News

Pacienţi bolnavi de cancer, infectaţi cu coronavirus la Cluj! S-au înregistrat 15 cazuri de infectări, dintre care două cadre medicale

10.04.2020 | 15:42
Pacienti bolnavi de cancer infectati cu coronavirus la Cluj Sau inregistrat 15 cazuri de infectari dintre care doua cadre medicale
ADVERTISEMENT

Este stare de alertă la Institutul Oncologic din Cluj Napoca. 15 persoane, 13 pacienţi trataţi pentru cancer şi 2 cadre medicale, au fost infectate cu noul coronavirus. Cu toţii au fost duşi în izolare.

Pacienţi bolnavi de cancer, infectaţi cu coronavirus! O asistentă medicală şi un psiholog, depistaţi pozitivi

Prefectul judeţului Cluj Napoca, Mircea Abrudan, a declarat că depistarea pozitivă a persoanelor infectate a avut loc după testarea tuturor pacienţilor:

ADVERTISEMENT

“La Institutul Oncologic din Cluj Napoca au fost confirmate 15 cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Este vorba de pacienţi, dar şi de o asistentă medicală şi un psiholog.

Depistarea unui număr atât de mare de persoane infectate a fost rezultatul unui screening, a unei testări a tuturor pacienţilor din spital, care erau asimptomatici, nu se încadrau în categoria suspect, dar conducerea Insitutului a decis testarea tuturor.

ADVERTISEMENT

Au un aparat PCR prin care fac aceste teste. Toate persoanele care au fost confirmate pozitiv cu noul COVID-19 au fost izolate”, a anunţat Mircea Abrudan, potrivit Mediafax.

Au fost testate 300 de persoane din totalul de 1100 de la Institut

Până în acest moment, au fost testate 300 de persoane din Institutul Oncologic din Cluj-Napoca şi urmează ca în perioada imediat următoare să fie testate şi să vină rezultatele pentru celelalte 800 de persoane de la Institut.

ADVERTISEMENT

Un incident neplăcut care a avut loc în Cluj şi care a avut în prim-plan o asistentă medicală s-a viralizat pe reţelele de socializare. Asistenta a scris pe Facebook că a fost dată afară din locuinţa unde stătea cu chirie pentru că proprietarul se temea că are coronavirus:

“„Bună ziua! Sunt asistent medical, iar duminică am fost dată afară din locuință de proprietar (a spus că nu-și poate asuma riscul de a locui cu mine în aceeași casă), de frica… virusului.

ADVERTISEMENT

Momentan stau la cineva, dar e un provizorat. Lucrez la Chirurgie 3, iar dacă aveți informații despre o garsonieră, vă rog PM. Mă aștept la oferte decente.Mulțumesc. Poate fi și o camera, la casă”, a scris asistenta, care a dorit să își păstreze anonimatul.

ADVERTISEMENT
Tags: