News

Pacient cu atac cerebral, netratat timp de 24 de ore. Acuzații de malpraxis la Spitalul din Arad

01.08.2020 | 15:33
Pacient cu atac cerebral netratat timp de 24 de ore Acuzatii de malpraxis la Spitalul din Arad
Spitalul Judetean din Arad Foto: Inquam Photos / Ciprian Petcut
ADVERTISEMENT

Un avocat din Arad a anunțat că va depune plângere penală împotriv medicilor de la Urgențe din Spitalul Județean Arad care l-au  ignorat pe tată său care suferise un atac cerebral. Alexandru Nistor susține că tatăl său a primit primele îngrijiri abia la 24 de ore, după ce s-a  prezentat la spital, scrie Agerpres.

Bătrânul a venit la spital suferind un accident vascular cerebral (AVC), iar evaluarea stării sale de sănătate a fost făcută  abia după 8 ore. Chiar și după ce tomograful a confirmat accidentul vascular, bărbatul a fost ignorat și transferul la secția de Neurologie s-a făcut la 24 de ore după ce venise la spital.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care tratarea AVC trebuie făcută de urgență pentru a preveni apariția sechelelor neurologice, întârzierea a dus la paralizia parțială a pacientului,  motiv pentru care fiul său a anunțat că va depune plângere penală împotriva personalului de gardă de la Primiri Urgențe.

Atac cerebral netratat pentru că se aștepta testul la COVID-19

Tatăl meu, în vârstă de 78 de ani, a ajuns la spital pe picioarele sale, dar l-am scos de acolo pe braţe şi în cărucior cu rotile, pentru că a paralizat parţial. În ziua în care a suferit AVC, a ajuns la UPU în jurul orei 15.00, unde i-au făcut un examen la computerul tomograf. Au stabilit că într-adevăr a suferit un AVC, dar l-au pus pe un scaun şi l-au aruncat într-un colţ jos la UPU. Până noaptea, la ora 23.30, nu l-a mai băgat nimeni în seamă. L-au ţinut nemâncat şi fără tratament, deşi este şi diabetic şi suferise un AVC (…) În schimb, l-au dus la o clinică privată unde l-au închis într-o cameră până a doua zi la ora 15,00, când i-a venit testul COVID-19 negativ. Acolo, aceeaşi poveste, fără mâncare şi fără tratament medical”, a declarat Alexandru Nistor.

ADVERTISEMENT

Cum tatăl avocatului a ajuns la secția de Neurologie abia după 24 de ore, după ce a venit rezultatul testului  pentru COVID-19, medicii de aici nu au reușit să-l trateze eficient.

Le mulţumesc medicilor de la Neurologie, au făcut ce au putut în condiţiile date. Problema majoră este la UPU, unde nu cred că se gestionează corect cazurile grave, pe fondul isteriei COVID-19. Unul dintre medicii de gardă din seara respectivă i-a spus tatălui meu, care era nemulţumit pe bună dreptate că nu primeşte ajutor, că, dacă nu-i convine, poate să semneze că merge acasă pe propria răspundere. Ce medic poate să trimită acasă un pacient cu AVC? E ca şi cum au vrut să scape de el…”, a spus avocatul.

ADVERTISEMENT

Managerul Spitalului  de Urgență Arad, Florina Ionescu, a cerut o anchetă internă privind acest caz. ”Astăzi am aflat despre cazul acestui pacient. Am cerut deja directorului medical să verifice documentele medicale, să discute cu medicii implicaţi pentru a afla exact ce s-a întâmplat şi pentru a putea lua măsurile care se impun”, a precizat Florina Ionescu.

Alexandru Nistor a spus că s-a decis să povestească ce i s-a întâmplat tatălui său după ce a apărut în spațiul public cazul gravidei de 39 de ani cu COVID-19 care a murit după ce a fost transferată de la Arad la Timișoara. În acest caz, poliția a început cercetări pentru ucidere din culpă.

ADVERTISEMENT

O femeie tânără a fost omorâtă cu zile împreună cu copilaşul pe care îl purta în pântec. Tatăl meu a fost privat timp de 24 de ore de tratament medical, deşi suferise un accident vascular cerebral. Oare câte astfel de cazuri mai sunt în Arad şi nimeni nu vorbeşte nimic despre ele? Este inuman să nu acorzi tratament medical unor oameni care se prezintă cu afecţiuni grave la spital sub pretextul lipsei rezultatului la testul COVID-19”, a conchis avocatul din Arad.

ADVERTISEMENT