ADVERTISEMENT
News

Pacient cu simptome COVID-19, externat de la “Marius Nasta”. Este contagios și tușește

Autor: Alexandru Năstase | 03.07.2020 | 14:58
Pacient cu simptome COVID-19, externat de la
Bărbat care acuză simptome COVID-19, externat de la "Marius Nasta"! Sursa foto - hepta.ro

Pacient cu simptome COVID-19, externat de la “Marius Nasta”, anunță cei de la observatornews.ro. Jurnaliștii spun că starea acestuia se poate agrava în orice moment.

ADVERTISEMENT

Concret, Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, din București, a externat un pacient infectat cu noul coronavirus, deși acesta nu era refăcut.

Conform sursei citate, bărbatul este contagios, tușește și a fost diagnosticat cu pneumonie bilaterală. Mai mult de atât, acesta respiră cu dificultate.

ADVERTISEMENT

Bărbat care acuză simptome COVID-19, externat de la “Marius Nasta”!

Deși i s-a adus la cunoștință că este contagios și că starea i se poate agrava, bărbatul a semnat și a plecat acasă pe propria răspundere

Vă reamintim că pacienții cu SARS-Cov-2 și asimptomatici se pot externa, la cerere. Se întâmplă lucrul acesta în lipsa unei legi privind obligativitatea internării şi a carantinării.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Codul Penal prevede tragerea la răspundere penală a celor acuzați de ”zădărnicirea combaterii bolilor”.

Între timp, Grupul de Comunicare Stategică a anunțat, vineri, 3 iulie 2020, 420 de noi cazuri de coronavirus depistate în România, în ultimele 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Până la această oră, pe teritoriul României, au fost confirmate 28.166 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.432 au fost externate, dintre care 19.545 de pacienți vindecați și 887 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!