News

Pacient rănit grav într-un accident, refuzat la spitalul din Iași! A fost trimis cu ambulanța la Vaslui, apoi rechemat la Iași

06.09.2019 | 14:29
Pacient ranit grav intrun accident refuzat la spitalul din Iasi A fost trimis cu ambulanta la Vaslui apoi rechemat la Iasi
ADVERTISEMENT

Un pacient rănit grav într-un accident rutier a fost refuzat la spitalul din Iași! Femeia, domiciliată în Republica Moldova, victimă a unui incident rutier produs în județul Vaslui, în urma căruia a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sf. Spiridon”din Iași nu a fost internată de reprezentanţii acestui spital. Femeia a fost trimisă cu ambulanța la Vaslui, după care rechemată la spitalul din Iași.

Pacient rănit grav într-un accident, refuzat la spitalul din Iași!

Ana Rinder, managerul Spitalului Județean din Vaslui, a declarat că femeia, victima unui accident de motocicletă, în urma căruia soţul său a decedat, a fost adusă la spital şi a primit îngrijiri în Unitatea de Primiri Urgenţe, medicii stabilind că se impune transferul său la Chirurgie Plastică la Iaşi, deoarece la Vaslui nu există chirurg plastician. “După ce s-au acordat îngrijiri medicale, s-a efectuat toaleta plăgilor şi pacienta a fost stabilizată, a fost transferată la Spitalul “Sf. Spiridon” din Iaşi.

ADVERTISEMENT

Acolo a fost văzută de un medic, a primit recomandare pentru intervenţie chirurgicală plastică şi a fost retrimisă la Vaslui, unde nu există chirurg plastician, pe motivul că nu sunt locuri în spital. Între timp, familia femeii a venit să se intereseze de soarta ei, dar nu a găsit pacienta la noi. Au căutat la Iaşi, unde nu au găsit-o, de asemenea, deoarece nu fusese primită.

Pacient rănit grav într-un accident, refuzat la spitalul din Iași! Ambulanță
Ambulanța a dus-o pe femeie de la Vaslui la Iași și invers. Sursa foto – facebook

A fost trimis cu ambulanța la Vaslui, apoi rechemat la Iași

S-a sunat la Ambasadă, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, s-au purtat mai multe discuţii, iar între timp pacienta a revenit la Vaslui, de unde a plecat din nou la spitalul din Iaşi. A fost o situaţie foarte neplăcută şi vreau să spun că nu este pentru prima dată când păţim aşa ceva”, a precizat Ana Rinder. Și reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui au precizat că au transportat pacienta la Iaşi de două ori: “La ora 12.53, am transportat o pacientă policontuzionată în urma unui accident rutier, stabilă, pentru care s-a alocat maşină B2 cu asistent medical.

ADVERTISEMENT

În urma consultului efectuat la Chirurgie Plasică, pacienta a fost retrimisă la Vaslui, la Unitatea de Primiri Urgenţe. Ulterior, în cursul serii, la ora 20.40, a fost alocată din nou maşină pentru a duce pacienta la Iaşi, transferul fiind făcut în ambele cazuri cu acordul spitalului ‘Sf. Spiridon'”, a declarat managerul Serviciului de Ambulanță din Vaslui, Aurora Popa.
 

 

Tags: