosmin Contra

A apărut în schimb o poză cu Rufo Collado și Gigi Mulțescu, însoțită de un text care anunța că ultimului, antrenor principal la Dinamo de pandemie, i s-a prelungit contractul.

„SMURD”-ul este antrenor principal al lui Dinamo, dar nu știe pentru cât timp! Și nu are nicio legătură cu rezultatele echipei. Gigi Mulțescu chiar merită să conducă această echipă, el venind în cel mai dificil moment din istoria lui Dinamo. Dar Mulțescu este, cum s-ar spune, la dispoziția clubului, pentru că Contra a refuzat, la potou, să apară acum în cadru.

FANATIK a dezvăluit că la finalul întâlnirii de joi, 13 august, de la „Rin”, Pablo Cortacero s-a lăudat celor prezenți că are un precontract semnat cu Cosmin Contra. Informație pe care ultimul nici nu a confirmat-o, dar nici nu a negat-o. Doar că lui „Guriță” nu i-au plăcut cum s-au așezat lucrurile momentan la Dinamo.

Pentru că nu s-au așezat deloc. Pentru că Dinamo nu s-a vândut (încă) spaniolilor. Și există chiar și posibilitatea să nu se vândă! Iar printre cei sceptici la „pista spaniolă” sunt destui și din PCH, care au văzut că memorandumul semnat de ei cu Ionuț Negoiță a fost driblat, deocamdată, de „aterizații pe Otopeni”.

  • 570.000 de euro este suma cu care PCH a împrumutat Dinamo, obținând 20 la sută din acțiuni
  • 1 singur transfer a făcut până acum Dinamo, Vlad Achim, dar mutarea a fost realizată de Bălănescu, nu de noul director sportiv Rufo Collado
ADVERTISEMENT