Pacient cu probleme psihice, prins cu pistolul în bagaj. Bărbatul era internat la Spitalul din Botoşani

Alexandru Năstase   
în HotNews
11/09/2019, 11:25
Pacient cu probleme psihice, prins cu pistolul în bagaj. Bărbatul era internat la Spitalul din Botoşani GALERIE FOTO
Pacientul era internat la Spitalul Județean din Botoșani. Sursa foto - facebook

Un pacient cu probleme psihice a fost prins cu pistolul în bagaj. Bărbatul, în vârstă de 70 de ani, era internat la Spitalul Judeţean din Botoşani şi ţinea arma de foc într-un bagaj cu care a venit de acasă. Pistolul nu a fost folosit însă. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Botoşani, plutonier adjutant Dan Izotov, a declarat  că jandarmii au fost chemaţi de Poliţie pentru sprijin, după ce la 112 s-a anunţat că o persoană dintr-un spital are un pistol.

Pacient cu probleme psihice, prins cu pistolul în bagaj

Conform dispecerului care a preluat apelul, arma se afla într-un dulap din salonul unde bărbatul era internat. „Pacientul nu a provocat scandal şi nu s-a folosit în vreun fel de arma respectivă. La faţa locului au fost direcţionate mai multe echipaje de poliţie şi jandarmi pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment”, arată Poliţia Botoşani.

La fața locului s-a prezentat o echipă a poliției care a ridicat arma. Oamenii legii spun că este vorba despre un pistol neletal, dar supus autorizării. Bărbatul a fost sancţionat pentru nerespectarea regimului armelor, cu sancţiunea complementară a anulării permisului de port armă pentru 2 ani. „Este vorba de un pacient internat în secţia de cardiologie, din garda de aseară (marţi – n.r.), un pacient de 70 de ani din Vatra Dornei, care era în vizită în zonă la un frate.

Pacient cu probleme psihice, prins cu pistolul în bagaj. Spital
Pacientul ținea pistolul într-un bagaj. Sursa foto – facebook

Bărbatul era internat la Spitalul din Botoşani

Din cauza unor probleme cardiace s-a adresat UPU, a fost reţinut la recomandarea medicului cardiolog. Astăzi (miercuri – n.r.) la vizita familiei au găsit în sacoşa dumnealui pistolul cu bile pe care îl avea. El are permis de port armă de mai multă vreme, dar din martie anul acesta este în evidenţa Institutului Psihiatric Bucureşti cu o tulburare psihotică de demenţă mixtă în tratament.

Familia declară că a anunţat autorităţile în momentul respectiv pentru a i se retrage permisul de port armă, respectiv arma, dar nu s-a întâmplat nimic. El nu a pus niciun fel de problemă, nu a ameninţat pe nimeni în spital, pacientul a fost liniştit”, a declarat purtătorului de cuvânt la Spitalului Mavromati, Bogdan Alexandroaie pentru Mediafax.

 

 

 

Închide ×