News

Brancardierul care a deconectat de la aparate o pacientă Covid-19, arestat la domiciliu. Update

12.12.2020 | 16:15
Brancardierul care a deconectat de la aparate o pacienta Covid19 arestat la domiciliu Update
ADVERTISEMENT

Incident șocant la Spitalul Victor Babeș din Capitală, acolo unde o pacientă Covid-19 a murit după ce ar fi fost deconectată din greșeală de la aparatura de oxigen.


Brancardierul de la Victor Babeș, arestat la domiciliu

UPDATE, sâmbătă, ora 16:15 / Brancardierul de la Spitalul ”Victor Babeş” din Capitală, care a deconectat o pacientă COVID de la aparate, iar aceasta a murit, a fost plasat în arest la domiciliu, anunță Digi24.

ADVERTISEMENT

Inițial, în urma unor audieri la Serviciul Omoruri, acesta a fost arestat preventiv. Angajatul de la unitatea medicală din Capitală este acuzat de ucidere din culpă, iar procurorii au propus în primă fază instanței arestarea lui preventivă.


Brancardierul de la Spitalul Victor Babeș, reținut pentru 24 de ore

UPDATE, ora 21:03 / Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat în fața unui judecător cu propunere de arestare preventivă, anunță Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

ADVERTISEMENT

Poliția Capitalei a precizat că brancardierul a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă: “Cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. În cauză, un bărbat de 58 de ani, angajat al unității spitalicești (brancardier) are calitatea de suspect.”


Brancardierul care a deconectat de la aparate pacienta decedată ulterior, audiat

UPDATE, ora 12:01 / S-au demarat primele audieri în cazul de la Spitalul ”Victor Babeș”. După ce anchetatorii, anunțați de conducerea spitalului, au deschis un dosar penal, l-au audiat pe brancardierul care ar fi deconectat de la aparate pacientul Covid-19.

ADVERTISEMENT

Bărbatul în cauză era șocat de cele întâmplate și nu își explică ce s-a întâmplat. I s-a făcut etilotestul, în urma căruia a rezultat că nu consumase alcool.

Din primele informații, brancardierul le-a spus anchetatorilor că nu l-ar fi pus nimeni să facă procedura de extubare, precizând că a acționat din proprie inițiativă.

ADVERTISEMENT

Știrea inițială, ora 7:52 / În ciuda faptului că era infectată cu coronavirus și în stare foarte gravă, femeia ar fi fost dezintubată de un brancardier, care însă trebuia să facă această procedură în cazul unui pacient care murise, potrivit Digi24.

Din primele informații, managerul unității medicale din București ar fi confirmat că un pacient a decedat în spital. Acesta a spus că a fost anunțată poliția și urmează să fie demarată o anchetă.

Pacientă de la Victor Babeș, deconectată din greșeală de la aparate

În plină pandemie de SARS-CoV-2, o nouă tragedie se produce la un important spital de profil din țară. O pacientă de la Spitalul ”Victor Babeş” din Bucureşti a murit, după ce ar fi fost detubată din greşeală de către un brancardier.

În acest caz, poliţiştii şi procurorii au demarat o anchetă: ”În seara de 10 decembrie, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost informată cu privire la decesul unei persoane internate într-un spital din Sectorul 3.

Având în vedere că subzistă suspiciuni cu privire la cauza decesului, Serviciul Omoruri a declanşat verificări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3”, a transmis, joi seară, Poliţia Capitalei.

Cum s-a produs tragedia de la Babeș

Pacienta de la ”Victor Babeș” care a murit este o femeie de 65 de ani. Sursa citată notează că brancardierul ar fi trebuit să ridice din salon un pacient care decedase, însă l-ar fi încurcat și astfel ar fi ajuns să o extubeze pe această femeie.

Managerul spitalului a confirmat că un pacient a decedat în spital. Acesta a spus că a fost anunțată poliția, care va stabili dacă va fi demarată o anchetă.

În acest moment, se efectuează activități investigative și de cercetare penală, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, urmând a fi dispusă și necropsia, au mai transmis polițiștii.

ADVERTISEMENT
Tags: