News

Primul pacient din România care a câștigat un proces cu statul, pentru că nu a fost primit în spital. Ce sumă trebuie să primească familia

Primul pacient din România care a câștigat un proces cu CASMB are de primit 70.000 de lei din partea statului român, după ce i-a fost refuzat accesul într-un spital.
15.06.2022 | 11:20
Primul pacient din Romania care a castigat un proces cu statul pentru ca nu a fost primit in spital Ce suma trebuie sa primeasca familia
Primul pacient din România care a câștigat un proces cu statul, pentru că nu a fost primit în spital. Ce sumă trebuie să primească familia. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Potrivit avocatului Adrian Cuculis, pacientul, o femeie, a dat în judecată Casa de Asigurări Medicale a Municipiului Bucureşti pentru că i-a fost refuzată internarea într-un spital de stat din România pentru că nu erau locuri.

O femeie din România a câștigat procesul cu CASMB

Procesul cu sistemul a durat 3 ani și a fost câștigat în cele din urmă de familia femeii, care va primi suma de 70.000 de lei despăgubiri.

ADVERTISEMENT

Potrivit News.ro, care îl citează pe Cuculis, decizia e definitivă. Femeia în cauză nu a supraviețuit procesului, însă familia acesteia va beneficia de suma restituită de statul român.

Din cauza faptului că i-a fost refuzată internarea în 2019 din cauza „lipsei de locuri”, femeia a fost internată într-un spital privat, astfel că CASMB va trebui să suporte costurile acelei spitalizări.

ADVERTISEMENT

”Din păcate, nici pacienta şi nici fata acesteia nu au mai prins finalul procesului fiindca ambele au decedat , rămânând în proces ceilalţi membri din familie”, a explicat avocatul Adrian Cuculis.

În 2019, la începutul procesului, avocatul Adrian Cuculis dădea detalii despre procesul intentat CASMB.

ADVERTISEMENT

”Epopeea “morții domnului Lăzărescu” varianta 2019 cu final fericit și mai bine spus cum să îți recuperezi banii de la CASMB dupa ce ești forțat să te adresezi spitalelor particulare pentru a nu-ți pierde viața”, scrie Cuculis.

Cum mor oamenii în spitalele din România

Avocatul a povestit prin ce a trecut familia persoanei bolnave. ”Povestea începe în anul 2015 în luna octombrie. Atunci a sunat telefonul către ambulanță și la domiciiul din Ialomița și-a făcut apariția salvarea ce a transportat pacientul la Spitalul din Urziceni.

ADVERTISEMENT

Acolo surpriză, doctorul a solicitat mutarea pacientului la Spitalul Floreasca apoi de acolo la Bagdasar Arseni, Spitalul de Urgență Universitar și mai apoi când și-a dat seama că a fost efectiv refuzată la toate spitalele familia a luat decizia internării la privat. DA, ați citit foarte bine, în prag de pericol iminent, în coma, pacientul a fost refuzat la internare.

Practic, sistemul de sănătate l-a obligat pe pacient ( familia acestuia ) să apeleze la spitalul particular Sanador care l-a anunțat pe om că sănătatea costă.

Și s-a constatat că pentru câteva zile sănătatea a costat 15.000 de euro pe care trebuia să-i plateasca.

Nu vă închipuiți că familia a avut banii aceștia, ci au fost absolut nevoiți să facă un împrumut bancar pentru a-și salva ruda”, a explicat Cuculis.

ADVERTISEMENT
Tags: