News

Pacienți cu Covid-19 vor fi transferați în Germania. O echipă de medici militari a ajuns în România

O echipă de medici militari din Germania evaluează cazurile grave de infectare cu Covid-19 care ar putea fi tratate în spitalele germane.
30.10.2021 | 12:54
Pacienti cu Covid19 vor fi transferati in Germania O echipa de medici militari a ajuns in Romania
ADVERTISEMENT

Ministerul Apărării din Germania a trimis în țara noastră o delegație medicală care evaluează cazurile grave de Covid-19 care se află în unitățile de primiri urgențe.

În funcție de rezultatele evaluărilor, o parte dintre aceste cazuri ar putea fi tratate în Germania, transmite stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

Transferul pacienților în Germania se va face pe cale aeriană.

Medicii militari au venit cu un avion pentru transportul pacienților

Astăzi a sosit o delegațíe de la Ministerul Apărării din Germania, o delegație medicală, care are ca sarcină evaluarea cazurilor critice, aflate în UPU, și aici vom merge pe București, unde avem peste jumătate a pacienților intubați aflați în UPU”, a anunțat, vineri seară, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Evaluările au început de ieri și continuă și sâmbătă, urmând să fie selectate cazurile care vor fi tratate în spitalele germane.

ADVERTISEMENT

Vom vedea dacă o parte din acești pacienți o să-i ducem în Germania, depinde de starea lor, de acceptul familiilor”, a precizat Arafat.

Ambasada Germaniei la București a precizat că echipa medicală este format din personal al armatei federale, Bundeswehr, care va avea la dispoziție și un avion al Luftwaffe pentru transferul pacienților.

ADVERTISEMENT

Europa este caracterizată prin solidaritatea sa şi în lupta comună împotriva COVID-19. Germania şi România rămân unite în aceste vremuri dificile. Mă bucur, aşadar, să primesc în România echipa medicală din Germania.

În aceste zile întunecate, buna cooperare dintre ţările noastre reprezintă o adevărată rază de speranţă. Fiecare viaţă contează. Prin urmare, sper ca misiunea şi transportul pacienţilor să decurgă bine”, a afirmat ambasadorul Germaniei, Peer Gebauer.

ADVERTISEMENT

Până acum, pacienți români din vestul țării au fost tratați în spitale din Ungaria, la Szeged și Debrecen.

România a primit asistență din partea altor state europene și sub formă de echipamente medicale sau medicamente, cum ar fi concetratoare de oxigen, anticorpi monoclonali ș.a.

Situația epidemiologică din țara noastră rămâne încă gravă, Grupul de Comunicare Strategică informând, sâmbătă, că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 12.106 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate  413 decese, dintre care 18 anterioare.

ADVERTISEMENT