News

Pacienții Covid-19 de la spitalul Victor Babeș au primit calorifere electrice, după ce mai multe zile au stat în frig

19.10.2020 | 21:38
Pacientii Covid19 de la spitalul Victor Babes au primit calorifere electrice dupa ce mai multe zile au stat in frig
ADVERTISEMENT

Bolnavii de pneumonie și coronavirus din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” din București au fost nevoiți să se spele cu apă rece în băi nerenovate și nu au avut căldură până la finalul săptămânii trecute.

În urma unei mobilizări pe Facebook, spitalului i-au fost donate deja 12 calorifere electrice, conform Libertatea.ro.

ADVERTISEMENT

„Or să ne prindă bine calorifele astea la iarnă, când o să cedeze vreo țeavă”, recunoaște managerul spitalului.

„În camere e atât de frig, încât stăm cu plapuma pe cap!”

O pacientă internată în pavilionul B2 la unitatea medicală menționată a povestit, în urmă cu câteva zile, pe pagina sa de Facebook, despre condițiile pe care cei internați sunt nevoiți să le suporte.

ADVERTISEMENT

„Vreau să vorbesc despre spitalul Babeș unde medicii și asistentele sunt niște eroi, șeful secției de Infecțioase, dr. Ștefan Lazăr, ar trebui clonat. Dar munca lor e zădărnicită de spitalul ăsta nenorocit în care statul n-a făcut nimic în 30 de ani, doar o spoială. Bolnavii cu pneumonie fac duș cu apă rece, pentru că apa caldă vine rar și fără program. În camere e atât de frig, încât stăm cu plapuma pe cap. Noi am primit un calorifer electric azi, dar nu toți au fost norocoși. Mesajul meu e pentru cei care cunosc firme care sunt dispuse să doneze niște calorifere electrice, fiindcă e îngrozitor să ai pneumonie și să stai în frig. Asta e situația în pavilionul B2, de restul nu știu”, a scris Clementina Cinca pe pagina sa de Facebook.

Femeia a publicat și o fotografie cu baia insalubră în care trebuie să facă duș bolnavii de pneumonie care sunt infectați și cu noul coronavirus, întregul spital fiind alocat pacienților COVID-19.

ADVERTISEMENT
Pacienții de la spitalul „Victor Babeș”, forțați să trăiască în condiții insalubre.
Pacienții de la spitalul „Victor Babeș”, forțați să trăiască în condiții insalubre. Foto: Facebook

„Băile nu arată bine pentru că, în afară de pavilionul B4, care a fost renovat complet de primărie, nu s-au renovat și celelalte. Motivul este că a început pandemia, iar muncitorii nu au mai vrut să intre în pavilioane atunci când mai aveam posibilitatea să reglăm, să lăsăm câte un etaj liber”, a declarat managerul Spitalului „Victor Babeș”.

„Spitalul a fost construit în 1954. S-a tot cârpit de atunci, dar coloanele de apă nu au fost schimbate niciodată de atunci. Acum, că e pandemie și spitalul este plin de bolnavi, nu mai putem să reparăm nici măcar un singur salon”, a mai spus acesta.

ADVERTISEMENT

Acesta mai spune că doar 440 de paturi sunt funcționale din cele 490 pe care le are spitalul.