News

Pacientă cu obezitate, refuzată de spital din cauza kilogramelor. Au trimis mașină după ea abia după ce rudele au ”amenințat cu Arafat”

Caz revoltător în județul Botoșani, acolo unde o femeie care suferă de obezitate a fost ținută mai multe ore într-o mașină de pompieri, refuzată de spital.
22.04.2023 | 19:10
Pacienta cu obezitate refuzata de spital din cauza kilogramelor Au trimis masina dupa ea abia dupa ce rudele au amenintat cu Arafat
Femeia care suferă de obezitate a fost transportată la spital cu o autospecială SMURD pentru Victime Multiple / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

O femeie de 59 de ani din Dorohoi a avut parte de un tratament umilitor din partea medicilor care au refuzat s-o interneze, pe motiv că are prea multe kilograme.

Femeia are obezitate și cântărește 240 de kilograme

Femeia are 240 de kilograme și suferă de obezitate morbidă. În seara zilei de joi, 23 aprilie, aceasta a chemat ambulanța pentru că a suferit un accident casnic.

ADVERTISEMENT

Ea a fost preluată de o Autospecială de Transport Personal și Victime Multiple, pentru că nu a avut loc în ambulanță. Anterior, familia a trebuit să amenințe că va suna la Raed Arafat, pentru că li s-a spus că pacienta nu este transportabilă.

Ruda femeii cu obezitate: ”Când au auzit de domnul Arafat, au sunat la Botoșani”

“A venit o salvare, iar cei de acolo ne-au spus că nu au ce face, că nu o pot transporta. Le-am zis că am trimis un mesaj la domnul Arafat, nu mi-a răspuns nimeni nimic. Când au auzit de domnul Arafat au sunat la Botoșani. În nici o jumătate de oră a venit maşina de la Botoșani. Au luat-o pe sus și au dus-o la mașină. Vreo 7-8-9 oameni am fost”, a povestit o rudă a femeii, potrivit Realitatea.

ADVERTISEMENT

Coșmarul era, însă, doar la început. Medicii de la spitalul din Dorohoi au refuzat s-o interneze, motivând că nu au niciun pat care să poată susține greutatea pacientei. Rudele povestesc că femeia cu obezitate a fost nevoită să aștepte mai multe ore pe podeaua autospecialei, timp în care nimeni n-a venit s-o consulte.

Refuzată la spital: ”Ne pare rău, nu avem ce să-i facem”

 “Doamna doctor nici nu a venit să o vadă, să o consulte, absolut nimic. Am auzit de pe hol că tot vorbea la telefon și explica. La un moment dat a venit pe hol și ne-a zis că >, că trebuia să o aducem de mai demult.

ADVERTISEMENT

Ne-a zis să o luăm acasă. Am refuzat așa ceva pentru că până dimineață putea să moară. Am întrebat-o de ce nu o ia la Iași și mi-a zis că fără investigații nu se poate. Abia la ora 20.00 au venit și i-au luat sânge. După aproape 2 ore, după insistențele mele. Pacienta a stat până pe la ora 23.30 în salvare.

Ni s-a zis că nu au paturi, aparate cu ce s-o ridice, cu ce să-i facă raze, etc. Ne-au zis că nu o primește nicăieri. I-am zis doamnei doctor:>. Înainte să spunem că nu mai este nicio posibilitate haideți să facem ceva”, a mai spus ruda femeii.

ADVERTISEMENT

I-au întins două saltele, la spital

În cele din urmă, a fost chemată poliția pentru a opri scandalul dintre rude și medici. Femeia cu obezitate a fost luată din autospecială și așezată pe două saltele, în incinta spitalului. În prezent, ea se află în afara oricărui pericol, dar așteaptă acordul de transfer de la spitalul județean, pentru că a putea fi tratată acolo.

ADVERTISEMENT