News

Doi pacienți infectați cu varianta Omicron a Covid-19 sunt la terapie intensivă. Anunțul INSP

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) anunță că 2 pacienți infectați cu varianta Omicron sunt la terapie intensivă. Țara noastră a raportat, până în prezent, 183 de îmbolnăviri cu noua tulpină de Covid-19.
07.01.2022 | 12:06
Doi pacienti infectati cu varianta Omicron a Covid19 sunt la terapie intensiva Anuntul INSP
ADVERTISEMENT

Pe 4 decembrie, Ministerul Sănătății anunța depistarea variantei Omicron în țara noastră. De atunci, aproape 200 de cazuri au fost confirmate după secvențieri de laborator.

Vineri, 7 ianuarie, la mai mult de o lună distanță, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) informează că 2 pacienți infectați cu noua tulpină se află la terapie intensivă (ATI).

ADVERTISEMENT

INSP: doi pacienți infectați cu mutația Omicron sunt la terapie intensivă

Anunțul privind cele două persoane aflate la ATI cu varianta Omicron a fost făcut de Adriana Pistol, şefa Centrului Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Aceasta a oferit și câteva amănunte despre acești pacienți. Vorbim de persoane care au și alte boli cronice importante.

ADVERTISEMENT

În total, în România, 30 de persoane infectate cu varianta Omicron a SARS-CoV-2 au ajuns pe patul de spital.

”Din cazurile pe care le cunoaștem – 183 cazuri secvențiate – 30 dintre acestea sunt spitalizate și două sunt chiar în ATI, fiind vorba de 2 persoane cu boli cronice importante”, a spus Adriana Pistol, șefa INSP, la Digi24.

ADVERTISEMENT

Aceasta a mai precizat că dintre cazurile de infectare cu Omicron, unele persoane sunt vaccinate, iar altele nu.

România, 183 de cazuri de infectare cu Omicron depistate

Până în prezent, 183 de persoane au fost confirmate cu mutația Omicron în România, din 4 decembrie 2021.

ADVERTISEMENT

Miercuri, 5 ianuarie, au fost anunțate ultimele infectări. E vorba de 91 de cazuri noi de infectare cu varianta Omicron a SARS-CoV-2. Printre cei infectați cu noua tulpină se numără și patru copii, cu vârsta cuprinsă între 0 și 9 ani. Numărul total al cazurilor cu Omicron se ridică la 183.

”În ultimele zile, Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” și INCDMM „Cantacuzino” au confirmat încă 91 cazuri noi de infectare cu tulpina OMICRON a virusului Sars-Cov-2.

Este vorba despre 46 de bărbați și 45 de femei cu vârste cuprinse între 0 ani și peste 80 de ani din municipiul București și județele Brașov, Mureș, Constanța, Harghita, Ilfov, Sibiu, Tulcea, Argeș, Călărași, Maramureș, Călărași, Caraș Severin, Prahova, Satu-Mare, Timișoara.

Un număr de 9 persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie, Italia și Portugalia, iar 40 sunt nevaccinate anti-COVID 19.

Numărul cazurilor de infectare la nivel național cu varianta OMICRON a virusului Sars-Cov-2 se ridică la 183”, anunță Ministerul Sănătății într-un comunicat.

ADVERTISEMENT