ADVERTISEMENT
News

Pacienții vindecați de COVID-19 ar putea primi 1000 de euro. Ce trebuie să facă pentru a intra în posesia banilor

Autor: Robert Cristea | 11.08.2020 | 12:38
Pacienții vindecați de COVID-19 ar putea primi 1000 de euro. Ce trebuie să facă pentru a intra în posesia banilor
Gabriela Firea. Sursa Foto: Hepta.ro

Pacienții care s-au vindecat  de Covid-19 ar putea încasa câte 1000 de euro sub formă de tichete , a anunțat Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

Ca să intre în posesia banilor, persoanele care au învins noul coronavirus trebuie să vină și să doneze plasmă.

Vestea a venit, marți, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook. Firea a spus că va propune CGMB un proiect care să îi stimuleze pe cei care au suferit de Covid-19 să doneze plasmă.

ADVERTISEMENT

Pacienții vindecați de Covid-19 ar primi de 1000 de euro dacă donează plasmă

”Vom adăuga un stimulent financiar de 1.000 de euro, sub formă de tichete, pentru cei care donează.
În cazul în care proiectul va fi aprobat, donatorii de plasmă din Bucureștii ar urma să primească tichete în valoare de 1.000 de euro,” a declarat Gabriela Firea pe Facebook.

Primarul Bucureștiului suține că cei 30.000 de pacienți care s-au vindecat de Covid-19 ar putea să-i ajute pe cei care sunt bolnavi acum și care au au forme mai grave ale bolii.

ADVERTISEMENT

„Soluție salvatoare la două zile distanță! Pacienții cu forme grave de covid-19 au nevoie urgență de transfuzii cu plasmă de la pacienții vindecați, care au dezvoltat anticorpi. Cei aproape 30 000 de pacienți trecuți prin infecția Sars-Cov2 ar putea să-i salveze pe cei care au forme mai dificile. Toate țările din lume duc o bătălie acerbă pentru a salva cât mai multe vieți. S-au creat, deja, programe naționale pentru stimularea donării de plasmă. În România, din păcate, nu există un astfel de program concret. Doar lamentările Ministerului Sănătății că pacienții vindecați nu prea vor să doneze (până în 400 au donat, din 30.000 vindecați)”, a adăugat Gabriela Firea.

Primul general al Capitalei a spus că a redactat un proiect dedicat acestei nevoi urgente, împreună cu medicii de la Administrația Spitalelor. Proiectul va fi adăugat joi pe Ordinea de zi a Consiliului General.

ADVERTISEMENT

„În esență, este vorba despre convingerea cât mai multor pacienți tratați să fie salvatorii celor care suferă, prin întâlniri, discuții, argumente umanitare. În plus, la acest efort vom adaugă și un stimulent financiar în cuantum de 1000 de euro, sub formă tichetelor de masă și/sau cadou, din care donatorii pot procura medicamente (vitamine, minerale), alimente necesare revenirii tonusului dar și alte produse necesare.

Suntem în pandemie, deci într-o situație excepțională. Chiar dacă, în timpuri normale, legislația privind donarea nu prevede și stimulente financiare, acum suntem într-o situație de excepție. Prin urmare, este nevoie de o excepție de la lege, pentru a salva cât mai multe vieți!

ADVERTISEMENT

Nu cred că ar fi normal să ne încurcăm în prea multe detalii birocratice și cutumiare, atunci când este vorba despre un interes superior: salvarea românilor care suferă de o formă severă a infecției covid 19”, a concluzionat pe Facebook Gabriela Firea.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!