News

Pacienții cu COVID-19, fără simptome, pot muri subit. Ce au descoperit oamenii de știință

04.05.2020 | 10:33
Pacientii cu COVID19 fara simptome pot muri subit Ce au descoperit oamenii de stiinta
ADVERTISEMENT

Pacienții cu COVID-19 care nu au simptome nu înseamnă că sunt în siguranță completă, specialiștii descoperind că ei pot muri subit în orice moment.

Pacienții cu COVID-19, fără simptome, pot muri subit

Conform Mediafax, care citează The Guardian, o serie de biologi care analizează virusul au descoperit că sunt pacienți infectați cu COVID-19 și care pot muri oricând și asta deși nu prezintă niciun fel de simptom.

ADVERTISEMENT

Oamenii de știință precizează că o parte dintre pacienții asimptomatici prezintă niveluri de oxigen scăzute și ar putea în orice moment să leșine și chiar să se sufoce, chiar dacă starea de sănătate pare bună.

Fenomenul este denumit de specialiști ”hipoxia tăcută” și medicii încearcă să descopere în continuare în ce fel sunt atacați plămânii de acest virus.

ADVERTISEMENT

”Acesta este un efect al pneumoniei transmise la nivel comunitar”

O persoană sănătoasă are în general o saturație de oxigen de cel puțin 95%, dar doctorii au descoperit pacienți care ajung la spital cu niveluri ale saturației de 80%, iar unii chiar cu sub 50%.

”Este ciudat să vezi sosind atât de multă lume cu hipoxie”, a declarat medicul Jonathan Bannard-Smith, specialist în anestezie la Manchester Royal Infirmery.

ADVERTISEMENT

”Vedem că saturația de oxigen este extrem de scăzută, iar oamenii nici măcar nu sunt conștienți de asta. De regulă, acesta este un efect al pneumoniei transmise la nivel comunitar”, a mai spus el.

Americanii au adăugat șase noi simptome pe lista celor deja cunoscute care semnalează apariția coronavirusului în corp. Acestea sunt frisoanele, tremur repetat din cauza frisoanelor, dureri musculare, dureri de cap, dureri de gât și pierderea mirosului sau a gustului.

ADVERTISEMENT

Doctorul spaniol Ignacio Garcia-Doval a declarat că erupțiile cutanate sunt din ce în ce mai prezente la pacienții infectați cu coronavirus, dar acest simptom nu ajută la depistarea cazurilor de la început.

ADVERTISEMENT