Sport

Pablo Cortacero, subiect de glume pentru Eftimescu: „Bățu-n gard!” Ce spune despre insolvența lui Dinamo. Exclusiv

Constantin Eftimescu ia peste picior scrisoarea lui Pablo Cortacero, pe care o consideră ca un „băț în gard” și a vorbit și despre insolvența clubului
24.06.2021 | 17:12
Pablo Cortacero subiect de glume pentru Eftimescu Batun gard Ce spune despre insolventa lui Dinamo Exclusiv
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate planul teribil de salvare al clubului și este foarte probabil ca Dinamo să intre în insolvență din cauza problemelor financiare, după ce unul dintre creditori a cerut în mod oficial insolvența clubului.

FANATIK l-a contactat pe președintele CA Dinamo, Constantin Eftimescu, care a vorbit despre scrisoarea lui Pablo Cortacero, publicată în premieră de către site-ul nostru, pentru a obține o părere oficială din partea clubului din Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

Constantin Eftimescu ridiculizează scrisoarea lui Pablo Cortacero: „Cum să fac eu convocare pentru AGA? Nu sunt acționar!”

Constantin Eftimescu consideră că scrisoarea lui Pablo Cortacero este lipsită de orice sens și este o nouă mostră de ridicol a acționarului majoritar al lui Dinamo, care nu a băgat niciun ban în club de mai bine de 11 luni: „Dânsul zice să organizez eu, din ce am înțeles, o Adunare Generală a Acționarilor (AGA), dar eu nu fac parte din acționariatul clubului Dinamo. Cum să fac eu convocare pentru AGA? Eu pot face asta doar în cazul Consiliului de Administrație. Ce să mai vorbim… E bățu-n gard! Că vezi doamne el e prezent. Are toate datele financiare, știe despre ce e vorba, numai că bani din partea acționarului majoritar Pablo Cortacero nu sunt de 11 luni”, a spus oficialul dinamovist pentru site-ul nostru.

Președintele CA Dinamo anunțase în FANATIK nu va mai continua din vară în Ștefan cel Mare, însă a revenit asupra deciziei pentru a nu lăsa clubul de izbeliște într-o situație atât de complicată: „O să continui până la un moment dat. Nu pot să las Dinamo în situația asta, chiar dacă am spus că nu mai rămân din vară”, a explicat Eftimescu motivul pentru care a luat această decizie.

ADVERTISEMENT

La nivel intern a avut loc o ședință „extraordinară” în care s-a stabilit un plan de bătaie și o strategie pentru perioada următoare și în care s-a prezentat situația financiară la zi: „Da, au fost mai multe discuții și a avut loc și un Consiliu de Administrație, în care s-a prezentat situația financiară la zi. A fost o discuție și cu situația sportivă și ce trebuie să facem în continuare și alte diverse probleme”, a detaliat fostul portar al lui Dinamo.

Ce spune Constantin Eftimescu despre intrarea în insolvență a clubului

Constantin Eftimescu a abordat și subiectul referitor la intrarea lui Dinamo în insolvență, despre care însă nu a vrut să dea un răspuns direct. În același timp. a spus că se fac studii financiare pentru a vedea care e cea mai bună variantă pentru club: „De unde știți că Dinamo va intra în insolvență? Se vorbește pe acest subiect, dar ce pot să vă spun e că se fac eforturi și se caută soluții pentru ca echipa să supravițuiască. Asta e ideea de bază. Nu știu dacă se ia în calcul și insolvența, dar caută variante. Ce doar să pregătim? Se fac studii financiare să vedem cum stăm și ce putem face”, a fost punctul de vedere al oficialului alb-roșilor.

ADVERTISEMENT

Dinamo are în continuare interdicție de la FIFA în prinvința transferurilor de jucători, însă sunt semne că situația se poate debloca în curând. În caz contrar, clubul va trebui să se descurce cu ce are în curtea proprie: „Așteptăm răspunsul FIFA, sau în caz contrar va trebui să ne descurcăm cu ce avem. Nu cunosc detalii. S-au făcut demersurile, s-a achitat taxa și vedem ce se va întâmpla”, a lămurit Eftimescu și acest subiect.

Doar că Dinamo e atacată din toate părțile, iar fostul acționar majoritar, Ionuț Negoiță, nu îi mai lăsa pe cei de la cub să îți țină birourile la hotelul RIN, așa că cei din conducere trebuie să găsească o soluție și în acest sens: „Căutăm soluții. Se va rezolva. În Ștefan cel Mare nu știu dacă pot fi mutate pentru că trebuie multe aprobări de la Ministerul de Interne”.

ADVERTISEMENT

Constantin Eftimescu, despre vânzarea lui Deian Sorescu: „Ar putea să rezolve o parte din probleme”

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate ofertele lui Deian Sorescu din străinătate și faptul că a primit o hârtie din partea clubului care îi permite să se transfere la orice echipă care îi va achita clauza de reziliere de un milion de euro. Eftimescu e de părere că prețul cerut pentru fundașul dreapta nu este deloc unul piperat, ci e justificată pentru un jucător în formă și care a fost convocat la echipa națională: „Ar putea să rezolve o parte din probleme. Nu mi se pare corect ce oferte am primit. Eu zic că merită un milion de euro, dar trebuie să și primești. E un jucător tânăr, de echipa națională și care a jucat foarte bine pentru România”.

Legat de construcția noului stadion din Ștefan cel Mare, oficialul e optimist că lucrările s-ar putea demara la finalul anului, când se dorește începerea demolării actualului stadion: „Nu depinde de noi, ci de CS Dinamo. Domnul ministru Bode a dat niște declarații în acest sens și sperăm să se demareze lucrările. Eu am auzit că până la finalul anului se vor rezolva aceste probleme cu toate instituțiile și toate aprobările”. Între timp, în „Groapă” se alege praful iar Dinamo va trebui să rezolve mai multe probleme până pe data de 2 iulie, după ce nu a primit acceptul Comisiei de Omologare de la LPF, care a venit în inspecție: „Am înțeles că s-a rezolvat această problemă și s-au plătit cei 500 de lei. S-a plătit și până pe 2 iulie va trebui să rezolvăm câteva probleme la sistemul de turnicheți și să se curețe stadionului. Domnul Cojocaru e responsabil de această problemă și s-a prezentat în fața celor de la Comisia de Omologare”.

În privința a ceea ce o așteaptă pe Dinamo în sezonul următor din Casa Pariurilor Liga 1, Eftimescu crede că Dusan Uhrin va continua la Dinamo în ciuda problemelor financiare, însă anunță că va fi un an mai greu decât cel precendent: „În situația în care se va debloca problema cu transferurile jucătorilor eu zic că ne vom descurca pe parte sportivă. Pe plan financiar facem tot ce ne stă în putere pentru a găsi soluții ca să stăm cât mai bine în sezonul viitor. Va fi un foarte, foarte, greu! Dusan Uhrin eu zic că va rămâne. Are contract cu noi. Că au fost probleme financiare, vor fi în continuare”, a concluzionat Constantin Eftimescu.

  • 6 milioane de euro însumează datoriile lui Dinamo
  • 1.350.000 de euro au de plătit „câinii” jucătorilor spanioli
ADVERTISEMENT