News

România a transferat 84 de pacienți Covid-19 în străinătate, în valul 4. Aproape jumătate au murit

În perioada valului 4 al pandemiei de Covid-19, România a transferat în afara granițelor 84 de pacienți în stare gravă. Dintre aceștia, aproape jumătate au murit.
26.11.2021 | 10:55
Romania a transferat 84 de pacienti Covid19 in strainatate in valul 4 Aproape jumatate au murit
ADVERTISEMENT

În luna octombrie, România a fost una dintre cele mai afectate țări din Europa de valul 4 al pandemiei de Covid-19. Zilnic, peste 17.000 – 18.000 de români se îmbolnăveau, iar secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă erau pline.

Cu un sistem medical paralizat, țara noastră a primit sprijin extern pentru transferul pacienților în stare gravă. Au ajuns în afara granițelor nu mai puțin de 84 de români.

ADVERTISEMENT

Conform celor mai noi date furnizate de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), dintre aceștia, aproape jumătate au pierdut lupta cu SARS-CoV-2.

Bilanț tragic privind cei 85 de pacienții români cu Covid-19 transferați în străinătate: aproape jumătate au decedat

Din octombrie până în prezent, 84 de pacienți cu Covid-19 în stare gravă au fost transferați în spitale din Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT

Dintre aceştia, 47 au fost duşi la Spitale din Ungaria. Au mai fost transferaţi în Germania 18 pacienţi, în Polonia 9, în Italia 4 şi câte 2 în Austria, Danemarca şi Cehia.

Din păcate, aproape jumătate dintre bolnavi nu au reușit să scape cu viață de pe urma infectării, în ciuda transferului în state din blocul comunitar, cu un sistem medical net superior celui românesc.

ADVERTISEMENT

”Vă facem cunoscut că, până în prezent, 41 de pacienţi cu COVID-19 transferaţi în unităţi spitaliceşti din afara României au decedat”, a transmis DSU, conform News.ro.

Cei de la DSU nu au furnizat date legate de vârstele pacienţilor, dacă erau bărbaţi sau femei şi nici nu au precizat dacă erau sau nu vaccinaţi.

ADVERTISEMENT

Transferul pacienților din România a început pe 14 octombrie

Țara noastră a transferat primii pacienţi cu Covid-19 aflaţi în stare gravă încă de pe data de 14 octombrie.

Atunci, prima ţară cu care s-a încheiat un acord în acest sens a fost Ungaria. Țara vecină a spus că poate să primească până la 50 de pacienţi.

România traversa o perioadă în care nu avea niciun pat liber în secţiile de ATI, iar numărul pacienţilor care aveau nevoie de îngrijire la Terapie Intensivă era în creştere constantă de la o zi la alta.

Imediat după mijlocul lunii octombrie, în țara noastră s-au înregistrat recorduri de infectări şi decese. Pe 19 octombrie, Grupul de Comunicare Strategică a raportat 18.863 de cazuri de infectare cu noul SARS-CoV-2 şi 574 de decese. La acea dată, 1.805 pacienţi erau internaţi la ATI, însă recordul a fost stabilit ulterior, când au fost aproape 1.900.

ADVERTISEMENT