Fotbal international

Pace totală pe Camp Nou. Semnul că Lionel Messi va reveni imediat la antrenamentele Barcelonei

07.09.2020 | 15:04
Pace totala pe Camp Nou Semnul ca Lionel Messi va reveni imediat la antrenamentele Barcelonei
ADVERTISEMENT

Plecarea superstarului argentinian de la FC Barcelona a fost unul dintre subiectele intens discutate în ultimele săptămâni. Idolul fanilor echipei catalane a luat, într-un final, decizia de a nu forța o plecare de pe Camp Nou, iar Lionel Messi va reveni imediat la antrenamentele Barcelonei.

Dorința lui Messi de a pleca de pe Camp Nou a fost una exprimată conducerii pe parcursul întregului sezon anterior, așa cum chiar argentinianul a dezvăluit într-un interviu acordat săptămâna trecută. Chiar înainte de a ajunge la un compromis, Messi a refuzat să se prezinte la testele pentru coronavirus efectuate la nivelul lotului Barcelonei.

ADVERTISEMENT

Odată cu anunțul argentinianului, care a dezvăluit că va mai rămâne pe Camp Nou până la finalul contractului său, adică până în vara anului viitor, lucrurile au revenit pe un făgaș normal. Messi a efectuat în weekendul recent încheiat un test de coronavirus, conform Sky Sports, iar astăzi se va prezenta la antrenamentul condus de Ronald Koeman și programat pentru ora locală 17:30. De asemenea, argentinianul a pozat pentru prezentarea noului echipament al Barcelonei!

Cum a fost fotografiat Lionel Messi înainte de a reveni la antrenamentele Barcelonei

Primul meci pe care Barcelona îl va avea de disputat în noul sezon din La Liga va avea loc în data de 27 septembrie, în fața celor de la Villareal. Partida se va disputa pe Camp Nou, iar adversarii nu sunt deloc o trupă de neglijat. Villareal a transferat deja câțiva jucători de calitate în această vară, printre care Francis Coquelin și Dani Parejo, de la Valencia, sau portarul Gero Rulli, adus de la Real Sociedad.

ADVERTISEMENT

Barcelona încearcă și ea să se întărească, mai ales că sunt șanse foarte mari să îl piardă pe Luis Suarez, aflat aproape de un transfer la Juventus. Catalanii forțează aducerile lui Memphis Depay, Gini Wijnaldum și Lautaro Martinez, însă momentan s-au întărit doar cu Miralem Pjanic de la Juventus și Philippe Coutinho, revenit după împrumutul la Bayern Munchen.

Înainte de a oficializa noi transferuri, Barcelona a decis să puncteze la capitolul marketing și și-a prezentat cel de-al treilea echipament din acest sezon. Printre fotbaliștii la care s-a apelat în vederea obținerii fotografiilor de prezentare se numără și Leo Messi.

ADVERTISEMENT

Este încă un semnal că relațiile dintre club și Lionel Messi sunt mai bune, în ciuda opoziției pe care argentinianul a exprimat-o față de președintele Bartomeu. Deși a anunțat că mai rămâne pe Camp Nou doar până la finalul sezonului, Messi ar putea să își reînnoiască înțelegerea, mai ales că în luna martie a anului 2021 vor avea loc noi alegeri pentru rolul de președinte al Barcelonei.

Mesajul lui Lionel Messi pentru Ronald Koeman

În interviul pe care l-a acordat săptămâna trecută și în care și-a făcut publice intențiile cu privire la viitorul său, Messi a dezvăluit și ce planuri are pentru viitorul sezon. Superstarul argentinian susține că este în continuare dornic de performanță și, deși a ratat primele antrenamente sub comanda lui Koeman, crede că echipa ar putea reveni la un nivel foarte ridicat cu olandezul pe bancă.

ADVERTISEMENT

„Voi continua la Barcelona, iar atitudinea mea nu se va schimba oricât de mult mi-aș fi dorit să plec. O să dau tot ce am mai bun, pentru că mereu vreau să câștig. Sunt foarte competitiv și vreau să obțin mereu tot ce e mai bun pentru club, pentru colegi, dar și pentru mine.

Am spus în trecut că nu cred că suntem printre favoriții la câștigarea Champions League, dar acum nu știu ce se poate întâmpla. Avem un antrenor nou, o idee nouă de fotbal. Este foarte bine că e așa, dar trebuie să vedem cum va răspunde echipa la noua viziune și dacă putem concura pentru trofee în noile condiții. Tot ce pot spune e că o să rămân și o să dau tot ce am mai bun”, a declarat Messi pentru Goal.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: