News

Pacienții cu COVID-19 din SUA, externați din spital după 10 zile dacă nu mai au simptome. Ce se întâmplă cu bolnavii din România

28.05.2020 | 18:28
Pacientii cu COVID19 din SUA externati din spital dupa 10 zile daca nu mai au simptome Ce se intampla cu bolnavii din Romania
ADVERTISEMENT

Pacienții cu COVID-19 din SUA pot fi externați din spital după 10 zile dacă nu mai au simptome. Dacă privim situația din țara noastră, aici vedem o situația total diferită, pacienții fiind nevoiți să stea în spital până la vindecare.

Pacienții cu COVID-19 din SUA, externați din spital după 10 zile dacă nu mai au simptome. Ce se întâmplă cu bolnavii din România

Un medic român stabilit în Statele Unite ale Americii spune că, în concordanță cu prevederile Centrului de Control și Prevenire a Bolilor de peste ocean (CDC), în această țară pacienții cu COVID-19 pot părăsi spitalul înainte de a se vindeca.

ADVERTISEMENT

Astfel, cadrul medical care este de specialitate medicul infecţionist afirmă că în spitalul unde lucrează, pacienţii coronavirus nu rămân internaţi pe termen lung.

”După zece zile de la primul test pozitiv, dacă nu mai are simptome şi febră pacientul pleacă acasă”, spune medicul Ion Alexie.

ADVERTISEMENT

Când se oprește izolarea pentru pacienții din SUA

În SUA există trei condiții pe care pacienții trebuie să le îndeplinească pentru a nu mai fi izolați în perioada bolii.

”Din aceste motive CDC a adăugat la planul iniţial de oprire a izolării cu două teste PCR negative despărţite de o zi, a doua variantă de oprire a izolării în următoarele condiţii:

ADVERTISEMENT
  1. Au fost în izolare pentru 10 zile de la primul test PCR pozitiv şi de când au avut simptome de boal
  2. Nu mai au simptome de boală.
  3. Nu au avut febră în ultimele zile din cele 10 de mai sus

Excepţie fac pacienţii cu un sistem imunitar fragil, precum cei cu transplanturi, leucemii, sau cei pe doze mari şi îndelungate de steroizi sau alte medicamente imunosupresoare”, explică medicul Ion Alexie din Las Vegas, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

Medicul român de peste ocean mai spune că și în România ar trebui ca pacienţii asimptomatici sau cu simptomatologie uşoară să fie trataţi la domiciliu.

Momentan, ”în România pacienţii cu COVID-19 stau internaţi în spital mai multe săptămâni la rând, până ce testele ies negative de două ori la interval de o zi, blocând astfel accesul pacienţilor cu alte afecţiuni la tratament”, spune medicul Ion Alexie.

ADVERTISEMENT