News

Pachete cu cocaină, pe litoralul românesc! Mesajul poliției pentru cei care le găsesc

06.04.2019 | 15:49
Pachete cu cocaina pe litoralul romanesc Mesajul politiei pentru cei care le gasesc

Peste 300 de polițiști, grăniceri și jandarmi iau parte la o operațiune de amploare de combare a traficului de dorguri, după ce mai multe pachete cu cocaină au fost găsite pe litoralul românesc. Turiștii și localnicii au fost anunțați să sune la 112 dacă găsesc pe plajă astfel de pachete.

Unde au fost găsite pachetele de cocaină

În cadrul operațiunii au fost mobilizate două elicoptere, 14 nave și 60 de vehicule. Autoritățile fac verificări pe plaje, după ce în ultimele zile au fost aduse de curenți, la mal, mai multe pachete cu cocaină. Chiar sâmbătă dimineața, la Cap Aurora, a fost descoperit un sac albastru care conținea acest drog.

În urmă cu patru zile, 200 de kilograme de droguri au fost găsite plutind în Marea Neagră. Cel mai probabil, toate aceste droguri fac parte dintr-un transport masiv de cocaină eșuat și identificat săptămâna trecută în Delta Dunării. Aproape o tonă de droguri de mare risc au fost atunci găsite pe o șalupă care fusese abandonată pe o plajă sălbatică din Deltă.

Ce le transmit polițiștii celor care dau peste pachetele de cocaină

Polițiștii îi avertizează pe cei care dau peste aceste colete să nu le deschisă și sune urgent la 112. De altfel, purtătorul de cuvânt al IGPR, avertizase că aceste pachete pot pune în pericol sănătatea oamenilor, din cauza concentrației mari de substanțe stupefiante conținute.

„Avertizăm cetăţenii din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. Acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viaţa!

În momentul de faţă, pe litoralul Mării Negre, este în derulare o amplă operaţiune într-un dosar de trafic de droguri, derulată de poliţişti, poliţişti de frontieră şi jandarmi, sub coordonarea DIICOT”, a Comunicat Poliția Română.